Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Pokoli középiskola. Járt még...

Pokoli középiskola. Járt még így valaki?

Figyelt kérdés
Nem kerültem be az elit gimnáziumba, illetve szüleim mondták, hogy szakma nélkül nem sokra megyek. Bekerültem egy harmat gyenge szakközépiskolába. (Akkor még ezt nem tudtuk, nagyon menőn hirdették)Rengetegen voltunk, 80% kisebbség, illetve bukottak. Csendes voltam, szerintem gyenge láncszemnek is tartottak. Nagyon sok volt nekem az első hónap. Állandóan az volt a téma ki milyen részeg volt, ki hogy fektettek meg, ki milyen cigit szív. Én annyira rosszul és elveszettnek éreztem magam. Rámszálltak a romák és pokoli éveim lettek. Szerintetek mit ronthattam el? Hogy kellett volna kezelnem a szituációt? Nagyon mély sebeket szereztem, nagyon sokat gondolkodom ezen.
2018. dec. 28. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Elitgimnázium volt a cél, bekerültél egy harmatgyenge szakközépbe? NA EZ HOGY????

Na mesélj még! Erre a sztorira nagyon kíváncsi vagyok. Aki nem kerül be egy "elitnek mondott" gimibe, az elmegy egy másik gimnáziumba, de nem szakközépbe. Nem értem.

2018. dec. 28. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
36%
Ha eddig nem gondoltad volna, az elitgimnáziumban is ugyanúgy isznak-szívnak-basznak a fiatalok, plusz még a burzsujok is oda járnak hogy beléd töröljék a lábukat, ha te nem vagy közéjük való.
2018. dec. 28. 15:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos megpróbálom felvázolni a helyzetet.

Hasonló szituációkat éltem meg csak h tiszta legyen a kép:

A karaktered nem teljesen tiszta ha olyan vagy mint én introvertált visszahúzódó és a tudást többre értékeled az embereknél de gyenge az érdekérvényesítő képességed akk nem lesz könnyű életed.

Engem is sokat csesztettek itthon is suliba is hálából egy spekuláló antiszociális egyén lettem.

Na mindegy is ha globálisan szemlélem az életet és a lehetőségeket meg a saját példámon okkulva a legjobb ha itt hagyod az országot ha nem köt ide semmi mert csak szenvedni fogsz.És nem a te hibádból hanem azért mert egy olyan környezetbe szúlétbele ami nem arra hivatott hogy a léted szolgálja hanem hogy kihasználjon és elve olyan társadalmi szituációkba kényszerít bele ami hátráltja a fejlődésed.

De addig is most nemtudom van e magántanulásra lehetőség mert az jobb lenne.

Mert egy ilyen iskola több kárt okoz mint hasznot.

Már most tudnék nekod olyan munkahelyet ahol szakma nélkűl külfőldön dolgozhatsz de villanyszerelőkel de ott is ugyan ilyen szellemi retardáltak vannak.De ha nyelvet tanulsz akk mehet a hollandokhoz vagy máshova már emberi színvonal van.

S odase nehéz bejutni csak az angol meg ott támogatva ingyen a nyelvképzés ott aza az érdekük hogy értelmes emberek neveljenek magyarosságon meg direkt nyomorba tartják nah mindegy.

Lehetőség szerint ahogy tudsz tudatilag szigetelődj el a társadalomtól s a magyr identitással ne azonosísd magad és tanulj csak tanúlj de magad fejleszd s olyan tudásra tegyél szert ami hasznos mert sokhelyen ill iskolában nem merűlnék bele de külömbet sarok az asztalra mint amit ott tananyag címén akkaernak leadni egy elve szociálisan zavarodott osztályba nah mindegy .....

2018. dec. 28. 16:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak a két véglet van, hogy elitgimnázium és melós trógerek képzője. Nyilván azért jelentkeztél először az "elitgimnáziumba", hogy érettségit szerezz, érettségit pedig egy középkategóriás gimnáziumban is lehet szerezni, nem csak az elit köreiben. Ha tényleg igaz, amit írsz, elég rossz támaszaid lehettek a szüleid, illetve az általános iskolai tanárok sem nagyon törődhettek a sorsoddal. Ha az ember gimit jelöl meg, akkor többet is megjelöl és van B terve, és nem az a dolgok kifutása, hogy ha a jó gimibe nem vesznek fel, akkor mész a barnabőrűek közé trógernek.
2018. dec. 28. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy kerültél ebbe a helyzetbe. Több sulit meg lehet jelölni nyolcadikban, be kellett volna jelölnöd egy erősebb szakközepet, ha az elitgimi nem jön össze. De egyébként menet közben is átiratkozhattál volna, 11. osztályig simán átvesznek. (Szakközépbe csak vizsgával.) Vagy akár mehettél volna egy gyengébb gimibe. Lehet, hogy jól hirdették meg, de amikor láttad már, hogy gáz, átiratkozhattál volna.

Egyébként a szöveged alapján úgy tűnik, hogy már kijártad a középiskolát, ugye? Akkor meg kár ilyeneken agyalni, túl vagy rajta, felejtsd el.

2018. dec. 29. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!