Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek? Ne foglalkozzak vele?

Mit tegyek? Ne foglalkozzak vele?

Figyelt kérdés
Barátnőm egy 15 éves lány. Kitűnő tanuló, kb. minden tantárgyból színötös,nagyon okos és értelmes. Elképesztően zongorázik, festeget, verseket ír, szóval igazi művészlélek. A suliban bántják, nincsenek barátai, egyedül én, a szülei állandóan dolgoznak, alig beszélnek vele, kb. csak addig szólnak hozzá, hogy lecsesszék, mert mondjuk négyest kapott. Testvérei sincsenek... Bennem bízik csak meg... Mostanában aggódom miatta. Olyan ingerlékeny lett, kapott egy pár rossz jegyet (3-ast is), de ami a legaggasztóbb: a halállal kapcsolatban ír verseket, szomorú hangulatú képeket fest és látszik, hogy boldogtalan. Beszéltem már erről vele, de nem sokat mondott. Nagyon szorong, remeg a keze. Állandóan hajtja magát, mindig a tökéletesre hajt.Padtársak vagyunk és volt olyan, amikor a tanár azt mondta, hogy aki jól válaszol(írásban) az ötöst kap, természetesen senki sem tudta helyesen, ő leírta a jó választ, de kiradírozta. A tanár természetesen erről nem tud. Megkérdeztem, hogy miért nem mutatta meg neki és azt mondta, hogy nem volt biztos a válaszában, hülyeséget pedig nem akart mondani, mert kiröhögik. Ami igaz is: ha valamit elhibázik úgy kiröhögik, hogy az nagyon megalázó. Nincs önbizalma se... Én segíteni szeretnék neki. Meséljem el ezeket egy tanárnak? De azt se szeretném, hogy kellemetlensége adódjon ebből. Mit tegyek? Mi baja lehet a barátnőmnek?

2018. márc. 29. 19:36
1 2 3 4
 21/39 Mojjo ***** válasza:
Jogos a félelmed, attól tartok. Mást nem nagyon tudsz sajnos tenni, mint amiket írtunk: legyél mellette, éreztesd, hogy fontos neked, ne engedd, hogy eltávolodjon, és beszélj egy tanárral az aggodalmaidról. Az egy dolog, hogy ő is beszélget tanárokkal, de nem ugyanolyan szemüvegen keresztül látja és láttatja a dolgokat, mint ahogy te.
2018. márc. 30. 12:35
 22/39 anonim ***** válasza:
52%
Kérdésben: "Padtársak vagyunk". 20/21-es kérdezői kommentben: "Nem vagyunk osztálytársak, csak évfolyamtársak". Hogy is van ez? Most vagy kamu az egész, vagy te vagy az a lány. Ha úgyis névtelenül kérdezel, jó lenne őszintén tenni.
2018. márc. 30. 21:03
 23/39 A kérdező kommentje:
Van olyan óra, amikor össze vagyunk vonva és mellette ülök. Nem tudom mi olyan érthetetlen ezen.
2018. márc. 30. 21:28
 24/39 anonim ***** válasza:
0%

Igen kérdező, szolgáld ki minden nevetséges igényét annak a depis lánynak aki úgy viselkedik mint egy 10 éves hogy tiniként egy hármasért a wc-n sír, mert különben Mojjo sírni fog. Szegény túl empatikus.

(Természetesen csak viccből írtam az életképtelenekkel fölösleges foglalkozni aki egy hármasért sír. Van aki a kettesért is csomót tanul mégse lesz olyan mint egy bolond)

2018. márc. 30. 21:37
 25/39 Mojjo ***** válasza:
100%

Mondjuk, ha valóban te vagy az a lány, akiről szó van (bár én nem hiszem, de ha esetleg mégis), akkor fontos lenne tudni. Nem gáz, ha te lennél, nyugodtan megírhatnád. Annyiban van jelentősége, hogy mind én, mind pedig szerintem mások is máshogy állnánk hozzá, mást tudnánk mondani, másfelől közelíteni a dolgokhoz, és ez tényleg fontos lehet.

Ha nem te vagy, sorry a kitérőért :)

2018. márc. 30. 22:20
 26/39 Mojjo ***** válasza:
Vajon amúgy a szülei megengednék, hogy valamilyen zenekarban, vagy bármiféle zenei formációban játszon? Akár komolyzeneiben, akár könnyűzeneiben. Ha nem egyedül, hanem másokkal együtt tudna zenélni, már bekerülhetne egy teljesen más mentalitású közegbe, mint amilyen az iskola, hozzá hasonló felfogású, érdeklődésű embereket ismerhetne meg, na meg egyáltalán, csapatban zenélni fantasztikus dolog, tutira feldobná. Szerintem sokat segíthetne kb mindenen.
2018. márc. 30. 22:24
 27/39 A kérdező kommentje:
Nem magamról írtam ki a kérdést. Én teljesen nyitott, barátkozó típus vagyok. Amúgy a lány művészeti suliba akart járni, de a szülei nem engedték. Azt szeretnék, ha orvos lenne belőle.
2018. márc. 31. 09:10
 28/39 Mojjo ***** válasza:
Mert orvsnak lenni annyira tutijó ma Magyarországon... (Vagy költözzön is ki, gondolom...)
2018. márc. 31. 09:47
 29/39 anonim ***** válasza:
0%
Mojjo egyetalán nem tudsz érvelni. Miért írnának mást ha a kérdező magáról írná a kérdést? Amúgy szinte biztos hogy nem ő az akiről szó van mert én ismerem az embereket olyan könnyű kiszámítani őket. XD Azt nem értem miért törődtök egy 14 éves gyerek borzalmas lelki problémájával, hogy hármast kapott? Nem lehet erőszakkal rávenni a másikat arra hogy szeressen valakit. Az osztálytársai utálják, minden joguk van hozzá. A 15 éves gyerek meg vagy megváltozik, vagy elfogadja hogy bántani és kinézni fogják.
2018. márc. 31. 11:35
 30/39 Mojjo ***** válasza:

Most, hogy újra felugrott a kérdés, visszanéztem, és szerintem félreértettél.

Ahhoz, hogy valamilyen zenei formációba csatlakozzon, nem szükséges művészeti suli, sőt. Amennyit látok a művészeti iskolákból, nem feltétlen kell bánnia, hogy nem oda ment, mert - legalábbis közvetett tapasztalataim szerint - ott a normál iskoláknák is erősebben megy a furkálódás, piszkálódás, egymás bántása stb. Ha a normál suliban gondjai vannak, esélyes, hogy egy művészetiben teljesen kikészítették volna.

De a zenére visszatérve: zenekarokhoz lehet csatlakozni művészeti iskola nélkül is, vagy akár saját zenei formációt alapítani. Milyen zene áll hozzá közel?

Tudom, szülők, de amennyi lejön a történetből, ezek a szülők szeretnek dicsekedni, menőzni a gyerekükkel. És egy zenekar tagjának lenni, főleg, ha sznobabb emberek számára is befogadható, értékes zenéről van szó (tipikusan komolyzene), igencsak menő, olyan dolog, amivel lehet dicsekedni. Szóval nem kizárt, hogy engednék. És ha errefelé elindulna valami, akkor lehet az orvosi pályát sem erőltetnék. Egy befutott komolyzenész presztízsben sincs semmivel alatta az orvosnak - a legsznobabb mérce szerint sem. Nyilván a tiltás, meg orvosi pálya erőltetése inkább annak szól, hogy nem hiszik, befuthat.

Az a tény, hogy kiállításra vihette a képeit, szintén ezt mutatja - az is olyasmi, amivel lehet dicsekedni. Ezt lehetne valahogy kihasználni kiskapuként.

Amúgy nem akarja feltölteni a verseit, képeit netre? Egy jó kis saját galériát csinálni nekik, mondjuk deviantarton, vagy bárhol? Ha ki tudná adni ami benne van, akár csak az alkotásain keresztül, a neten, már az is lehet, hogy segítene. És ehhez még szülői engedély sem kell.

2018. márc. 31. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!