Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért kell ennyire erőlteti...

Miért kell ennyire erőlteti iskolákba ezt a vallást?

Figyelt kérdés
Sajnos katolikus suliba járok és azt vettem észre hogy mintha erőltetnék a gyerekekre ezt a vallást például kötelező imádkozás meg hittan meg kápolna meg ilyenek. Én nagyon utálom és tudom hogy csak egy mese az egész, úgy sem igaz amit mondanak meg ami le van írva a bibliába de ezt így nem mondom ki suliba csak tudom. Persze tudom tudom a válasz csak ennyi akkor menj át egy állami suliba lehet az lesz de akkor is túlzásnak tartom meg utálatosnak. 13 l.
2018. márc. 5. 15:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
41%
Mi lelt téged kérdező? Mi bánt ennyire a vallással kapcsolatban?
2018. márc. 5. 16:13
 22/32 anonim ***** válasza:
94%
Egy Épitőipari iskolában miért tanítanak építészetet ?
2018. márc. 5. 16:19
 23/32 A kérdező kommentje:
Mert a vallásos emberek sokan azért térnek meg mert félnek a pokoltól és attól hogy haláluk után mi lesz és képmutatóan ezért jó emberek és a keresztény vallás erőszakkal terjedt el amúgy anélkül nem is terjedt volna el ide se szerintem megfélemlítették a népeket meg gyilkolták halomra a sok embert és a biblia is tele van ilyen szövegekkel és nem a szeretet vallása ITT A LINK: [link] És bocs, hogy 13 évesen gondolkodni próbálok. Ja és aki írta h menjek drogos suliba megnyugtatlak itt is van pár nagyon rossz arcú gyerek és az is szomorú hogy az egyházi iskolák támogatva vannak míg néhány állami iskola meg el van szegényedve
2018. márc. 5. 16:36
 24/32 anonim ***** válasza:
90%

Nyiss ki egy törikönyvet, vallástól függetlenül is éppen eleget gyilkoltuk egymást, ilyen az emberi természet sajnos :)

Én értem a problémádat, csak azt nem, hogy miért nem teszel ellene. Átjelentkezel egy másik suliba és ennyi. A linkelgetéssel nem leszel előlrébb :D

Kezdem én is azt hinni, hogy troll vagy.

2018. márc. 5. 16:55
 25/32 anonim ***** válasza:
90%
Az első mondatod első fele a válasz a kérdésre.
2018. márc. 5. 17:13
 26/32 anonim ***** válasza:
21%
Tényleg menj állami iskolába és később magadtól megszereted a vallást.
2018. márc. 5. 17:16
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit vártál egy vallásos iskolában... Hogy majd azzal kezdik az összes hittan órát, hogy "na gyerekek, a mai órán is egy poros ősi könyv példázatait fogjuk véresen komolyan venni, de nyugi, ez mind kitaláció, mi sem hiszünk benne, de azé jó lesz"? (Mielőtt bárki nekem támad, erős sarkítást használtam a könnyebb érthetőség érdekében, egyáltalán nem sértésnek, pláne nem valláskritikának szántam.) Ha nem tetszik válts iskolát, ennél jobb megoldás nincs a problémádra.
2018. márc. 5. 17:33
 28/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem hiszem el, hogy ennyi hülye van itt. "Miért mentél ilyen iskolába?" 13 évesen nagy eséllyel általános iskolás, szóval 6 évesen nem ő találta ám ki, hogy vallásos iskolába akar járni. Sőt, az is lehet, hogy mikor ott kezdett nem is volt még egyházi intézmény, csak hirtelen az lett, ahogy az én régi általános iskolám is.

A megoldás meg nem az, hogy "válts sulit", hanem hogy mondd el a szüleidnek, hogy mi a baj, és együtt találjatok rá megoldást. Lehet, hogy ha bemennek, akkor meg tudják beszélni bent, hogy neked ezekre ne kelljen járnod, vagy átiratnak másik suliba.

2018. márc. 5. 18:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem azzal van a baj, hogy nem vagy vallásos, hanem hogy borzasztóan lenézed azt, aki nem a Te álláspontodon van. Most még nem gond, de későbbiekben eléggé nagy probléma lehet az élétben.

A Bibliával, vallással kapcsolatban meg annyit, hogy ilyen kocsmafilozófia szinten sosem érdemes leállni vitatkozni emberekkel, ahogy az ilyen jellegű írásokat sem érdemes olvasgatni. A Biblia egy 2000 éves könyv, az Ószövetség része még régebbi, ráadásul holt nyelveken íródott, minden könyv más-más korban. Merész dolog, ha csak úgy kiragasz egy részt, és ráfogod, hogy "na, ez ellentmondás". Nem tudod, eredeti nyelven hogy szól a szöveg, nem tudod, milyen történelmi viszonylatokban íródott, nem tudod, kinek íródott, mit akar üzenni, de már előre eldöntöd, hogy hülyeség. Hidd el, megvan az exegézisnek is a maga tudománya, az egyháztörténelemről már nem is beszélve.

Vannak nagyon jó biblia-, valláskritikai könyvek, de azokat nem ilyen cikkekben érdemes keresni.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy térj meg, mert ez a te döntésed, de nem nagyon ajánlott habzószájjal szidni olyan dolgot, amit nem ismersz teljes bizonyossággal. Olvass, tanulj, legyen meg a véleményed a dolgokról, vitázz, de mindig tartsd tiszteletbe az ellenkező álláspontot is. Ha meg téged nem tisztelnek, simán állj fel, mert időpazarlás az egész. Légy továbbá alázatos, és tudd, hogy bármekkora is a tudásod, mindig lesz olyan, aki többet tud nálad, és mindig van olyan dolog, amiről még csak nem is hallottál. Ez nem csak a vallásra, de minden létező tudományra igaz. Nézz meg egy komoly tudóst, hogyan beszél előadásokban, interjúkban - rá fogsz jönni, miről beszélek.

Remélem, hasznos volt számodra az írásom.

A legjobbakat kívánom.

2018. márc. 5. 18:18
 30/32 anonim ***** válasza:
A felekezeti iskolák már csak ilyenek: imádkoztatnak, hitre nevelnek, elvárják, hogy templomba járj. Tényleg kár ezen fennakadnod. Ha neked ez utálatos, bármikor átírathatod magad szüleiddel másik világi iskolába. Ott nincs ilyen kötelezettség. Aztán hogy melyik válik a hasznodra, annak kiderítésére egy egész élet áll a rendelkezésedre. :)
2018. márc. 5. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!