Miért kell ennyire erőlteti iskolákba ezt a vallást?
Nyiss ki egy törikönyvet, vallástól függetlenül is éppen eleget gyilkoltuk egymást, ilyen az emberi természet sajnos :)
Én értem a problémádat, csak azt nem, hogy miért nem teszel ellene. Átjelentkezel egy másik suliba és ennyi. A linkelgetéssel nem leszel előlrébb :D
Kezdem én is azt hinni, hogy troll vagy.
Nem hiszem el, hogy ennyi hülye van itt. "Miért mentél ilyen iskolába?" 13 évesen nagy eséllyel általános iskolás, szóval 6 évesen nem ő találta ám ki, hogy vallásos iskolába akar járni. Sőt, az is lehet, hogy mikor ott kezdett nem is volt még egyházi intézmény, csak hirtelen az lett, ahogy az én régi általános iskolám is.
A megoldás meg nem az, hogy "válts sulit", hanem hogy mondd el a szüleidnek, hogy mi a baj, és együtt találjatok rá megoldást. Lehet, hogy ha bemennek, akkor meg tudják beszélni bent, hogy neked ezekre ne kelljen járnod, vagy átiratnak másik suliba.
Nem azzal van a baj, hogy nem vagy vallásos, hanem hogy borzasztóan lenézed azt, aki nem a Te álláspontodon van. Most még nem gond, de későbbiekben eléggé nagy probléma lehet az élétben.
A Bibliával, vallással kapcsolatban meg annyit, hogy ilyen kocsmafilozófia szinten sosem érdemes leállni vitatkozni emberekkel, ahogy az ilyen jellegű írásokat sem érdemes olvasgatni. A Biblia egy 2000 éves könyv, az Ószövetség része még régebbi, ráadásul holt nyelveken íródott, minden könyv más-más korban. Merész dolog, ha csak úgy kiragasz egy részt, és ráfogod, hogy "na, ez ellentmondás". Nem tudod, eredeti nyelven hogy szól a szöveg, nem tudod, milyen történelmi viszonylatokban íródott, nem tudod, kinek íródott, mit akar üzenni, de már előre eldöntöd, hogy hülyeség. Hidd el, megvan az exegézisnek is a maga tudománya, az egyháztörténelemről már nem is beszélve.
Vannak nagyon jó biblia-, valláskritikai könyvek, de azokat nem ilyen cikkekben érdemes keresni.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy térj meg, mert ez a te döntésed, de nem nagyon ajánlott habzószájjal szidni olyan dolgot, amit nem ismersz teljes bizonyossággal. Olvass, tanulj, legyen meg a véleményed a dolgokról, vitázz, de mindig tartsd tiszteletbe az ellenkező álláspontot is. Ha meg téged nem tisztelnek, simán állj fel, mert időpazarlás az egész. Légy továbbá alázatos, és tudd, hogy bármekkora is a tudásod, mindig lesz olyan, aki többet tud nálad, és mindig van olyan dolog, amiről még csak nem is hallottál. Ez nem csak a vallásra, de minden létező tudományra igaz. Nézz meg egy komoly tudóst, hogyan beszél előadásokban, interjúkban - rá fogsz jönni, miről beszélek.
Remélem, hasznos volt számodra az írásom.
A legjobbakat kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!