Az miatt fel lehet jelenteni valakit, hogy jártunk egy
ideig egy sráccal? Többi lent.
"Nem foglalkoznak ilyen kamaszhisztikkel."
De bizony, hogy foglalkoznak, mert foglalkozniuk kell!
2017. dec. 17. 21:39
Kiröhögnek a hatóságok, amint elmentél s a papírkád kuka.
Hülét vagy mást abból csinálnak, akiből lehet;)
2017. dec. 17. 21:43
13/20 A kérdező kommentje:
Most elhangzott pro és kontra.. ennyi erővel fiúk mondanak egy lánynak valamit, hogy jajj én menten kinyírlak ha nem leszel az enyém vagy barátok ugratják egymást, hogy na te szemét átmegyek, de most kezedet eltöröm. Egyszerűen nincs az a szitu, hogy ezért letöltendőt kapjon valaki.. hányszor előfordul, hogy romák posztolnak, hogy magyart ölni megyünk, beszólnak lányoknak, hogy ha nem dugunk elvágom a torkod.. iskolai verekedések, stb. Ilyen elmondom anyukádnak, barátaidnak, vagy ha nem leszel enyém senkié se mert én kinyírlak te szépség. Szerintem nem vehető komoly fenyegetésnek meg facebookon van tiltás.. bár ha ennek ellenére kamuprofilt vetnek be és többször, esetleg kéri az érintett, hogy hagyj békén kérlek és nem veszik figyelembe az más szerintem. De ilyen gyerekcsínyt sztem nem büntetnek, bár jó lenne tudni a biztosat.
Valakit az otthonuk megrongálásával fenyegettek, a rendőrség pedig nem tehetett semmit, mert nem életet fenyegetett. Az, hogy valaki pletykákat terjeszt, meg eleve nem büntetőjogi dolog, perelni talán lehetne, ha megteszi, de elég abszurd és esélytelen az egész (sajnos, ez is egy módja ugyanis egy élet tönkretételének)
Viszont eszerint van tőle egy írásos üzeneted, amiben ezzel fenyeget, szóval innen bármint cáfolhatsz. Igazából én beelőzném, és kiraknám nyilvános helyre a beszélgetést, mielőtt bármi ilyesmit tenne. Onnantól meg már csak magát égetné vele.
2017. dec. 18. 01:50
Ott helyben a kepedbe röhögnének a rend őrei, ez egy vicc:D
2017. dec. 18. 09:52
Ha elkezd rólad terjeszteni valamit azt max becsületsértés miatt "elnye-bejnyézik" le. Semmi több. Bár ez a kis rendőri intés is hatásos szokott lenni. A többi dolog nem bűntetőjogi kategória.
2017. dec. 18. 10:06
Ha híresztel mindenfélét, ami ráadásul alaptlaan, akkor helye van a feljelentésnek, becsületsértés és/vagy rágalmazás miatt.
2017. dec. 18. 16:41
Ejnye-bejnyéző, és kiröhögős kisgyerekek, most figyeljetek: a palit, aki sértő dolgot vágott a fejemhez, a bíróság egy évre próbára bocsájtotta (nem részletezem, ez mit jelent), és ki kellett fizetnie azt az illetéket, amit a feljelentéskor be kellett fizetnem. Ennyit arról, hogy kiröhögik az embert, okostojások.
2017. dec. 18. 16:43
Figyelj, mondd meg szépen neki, hogy te is elhíresztelhetsz róla "ezt- azt", ha nem állítja lr magát.
2017. dec. 18. 18:42
# 18
Persze, lehet bohóckodni bíróságon 1-2 évet, de szánalmas tyúkperre vágyni reggel 7-kor akár s esetleg vidékről felutazgatni ezért:DDD
Nem, nem normális s röhögve kivédhető minden, sőt vissza is fordítható...polgári perek sikamlósak ugye;)
2017. dec. 19. 12:07
Kapcsolódó kérdések: