Szerintetek egyetemen jó, ha a tanárok tudnak arról, hogy pszichiátriai betegségem van?
úgy tudom, ilyenkor bekerül a neptun-ba, amit nemcsak a tanárok, hanem a hök-ösök is látnak, amit én nem szeretnék. viszont pár tanáron már most érzem, hogy furcsának találja a viselkedésem. bipoláris depresszióm van, és elkezdtem sírni az egyik tanár óráján, aztán amikor odajött, elkezdtem nevetni, és láttam rajta a döbbenetet. lehet, valamit sejtenek, nem tudom, mi lenne a helyes. szerintetek?
Arra gondoltam, írnék az évfolyam felelős tanárnak, és megkérném, hogy csak a tanárok tudjanak róla, így a neptunba nem kerülne be. vannak rossz tapasztalataim a hökösökkel.
Sajnos én is bipoláris vagyok, így át tudom érezni a helyzetet.
Mindenképp jó lenne, ha szólnál, biztosan tudják diszkrétebben is kezelni a helyzetet.
Így-is úgy is el fognak könyvelni lököttnek, de ha nem osztod meg velük a problémát, az negatívan fog hatni minden téren az iskolai kapcsolataidra. Volt olyan szakképzés, amit azért kellett abbahagynom, mert szó szerint kiutáltak az osztályból - felnőtt emberek! -, a tanár meg még adta is alájuk a lovat.
Bár én azóta elfogadtam magam ilyennek, és mindenkit felkészítek rá, hogy ne csodálkozzon, ha néha furcsán viselkedem :)
"úgy tudom, ilyenkor bekerül a neptun-ba, "
már miért kerülne bele? nem kerül bele
Autista hallgatók előnyben részesítése
A 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szerint az autizmussal élő hallgató esetében alkalmazható kedvezmények:
„a)a számonkérés körülményeinek a hallgató speciális szükségleteihez alakítása, az írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsga vagy szóbeli helyett írásbeli vizsga,
b) számonkérés során segítségadás az elvárások és kérdések tisztázásához, szóbeli vizsgánál a feltett kérdések, utasítások írásban való megjelenítése, megfogalmazásuk egyszerűsítése,
c) a nem fogyatékossággal élő hallgatókra megállapított felkészülési időnél hosszabb felkészülési idő. A hosszabb felkészülési időt a nem fogyatékossággal élő hallgatókra megállapított időtartamhoz képest legalább 30%-kal hosszabb időtartamban kell megállapítani.
d) mind a kurzusok, mind a számonkérés során speciális eszközök (elsősorban hangrögzítő eszköz, számítógép, értelmező szótár, egyéb támogató, infokommunikációs technológiák) alkalmazása,
e) mentesítés a nyelvvizsga vagy annak egy része, illetve szintje alól,
f) a fejlődési zavarából következő nehézségek miatt egyes gyakorlati követelmények alóli mentesítés, vagy ezek teljesítésének megfelelő, nem gyakorlati feladatokkal való helyettesítése,
g)a hallgató tanulmányai alatt személyi segítő biztosítása.
Indokolt esetben a hallgató kérelmére, a szakvélemény alapján a felsőoktatási intézmény a ezen kedvezményektől eltérő, további vagy más kedvezményt is biztosíthat a hallgató részére.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!