Tanárok! Mit tennétek, ha egy tanítványotok vagdosná magát?
Figyelt kérdés
Vagy, ha esetleg történt már ilyen, akkor mit tettetek? Kérlek, azt is írjátok le, hogy hány éves volt a tanítvány vagy hogy mit tennétek a különböző életszakaszaikban!
Köszönöm!
2017. jún. 17. 16:05
1/4 anonim válasza:
Nálunk egyik osztálytársam vagdosta magát (lehet még mindig), és volt egy ilyen kivizsgálásunk és a nővér észrevette, szólt a tanárnak, az meg mondta neki, hogy hagyja abba.
Ennyi...
2/4 anonim válasza:
Nálunk többször elbeszélgetett a tanár a gyerekkel aztán elküldte az iskolapszihológushoz. 16volt
3/4 anonim válasza:
Egy állami gondozott 7-es aranyos kislány vagdosta magát a faragónak az élével. Megkérdeztem tőle, hogy miért, elmagyaráztam neki, hogy miért ne tegye, szóltam az osztályfőnökének is. Amikor megláttam, és alkalmam volt rá (ebédlőben, folyosón), megkérdeztem, hogy jobban van-e. Később az iskolapszichológus is elbeszélgetett vele.... abbahagyta.
4/4 anonim válasza:
Mindenképp el kell vinni egy szobába, kettesben. Mások előtt semmi szín alatt! Nem szabad megalázni, kioktani, mert ront a helyzeten. A szobában biztosítani kell róla, hogy fontos nekünk, szeretjük, ezért fájdalom ilyen állapotban látni őt. Meg kell próbálni kikérdezni, mi okozza ezt a késztetést, és megkérdezni, hogyan tudnánk segíteni. Ő nem biztos, h a szádba adja a szavakat, mert nem fog merni kérni, hogy mit tegyél. Különben nem vagdosna, hanem segítséget kérne. Te találgass és kérdezz, és figyeld a reakciót, melyikre bólint rá.Fontos, hogy biztosítsd a megértésedről és a bizalomról. Ha már tudod, mi a következő lépés a megoldás felé, beszéld meg vele. Azt is, hogy mi lesz. Ha ónikor látsz rajta, tudd meg, mitől fél. Ha komolyabbnak ítéled a problémát, mindenképp vesd fel a pszichológust, és vidd is el hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!