Hogyan tegyem túl magam azokon amit a tanárom mondott? Valakivel volt már hasonló?
Egy 15 éves lány vagyok, 10. osztályos gimnazista. Tavaly óta 4 (!) iskolát váltottam már beilleszkedési problémáim miatt. Mindig is gondjaim voltak az iskolával, már évek óta járok pszichológushoz és pszichiáterhez, valamint gyógyszert kell, hogy szedjek. Mióta ebbe a suliba járok (tavalyi év végétől kezdve), magántanuló vagyok. Volt olyan időszakom mikor rászántam magam és 1 hónapig folyamatosan bejártam, minden órán részt vettem. Abban az időszakban kezdődtek a gondjaim is itt... Ez egy jó hírnevű iskola, színvonalas, azt elmondhatom róla. Viszont itt értek a legdurvább dolgok. Fizikailag is bántalmaztak az osztálytársaim (belém rúgtak, fellöktek, kidobták a táskám az ablakon...stb.), megjegyzéseket pedig mindig tettek rám, sértegettek szinte minden nap, minden szünetben, még teljesen idegen diákok is. Hónap végére már teljesen roncs lettem lelkileg. Onnantól kezdve be se jártam többé az iskolába. Még az eddiginél is jobban elkezdtem félni az emberektől, hála az osztálytársaimnak, és azok haverjainak, akik néha csak azért álltak ott az iskola előtt, hogy mikor megyek ki beszólogathassanak, inzultáltaljanak (volt, hogy szándékosan fellöktek).
Tegnap viszont bementem az iskolába, 2-3 órára, hogy elkérhessem az egyik tantárgy anyagait, amivel kicsit lemaradtam, és ott futottam össze az egyik tanárommal (akivel anno nagyon sok óránk volt egy héten). És ez a tanár teljesen oktalanul, odajött hozzám és elkezdett velem kötekedni.
Olyanokat mondott, hogy miért nem járok be, nem vagyok nyomorék, meghogy túl lusta vagyok az iskolához. Ezzel még nem is foglalkoztam volna, de utána olyan dolgokat vágott a fejemhez, hogy "Megfogsz bukni az osztályozó vizsgákon, te biztosan nem mész át" meg "Ügyesen átverted a szüleidet, szépen kikosaraztad őket, hogy ne kelljen bejárnod, de te fogsz szívni."
Utána kb. fél óráig azt ecsetelte nekem, hogy jövőre be se jöjjek az iskolába, úgyse vagyok tanköteles, meghogy amúgy sem lesz belőlem senki.
Sírva mentem haza...
Nem csináltam semmi rosszat egyébként, én mondhatni "a tanárok kedvence" voltam. Nem vagyok/voltam rossz tanuló és eléggé csendes, félénk vagyok ahhoz, hogy bajba keveredjek. És egyébként az utóbbi osztályozó vizsgáim is jól sikerültek, amikre nagyon büszke vagyok.
Miért mondhatta ezeket? Csak úgy hirtelen felindulásból...? Az a probléma, hogy a kedvenc tanárom is volt, és most hirtelen ilyeneket vágott hozzám. Nagyon bánt, mert komolyan vettem, már így is úgy vagyok vele, hogy nem lesz belőlem senki a szociális fóbiám miatt, de ezt most egy tanár alá is támasztotta...
Valakivel esetleg történt már hasonló? Hogy így lehúzta az önbizalmát egy tanár? Hogyan tettétek rajta túl magatokat?
Milyen iskola ez? Valami gyűjtő?
Én mondjuk már túl vagyok az egyetemen is, de nem hiszem, hogy ekkorát változott volna a világ. Egy gimiben ilyenek nem történhetnek meg, mert oda elvileg az értelmesebbje jár.
A tanár is egy fa.sz, mert fogalma sem lehet arról, hogy te miért nem jársz be. És akkor így letámad, minden kérdés nélkül? Hát az ilyen menjen a francba. Ha nő akkor foghatja a klimaxra vagy a mentruációra, ha férfi, akkor ezek kiesnek, szóval akkor csak szimplán id.ióta.
Sajnos én mindig azt mondom, h sokszor az állatoknak több eszük van mint az embereknek. Tudom, h ez nem vigasztal de ilyen mocskos, kétszínű emberekkel bárhol összefuthatsz... Az öcsém is az egyik egyetemi előadására mindig félve megy be, mert a tanár szó szerint idegbeteg és volt már olyan eset, h az egyik hallgatót mérgében majdnem megütötte (már megemelte a kezét) de aztán gondolom eszébe jutott, h azzal maga alatt vágná a fát. A legjobb szerintem amit tehetsz, h ha lehetséges akkor vagy az iskolaváltás esetleg egy kevésbé színvonalas gimiben, ami attól még gimi marad, mert az érettségi papírra úgysem lesz ráírva a gimi színvonalának értékelése, vagy pedig elmész az iskolaigazgató után és a történteket elmeséled neki. Azt vallom, h itt már nem tehetsz semmit. Ha akar akkor mindenhogy megfog buktatni a vizsgán, szóval a bepanaszolás már nem oszt nem szoroz...
A diákok miért pikkelhettek rád? Gondolod azért mert csendes voltál? Szerintem az első ilyen eset után sulit kellett volna váltanod, akkor nem fajultak volna ideáig a dolgok. Nem normális, h még "csak" gimis vagy de idegileg már lehet, h a korod egy 50 éves szintjén, annyi rosszat megéltél a tanulás miatt...
Kár, hogy nem volt tanu, akkor panaszt lehetne tenni ellene és érdemes is lenne. De ha senki nem hallotta, sajnos a végén úgyis te leszel a hazug.
Egyébént azt tudja, hogy a "kikosarazni" kifejezés mit jelent? Mert ennek így semmi értelme. Csak mondom.
Amúgy meg hagy a fenébe, csak meséld el legközelebb a pszichológusodnak, ő majd elmagyarázza, miért nincs igaza.
És tanulj, ahogy edddig, mutasd meg annak a szemétnek, hogy tévedett. Ez lesz a legnagyobb elégtétel.
Tudod, vannak szemét emberek, akik attól érzik magukat erősnek és bátornak, hogy belerúgnak a gyengébe. Pedig valójában pont ők a gyengék.
4
Igen a kikosarazás, az tudtommal is azt jelenti, hogy az illető visszautasít valaki, nem viszonozza a közeledését. :D
Beszéld meg egy normálisabb emberrel az osztályból, hogy küldje el neked a leckéket, és akkor többet nem kell bemenned (a vizsgákon kívül).
Tanárral még nem volt konfliktusom, bunkó féreg osztálytársaim viszont nekem is voltak. Szerencsére nálam egy osztályváltás megoldotta a problémát.
Nekem rengetegszer mondták a tanárok, hogy lusta hülyegyerek vagyok, megfogok sok mindent szívni, ordibáltak velem ha valamit nem tudtam mert annyira gyűlöltek, mással pedig kedvesen közölték a problémát.
Se ők, sem más szava nem ér semmit. Te tudod, mire vagy képes, ők nem ismernek téged, te viszont tudod magadról hogy az osztályozó vizsgákon átmész, ők csak bántani akaró senkik, akiket annyi fájdalom ért hogy ők is bántanak másokat már.
Nem kell foglalkozni senki szavával, mert nem érnek semmit. Mintha ő tudná, hogy mi lesz belőled..
Simán lehet belőled akármi, ha teszel érte, és nem hagyod hogy az ilyen férgek elhitessék veled hogy senki vagy.
Én ilyenkor arra gondolok, hogy mennyire frusztrált lehet mindig, ha másokon kell, hogy kitöltse a dühét. Nem csináltál semmi rosszat, úgyhogy nincs okod arra, hogy egy kicsit is szégyelld magad. Erre próbálj meg ilyen helyzetekben gondolni, aztán egy idő után majd könnyebben jön magától is. Nekem működik. Visszaszólni nem tudok, mert nem vagyok egy túl erős jellem, inkább lealacsonyítom az ilyen embereket magamban. Persze ez nem túl szép dolog, de feleslegesen minek szenvedjek? Ráadásul ezt ő nem is tudja, szóval nem ártok vele.
Azt meg fel nem tudom fogni, hogy miért bántottak az osztálytársaid, de tulajdonképpen ők érdemelnék meg azt, hogy ne lehessenek emberek között.
Mindenesetre sok sikert, és kitartást! Sokkal értékesebb vagy azoknál, akik bántanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!