Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik szerint csak azokat...

Akik szerint csak azokat közösítik ki, akik lúzerek, alkalmazkodni képtelen és nem közösségi emberek satöbbi, azok szerint mit tud tenni valaki (aki mondjuk nem lúzer) a kiközösítés ellen?

Figyelt kérdés

Felsorolok néhány szokásos választ erre a kérdésre:

a. Szólj vissza nekik! - Láttam már ilyen esetet. Az illetőt, aki visszaszólt, a kirekesztők jól kiröhögték, majd tovább szívatták.

b. Gyúrd ki magad, és verd meg őket! - Ez esetben megbüntetnek, javítóintézetbe küldenek. Plusz akármennyire is kigyúrod magad, ha egyszer megvered az egyiket, következőnek ő 6 haverjával fog jönni, és 7 embert nem biztos, hogy meg tudsz verni, inkább ők téged.

c. Ne reagálj a szívatásokra, akkor majd abbahagyják! - Nos, könnyű ezt mondani, de hiába nem csinálsz semmit, nem szólsz be, nem vered meg őket, úgyis látják rajtad, hogy zavar a szívatás, ezért folytatni fogják.

d. Alkalmazkodj hozzájuk, hogy befogadjanak! - Konkrétan hogyan? Ha önmagadat adod, az nem tetszik nekik, és szívatnak miatta. Akkor viselkedj másként, mint amilyen vagy? Kezdj el te is márkás ruhákba járni, akkor is, ha nem szeretnél, csakhogy ne közösítsenek ki? Beszélgess olyan dolgokról, ami nem érdekel, csakhogy ne légy egyedül és csendben, hogy nehogy szívassanak miatta? Kezdj el te is szívatni másokat, mert akkor majd befogadnak? Az a gond, hogy egyes közösségek csak akkor fogadnak be, ha olyan szinten alkalmazkodsz, ami már a személyiséged/elveid feladásával jár.

e. Ha van egyéb ötlet, leírhatjátok. Én eddig ezeket olvastam.

2016. szept. 22. 19:57
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

"Pl. ciki az olyan helyzet, mikor beszélgetsz, beszólnak és emiatt abbahagyod"

Nem inkább az a ciki, mikor valaki beszólogat másnak, mikor látja, hogy a másikat zavarja? "

Nem. Mind a kettő ciki. Az egyik nem zárja ki a másikat. Meg nekik miért lenne problémájuk, hogy zavarnak téged?

Én nem értem, hogy miért írod a mártír szöveget arról, hogy mennyi elviselhetetlen emberrel vagy összezárva. Én ebben a helyzetben nem sajnáltatnám magam, mert semmi értelme, ha egyszer én választottam iskolát......... Vagy iskolaváltás, vagy elviselem ezt, ha nem tehetek mást. Általában ilyenkor az a kérdés merül fel, ha annyira értelmes vagy, akkor miért egy ilyen közösségben lézengsz. Ők olyanok amilyenek, sajnálom, hogy vannak ilyen emberek meg minden. De a te részedről sem teljesen érthető, hogy miért iratkozol olyan suliba ha akkora szakadék van közted és az osztálytársaid között szerinted. Mert ezzel a fölényes hozzáállással talán tényleg nem sokra mész náluk, ha te is szószerint az ő közösségükhöz tartozol.

Én egy kisvárosban nőttem fel, ahol többnyire ilyen emberek voltak, utána elkerültem egy nagyvárosba, értelmesebb emberek közé, ahol természetesen - mint mindenhol - akadt 1-2 barom is, de attól még a többség jófej. Az szerintem csak a te bajod, ha olyan iskolában vagy, ahol a többség bunkó, mert az eléggé leírhatja az iskolát, amit választottál magadnak.

2016. dec. 28. 20:04
 22/38 A kérdező kommentje:

"Meg nekik miért lenne problémájuk, hogy zavarnak téged?"

Talán mert létezik egy olyan dolog, hogy erkölcs. Tudod... ha valami rosszul esik a másiknak, nem csináljuk azért is, még jobban. Vagy szerinted ezt figyelmen kívül kell hagyni, és ha valamivel zavarunk mást, arra szarni kell magasról?

Én választottam iskolát, én akartam... Milyen jó, hogy ilyen jól tudod! Nos, elmondom, mi a helyzet. Erdélyben élek, kevés a magyar, ezért a magyar iskola is. A környéken lévő legerősebb iskolába járok, mégis ilyen diákokkal vagyok körülvéve. Elmenni egy bentlakásba, elszakadni a szüleimtől nem tudom, mennyire volna jó ötlet, ráadásul ha minden hétvégén haza is akarok jönni, valószínűleg anyagilag is eléggé megterhelő lenne.

"Az szerintem csak a te bajod, ha olyan iskolában vagy, ahol a többség bunkó, mert az eléggé leírhatja az iskolát, amit választottál magadnak."

Most, hogy ismered a helyzetemet, még mindig ez a véleményed?

2016. dec. 28. 20:21
 23/38 anonim ***** válasza:

"Talán mert létezik egy olyan dolog, hogy erkölcs. Tudod... ha valami rosszul esik a másiknak, nem csináljuk azért is, még jobban."

Ezt ne nekem mond, hanem nekik:)) Én tudom, mi az erkölcs. Csak hogy ők azt vágnák be neked, hogy tudod létezik olyan, hogy félelem és bátorság. Stb. Lehet ezt a végtelenségig taglalni.

A leírtak alapján nem tudom elképzelni a helyzetet, de az előttem válaszoló # 5-ös is írt egy ilyen reakciót. Kicsit mintha pesszimistán is fognád fel, ha véletlenül el is találtál egy ilyen iskolát, talán nem bízol abban, hogy jobba is iratkozhatnál, ha már ilyen szörnyű a helyzet.

Amúgy vicces, de én is Erdélyi vagyok, szóval nem tudom, hogy konkrétan milyen jelentősége van ennek. Eddig egyedül a kisvárost utáltam, ahonnan származom. Senkivel sem tartom a kapcsolatot az általánosból, és amennyire tehetem, távolról kerülöm őket. A középsuliból és egyetemről a többséget kedveltem annak ellenére, hogy én is visszahúzódó voltam.

2016. dec. 28. 21:07
 24/38 A kérdező kommentje:

Nemcsak én mondom, hogy ez a legerősebb iskola a környéken (pontosabban a legkevésbé gyenge), hanem elég sok ember rajtam kívül is. Úgyhogy nem tudom, hogy választhattam volna jobbat.

A legkisebb rosszat választottam, de ez is eléggé rossz.

Az a jelentősége annak, hogy Erdélyben élek, hogy kevesebb az X főre jutó magyar iskola (mert kevesebb az X főre jutó magyar diák), ezért nem akkora a választék.

Azzal meg mit kezdjek, hogy nem tudod elképzelni? Én viszont tudom, hogy ez van, mert látom a saját szemeimmel.

"Ezt ne nekem mond, hanem nekik:)) Én tudom, mi az erkölcs. Csak hogy ők azt vágnák be neked, hogy tudod létezik olyan, hogy félelem és bátorság."

Még nem is ezt, bár ez is eléggé prosztó reakció lenne. Tudod, mit tennének? Csak röhögnének.

2016. dec. 28. 21:15
 25/38 anonim ***** válasza:

# 24

Ne haragudj, de erre tényleg nem tudom mit mondjak:) Amint mondtam, Erdélyben élek, és közel sem a legerősebb egyetemen/iskolán végeztem először, ennek ellenére normális emberekkel voltam körbevéve. Személy szerint sok magyar iskolát, egyetemet ismerek... Ahol jártam, az teljesen magyar volt, minden tanár és egyetemi hallgató is.

Nem hinném, hogy Erdélyi egyetemválaszték akkora nagy összefüggésben állna ezzel a problémával, legalábbis eddig nem hallottam ilyesmire panaszkodni bárkit is, hogy a kiközösítése emiatt van.

2016. dec. 28. 21:27
 26/38 A kérdező kommentje:
És akkor, ha te normális közösségben voltál, akkor nem tudod elképzelni, hogy más - hiába jár a városa legerősebb iskolájába - meg nem? Nem tudom, mi ezen annyira hihetetlen.
2016. dec. 28. 21:31
 27/38 anonim ***** válasza:

Biztosan nem tudhatom nálad jobban, hogy milyen osztályban jársz, elismerem, de attól még nem tagadom, hogy hihetetlennek/túlzásnak hangzik:P

Kíváncsi vagyok, hogy melyik város/megye az.

2016. dec. 28. 23:15
 28/38 anonim ***** válasza:

Én a magam részéről a beszólásokra mindig szarkazmussal válaszoltam, amin a többiek jót röhögtek, szóval egy idő után kezdett kellemetlen lenni a srácoknak - bár engem csak azért szivattak, mert új voltam az osztályban, és meg akarták mutatni, hol a helyem. Olyan ez, mint mikor egy falkába új tag jön, és mindenkivel megverekszik, hogy bebiztosítsa a helyét a hierarchiában. Azt hittem, ez a középiskolával elmúlik, de még most is látok ilyet, a munkahelyen, ahol elvileg felnőttek dolgoznak...

Ha valakit ok nélkül szívatnak, és csak bunkó idiótákból áll a társasága az iskolában, akkor szerintem érdemes váltani, mielőtt tönkreteszik a személyiségét.

2017. jan. 4. 00:21
 29/38 anonim ***** válasza:

Keress másik közösséget.

Sajnos a gondokhoz kevés elég, pl. véleménykülönbség a közösség vezető egyénével...

Vagy pl. amit ma látok, egyesek képesek elítélni a kabátod színe miatt az utcán! Pl. nem "lehet" zöld kabátot felvenni, mert LMP... Én jobboldaliként ezen röhögök a legtöbbet, mert van egy olcsó zöld szélkabátom...

És akkor, aki vörös kabátot hord (pl. a nők), az meg mind komcsi? Olyan nem lehet, hogy valaki nem szereti a fekete ruhákat minden napra?

Aztán, ha nincs drága okos telefonod, van akinek az is baj. De úgy kell nekik.

Véletlenül rajtam marad a pipás futócipőm, akkor meg "beközösítenek"... Nevetséges.

2017. jan. 4. 02:59
 30/38 anonim ***** válasza:

Vagy véletlenül "rossz" csajnak kezdesz udvarolni, simán kiközösíthetnek...

Vannak közösségek, ahol csak a vezető haverjai csajozhatnak.

2017. jan. 4. 03:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!