Miért ilyenek velem a munkahelyen és mit lehet ez ellen tenni?
21 éves vagyok, most végeztem OKJ-val, e hónap 31-ig dolgozhatok diákként. Az elmúlt 1 hónapban dolgozok intenzívebben egy helyen és eddig nem volt baj. E héten valamiért rászálltak a diákmunkásokra, arra panaszkodnak, hogy nem dolgozunk. Ma reggel egy sráccal elkezdtünk valamit, de nekem éppen abban a pillanatban nem volt dolgom mikor egy öreg faszi oda jött és kérdezi mit csinálok, én éppen azt néztem, hogy a másik srác mit csinál, hogy ha Ő nincs ott akkor én is megtudjam azt csinálni. Erre lecseszett, hogy találjam már fel magam, meg mit képzelek én magamról, hogy a bérért nem csinálok semmit. A 3 nap alatt végig dolgoztam, sőt azt kell mondjam, hogy kevesen viszonylag gyorsan végeztünk az adott munkákkal.
Erre fel ma a diákszövetkezettől szóltak, hogy panaszkodtak ránk, figyeljünk jobban meg ha nincs éppen teendőnk akkor keressünk.
De egész héten azt halottam szünetekben, hogy szidtak minket mint a fene.
Engem volt mikor egy tag szó szerint levegőnek nézett.
Én igyekszem jobban dolgozni, gyorsan és hatékonyan, erre fel ezt kapom. Eddig szerettem bejárni, de most már elment a kedvem, legközelebb gyomor ideggel fogok bemenni.
Ami még nagyon irritáló, hogy azonban az egyik srácot meg istenítik, nincs vele bajom, jó fej, viszont ez miatt mást nem vesznek észre, más diákok csak szarul dolgozhatnak. Mit lehet ezekkel kezdeni?
Az a tapasztalatom eddig, hogy ha valakit nem fogadnak be annak esélye sincs az adott cégnél, hogy hosszabb ideig dolgozzon, de hogy illeszkedjek be, ha nem is adnak esélyt?
2. ma ellenben többször halottam, hogy diák lányokkal röhögcsikéltek, ezt persze szabad...
1. Azért ma pl. nem lett volna célszerű vissza szólni Neki, mert szólt volna a főnökünknek aki azonnal haza küldött volna, de kis híja volt, hogy nem szóltam vissza. Nagyon tűrtőztetnem kellett magamat.
Szerintem az lehet a bajuk, hogy mi brutóbban ugyanannyit keresünk mint Ők csak nettóban többet kapunk, mert csak SZJA-t kell fizetni, a járulékokat nem. + nekünk nem kötelező túlórázni, nekik igen.
Én akartam túlórázni, de a családi helyzetem nem engedi meg ezt, örülök, ha 8 órát betudok vállalni.
Én elhiszem, hogy szar az élet, de ettől nem kellene bunkónak lenniük, én 21 éves koromra elég sok mindent megéltem, valószínű nem les diplomám, mert nem tudjuk kifizetni, Ők anno ingyen tanulhattak, volt megfelelő köreik és nekik áll feljebb!
Óhh ez nagyon sok helyen így van sajnos, az ilyeneket pedig helyre kell tenni, mert legközelebb akkor majd még többet engednek meg maguknak veled szemben.
Bár én személy szerint egy napot sem dolgoznék ott tovább azon a helyen, ahol így beszélnek velem...
Szerintem mondd meg neki, hogy te tudod a dolgod, és véleményed szerint te jól végzed a munkádat.
Minden másodpercben azért nem dolgozik senki sem, ő meg pont kifogta azt a pár másodpercet nálad, de előtte és utána is dolgoztál, azt talán nem látta?!
És szerintem igenis mondd meg neki, hogy ne foglalkozzon veled, és a lányokkal való röhigcsélést is megemlíteném neki, csak úgy mihez tartás végett.
Van egy olyan mondás, hogy: "Akin látják, hogy szolgalelkű és gyenge, annak megeszik a lelkét."
Szóval szerintem ne hagyd magad, vagy inkább hagyd ott a francba az egészet, mert nem éri meg az egész, hogy lelkileg belebetegedj.
Inkább ne is próbálj beilleszkedni egy ilyen helyre, mindig vannak olyanok, akiket ha meggebednek, akkor sem fogadnak el a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!