Tapasztalt pedagógusok tanácsaira lenne szükségem?
Te tudod, mit engedsz nekik. Én pl a falra mászom, ha egy gyerek megkérdezi, hogy kihegyezheti-e a ceruzáját, ihat-e, mert
1. csak az idő megy vele
2. mindenképp ki kell hegyezni azt a redvás ceruzát, akkor is, ha megengedem, ha nem. tompa ceruzával nem lehet írni. ez csak ilyen logikai síkon működik.
Nekem 3 szabályom van mindig: ceruza, radír, hegyező mindenkinél legyen, hogy ne egymástól kéregessenek. De engem totálra nem zavar, ha odamegy a szemeteshez kifújni az orrát pl. Ha kell neki, hát kell. Amikor bulit csinálnak belőle, azt nyilván leállítom, de megszokták, mit lehet, mit nem. Majd érzed, mit akarsz tőlük, mit vársz tőlük.
"A gyerek sírva ment iskolába, míg tartott a helyettesítés."
Érdekes. Az előző tanár nem bírta a stresszt, az idősebb meg meg tudta őket nevelni. vegyél példát róluk! Inkább a gyerek menjen sírva haza, mint te! A rosszaknak meg kell tanítani, hogy ne legyenek azok! Muszáj őket már az elején szigorúan venni, és a szigorúságot tartani is, egész végig! Attól, hogy kicsik, még tudnak kegyetlenek lenni.
"Valamint még egy kérdés, illik-e bemutatkoznom, elmondani hol végeztem, mióta dolgozom, stb? Vagy akit érdekel megkérdezi majd?"
Juj ez nagyon alap kérdés.. ugye te sem gondoltad komolyan hogy nem kell? ILLIK és igen is érdekli a szülőt ki vagy.... ez alapján fog megítélni. Nagyon kezdő lehetsz ha még ez sem evidencia!
Én kollégiumi nevelőként minden éven amikor 9. évfolyamosokat kapok azzal kezdem,hogy bemutatkozom a szülőknek. Sőt a nagy szülő értekezleten a főnököm minden nevelőt külön bemutat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!