Pedagógusok, Ti kiengeditek a gyereket a mosdóba?
Óra van. A gyerek jelentkezik, hogy ki kell mennie. Nem lett rosszul és óra előtt se jelezte, hogy beteg volna, csak szimpla pisi lenne.
Ha kiengeditek ;
- ha történne vele valami, "ti lennétek a felelősek"
- lehet nem is pislni megy ki, csak dumálni, cigizni, stb (már olyan precedensről is hallottam, hogy két külön osztályból kikéreckedtek pisilni egy fiu es egy lany majd a wc-ben szeretkeztek - altalanos iskolabol)
- ha meglátja az igazgató rajtatok csattan az oszor
Ha nem engeditek ki a szülők bemennek és botrányt csapnak
Érdekelne, hogy döntötök ilyenkor.
Köszönöm a válaszokat!
Én amikor még tanár voltam (felső tagozat), lehet, hogy dedósnak tűnik, de bevezettem, hogy félévente mindenki háromszor mehet ki órán wc-re. Pont azért, mert tudtam, hogy sokan csak azért mennének ki, hogy lógjanak óráról, vagy elszívjanak egy szál cigit. Megmondtam, hogy már nem óvodások, érzik, ha vécézniük kell, azt 45 percig vissza tudják tartani, ha pedig szünetben érzik, hogy kell, akkor olyankor kell ezt megejteni.
Innentől kezdve már csak következetesen be kellett tartani. A módszer végül bevált.
Kapaszkodj!
Nálam nem csak a mosdóba mehet ki, hanem még órán ehet+ihat is. Senki nem él vissza vele, és mindig képben vannak az óráimon is.
Az igazgatóval, meg a csinovnyikokkal, akiket a 'klikk' küldött, azokkal is lerendeztem a dolgot. Nem tetszett nekik először, de szépen megbeszéltük, és mostanságra már nincs gond.
Tudom hogy régi kérdés, de az utolsóhoz szeretnék hozzászólni.
Őszintén... szerinted melyik lány fogja órán bejelenteni, hogy ,,Tanárnő/ úr, át fogok ázni, tessék kiengedni"?
Vagy odamenni és halkan megsúgni a tanárnak?
Mindenkinek egyből leesne és ez baromi kínos tud lenni, láttam már ilyet.
Sőt, ,,jóindulatú" társaság esetén az is megeshet, hogy egy szimpla pisilés miatt kikéredzkedő lány után odakiáltanak valami bunkót a menstruációval kapcsolatban.
Szóval ez egyáltalán nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!