Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sok zárkózott gyereknél miért...

Sok zárkózott gyereknél miért erőltetik egyes pedagógusok, hogy barátkozzon vagy beszélgessen a többi gyerekkel?

Figyelt kérdés
2015. dec. 9. 16:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincsenek a helyzetükben ezért nem értik meg őket.
2015. dec. 9. 16:57
 2/4 anonim ***** válasza:
49%
Hogy esetleg túllépjen a zárkózottságán, a közösség tagjává váljon, és vidám, szociális felnőtté cseperedjen.
2015. dec. 9. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert azt akarják hogy jó legyen az osztályközösség, és azt hiszik ettől majd hirtelen megtér a gyerek és elkezd megnyílni...

Egy kis sztori ha valakit érdekel:

Emlékszem velem és egy barátnőmmel is ezt csinálták. Én szívesen barátkoztam volna de a többiek mindig piszkáltak és bunkóztak, ezért értelemszerűen elment tőle a kedvem. Más volt az érdeklődési körünk és még nagyon sok mindenben különböztünk, így teljesen felesleges lett volna erőltetni a barátkozást. Mikor az osztályfőnök arról prédikált, hogy velünk is barátkozni kéne akkor aznap páran tettetett kedvességgel játszottak velünk, de akkor is úgy, hogy mi szívjuk meg, és megalázásba fajuljon.

Ezekkel a beszédeivel csak megerősítette bennem hogy nyomorék vagyok és valami biztos nincs rendben... Soszor elvoltam egyedül is de mikor már sokadjára kaptam meg az ellenőrzőmben hogy visszahúzódó vagyok anyám onnantól folyton számonkért hogy miért nem barátkozom és hogy depis vagyok-e, minden ismeretlen felnőttel való találkozáskor mentegetőzve, hogy jajj sajnálom, szégyenlős... egyre inkább elszégyelltem magam és eggyé váltam a rám aggatott szereppel.

Aztán mikor 11 éves korom felé elkezdtem pszichológiát olvasgatni és rájöttem, hogy introvert vagyok máris sok minden értelmet nyert...

Másik iskolában ahol pedig nem a négyesnél jobb tanulók csesztetése és a kicsik verése volt a legnagyobb szórakozás, ott érdekes módon már nem voltam visszahúzódó és szégyenlős...

2015. dec. 9. 19:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert olyan világot élünk ahol az extrovertáltak vannak többségben, és az emberek nem értik miért nem felhőtlenül vidám és barátkozó mindenki.

Én ovis korom óta zárkózott vagyok, nem félénk, egyszerűen csak nem értek egyet a társadalom nagy részével és igyekszem kerülni velük a kontaktust. Van egy pár barátom akikre bármikor számíthatok, nem is akarok többet hiszen a minőség fontosabb mint a mennyiség.

A kérdésre válaszolva azért, mert a pedagógusnak könnyebb dolga van ha összhang van az osztályban, és emiatt nem is veszik a fáratságot hogy megértsék az introvertált gyerekeket.

2017. ápr. 16. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!