Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Gazdag szulok gyerekei,...

Gazdag szulok gyerekei, milyen az iskolaban nektek?

Figyelt kérdés

Mivel foglalkoznak a szuleitek?

Hogy bannak veletek a tarsaitok?

Tudjak, hogy tehetosek vagytok?

2016. júl. 20. 18:57
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
93%
Érdekes olvasni, amit írtok, hogy jómódúként is magányosnak, olykor kiközösítettnek érzitek magatokat. Szerintem az a baj, hogy gyanakvással és irigységgel fogadják az emberek azt, aki külömbözik tőlük. Aki nálam szegényebb, azt hiszi, lenézem, aki gazdagabb, arról én hiszem ugyanezt. Pedig ahogy én nem vágok fel, nem nézem le, lehet, hogy ő se. Fura dolog ez, de az igazi, fontos kapcsolatokban nem fog számítani. Jó érzés volt azt olvasni, hogy figyeltek arra, nehogy felvágósnak, rongyrázósnak tűnjetek, hogy ne bántsátok meg azokat, akik szegényebbek. Jó, hogy vannak még, akik így gondolkodnak.
2016. júl. 27. 16:30
 22/27 anonim válasza:
Apukámnak van egy cége, csatornázással, vízi közműépítéssel foglalkoznak. Anyukám most nem dolgozik, mert beteg :( (veseelégtelenség) Korábban apunak segített a papírmunkákban. Állami suliba járok, az osztálytársaim is az átlagnál kicsit jobban élnek. Van/volt egy-két osztálytársam, aki tesz néhány megjegyzést, de nem jellemző, ők se veszik komolyan ezeket, és a legjobb barátnőm is az osztályból van. Mi is járunk síelni télen (Ausztriába), nyáron (amíg anya meg nem betegedett) külföldre járunk/jártunk, és szoktunk a szünetekben wellneselni járni. A tanároknak, mivel (szerintem) nem úgy viselkedek és öltözködöm, a szüleim se olyanok, hidegen hagyja őket, én is egy diák vagyok. Régen volt az osztályomba egy lány, aki viszont eléggé beképzelt, kihasznált minket (például a fiúkat elküldte büfébe, a visszajárót megtarthatták). Az iskolában hátránya nincs, viszont apa sokat idegeskedik, és mindig dolgozik (hiába van sokat itthon, nincs az az érzés, ami a barátnőm családjánál). A húgom is ugyanabba a suliba jár, őt se szokták bántani, bár nincsenek túl jó barátnői az osztályból (máshonnan igen), ez nem ebből az okból fakad. 15/l
2016. júl. 28. 14:45
 23/27 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes kérdés :) Nem származom jómódú családból, szegények sem voltunk, de azért valahol a szakadék szélén egyensúlyoztunk mindig is. (Elvált szülő, egyedül nevelt gyerek, hitelek, elmaradt számlák, stb.) Szóval én vagyok az érem másik oldala - legalább is, ami a gyerekkort illeti. Igazság szerint sosem érdekelt, hogy ki mennyire tehetős vagy nem - ez persze nem jelenti azt, hogy "nem csorgott a nyálam" a tehetősebb osztálytársaim cuccaira, persze, hogy irigykedtem. Én is akartam volna szebb, jobb minőségű ruhákat, szebb cuccokat a suliba (Ugye nem volt ám mindegy, hogy sima vonalas füzeted van vagy extra mintás füzet, milyen tollad van stb. Szóval, ilyen apróságok.), de a legfontosabb talán az volt, hogyha az én anyám is megengedhette volna ezeket a cuccokat, akkor én is "menő" lehettem volna és talán nem baszogattak volna 8 éven át a kedves osztálytársaim. Sajnos az én jómódú diáktársaim kegyetlen kis görények voltak, akik előszeretettel vágtak fel anyuci-apuci pénzével ráadásul jó parasztok is voltak. Két-három kifejezetten ilyen gyerek volt az osztályban, ez is elég volt.

Most felnőttként kicsit más a helyzet. Van egy viszonylag jó munkahelyem - bár szakmailag hagyjuk inkább, ellenben az átlagnál jobban keresek, igaz, ezért baromi sokat dolgozok és őszintén szólva inkább beérném átlagosabb fizuval, ha szakmailag elismernék a munkámat és fejlődhetnék ahelyett, hogy mindenért szinte vérre menő harcot kell megvívnom. Már meg tudom venni azt, amit szeretnék, külföldre is eljutok a párommal nyaralni és persze, jó érzés, hogy ezeket megtehetem, jobban érzem magam, mint gyerekként. De azért a pénz nem boldogít a végletekig.

Baráti szempontból még így, felnőttként sem szeretem mondani, hogy mit, mikor és mennyiért vettem, főleg, hogy 2x annyit keresek mint a nagyrészt diplomával rendelkező barátaim. Jóban vagyunk, beszélgetünk mindenféléről, de a pénzügyeket kerülöm, mert én érzem magam kellemetlenül, amiért nekem telik egy kis extrára, nekik pedig nem.

2016. júl. 30. 17:56
 24/27 anonim válasza:

Hát mi valahol az átlagonfelüli és valahol a gazdag kozott vagyunk.Általános iskolába volt pár megjegyzés amit kaptam, hogy jol állunk anyagilag.(más osztálytársaim is kaptak ilyen beszolásokat akik jobban állnak)

És nem nem vágtam fel mások elött.

Most állami gimnáziumba járok ott már nicsenek ilyen beszolások(kivéve csak viccböl)

Anyukámnak cége van

15/f

2017. febr. 25. 11:45
 25/27 anonim ***** válasza:
Ha bárki is nézné ezt a kérdést. Anyukám könyvelő, apám informatikus. Az életem borzasztó.Nem azt mondom, hogy mocsok gazdagok vagyunk, sok pénzünk van. Amire a szülők akarják, arra van. Amikor én kávézom, az pénzpazarlás. Aki gazdag szülők gyereke akar lenni, gondolkodjon el egy negatív példán is, mert ilyen is van. Én 20 éves vagyok, a szüleim gazdagok, mindent sajnálnak tőlem, és mindenért megdolgozom. Lenne pár dolog amit állnának nekem, azt nem fogadom el, mert összevesztem velük az előbb említett dolgok miatt :)
2019. szept. 2. 02:11
 26/27 anonim ***** válasza:

Anyukám elég gazdag, gyógyszerész diplomaja van, de jelenleg már csak egyetemen tanít, és van egy vállalkozása is.

Nem járunk magán suliba, de nem is vágunk fel soha semmivel, örülök hogy bármit megkapok de nem fogom reklámozni, soha nem is tettem.

2022. jún. 23. 19:32
 27/27 anonim ***** válasza:

Nyaron szoktunk járni külföldre, télen meleg helyekre, en dijugratok, húgom mukorizik, versenyekre járunk. És télen síelni szoktunk menni általában Zakopaneba.

Apámmal nem tartjuk a kapcsolatot.

2022. jún. 23. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!