Ha valaki nem köszön meg egy fontos ajándékot, ti mit csináltok?
-.-
Biztos elakadt a szava és nem tudta el hinni. Nem kell egyből rossznak beállítani...
SOHA
NEM
RUGÓZUNK
AJÁNDÉKON!
Mivel azért adod, hogy te örömet szerezz, nem azért, hogy majd a megajándékozott hálás legyen, lepippantson, akármi. Az ajándék a másik emberről szól, nem rólunk.
A köszönet hiányán kívül hogy reagált? Nekem is az jutott eszembe, amit az első válaszoló írt, nem lehet, hogy nem számított a meglepetésre, elakadt a szava, meghatódott? Mondott valamit?
Abban egyetértek, hogy ha nem is rögtön, de utólag egy köszönömöt mondhatott volna. Ez alapvető udvariasság. Viszont úgy látom, hogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy túl nagy feneket kerítenek egy ajándékozásnak, meglepetés szervezésének, és ha a másik fél nem pont úgy reagál, ahogy ők elvárják (ez lehet bármi attól kezdve, hogy nem olyan arcot vág, amilyet szerintük kellene egészen addig, hogy nem ugrik könnyes szemmel az ajándékozó nyakába és nem rebeg hálát utána is sokszor), akkor azt személyes sértésnek veszik. Holott egy reakció sokféleképpen megnyilvánulhat és ha nem úgy történik, ahogy várják, az még nem feltétlenül annak a jele, hogy nem tetszik az illetőnek az ajándék (ez is előfordul egyébként, lehet mellélőni ajándékozással) vagy hogy egy hálátlan dög. De ennyire személyes ügyet nem érdemes csinálni belőle. Én nem tenném szóvá, max megjegyezném magamban, hogy hát egy köszönöm belefért volna, aztán nem tulajdonítanék neki nagyobb jelentőséget.
Arra nem gondoltál, hogy annyira meglepett volt, hogy nem tudott reagálni? Talán tényleg azt kapta amit akart, és elállt a szava. E-mailban megemlíteni hogy nem úgy reagált ahogy vártátok, sokkal alpáribb. Én mindig rosszul vagyok attól, ha valaki hálát vár az ajándékért. Anyámra is nagyon mérges vagyok, mikor Karácsonykor a fa alá tesszük az kis unokaöcsém ajándékait, mivel azt a Kis Jézus hozta, de ő azért nem bírja ki, hogy meg ne említse, hogy melyiket vette ő. Mert neki tudatni kell ,hogy ő bizony mit vett és milyen sokat áldozott rá.
Az "ajándék lónak ne nézd a fogát" mondás után bevezetném azt a mondást, hogy "Az elajándékozott lovad után ne sírjon a szád".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!