Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért kötődök egyes tanáraimhoz?

Miért kötődök egyes tanáraimhoz?

Figyelt kérdés

Tudat alatt vajon miért teszem ezt? Vannak szüleim, habár apa alkoholista és a kapcsolatom sem igazán jó vele. Anya viszont imád engem, én jelentem számára az életerőt. Hálátlan volnék, mert egyes női tanáraim felé nagyobb bizalommal fordulok, mint a saját anyám felé? Mióta az eszemet tudom, tudat alatt mindig kiválasztottam valakit, akibe úgymond kapaszkodhatok. A választás általában tanárra esett. Tudom, hogy ez csöppet sem egészséges dolog. Alapjáraton nehezen nyílok meg, introvertált személyiség vagyok, nehezen illeszkedek be az osztályközösségekbe. Félek a kötődés kialakulásától, mégis közeli viszonyba keveredek némely tanárommal. Hogyan változtassak ezen? Nem szabadna ennyire könnyen megbíznom az emberekben, de egyesek nagyobb hatással vannak rám, mint az érzés, hogy nem bízhatok senkiben. Olyan jó csak egy töredék másodpercig is elhinni, hogy foglalkozik és szeret valaki. Sokszor fantáziálok lehetetlen dolgokról, mint például, hogy az adott tanár magához vesz. Őrültség és dühít, hogy miért nem vagyok képes felnőni és nem vágyálmokban élni. Hogyan változtassak magamon? Mit tegyek, hogy egészséges lehessek normális gondolatokkal?

16/L

2016. febr. 6. 22:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nincs ezzel semmi probléma. Teljesen "egészséges", és "normális", hogy keresed a nyugalmat és kötődést. Lehet az otthoni alkoholizmus miatt keresed ezt máshol. Nincs ebben semmi őrültség. És nem is felnövés kérdése. Felnőtt emberek is szoktak fantáziálni.
2016. febr. 6. 23:00
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen normális, főleg,h a szüleid nem nyújtanak hiteles mintát. Apád alkoholista, anyukád pedig egy alkoholistaval él. Természetes, h szükséged lenne magabiztos, kiegyensúlyozott felnőtt példaképekre. És sok tanár annak tűnik a diákok szemében.
2016. febr. 6. 23:05
 3/12 anonim ***** válasza:
1%
Mert apuddal való kapcsolatod nem jó, ezért valamiféle lelki kompenzációra van szükséged, mintegy helyettesítve apukádat. Itt most nem számít a tanár neme ilyen téren. Ez lehet a helyzet. Nincs ezzel para. Viszont rám írhatnál, mert szeretkeznék már egy nagyot Cica :)
2016. febr. 7. 00:36
 4/12 anonim ***** válasza:
49%
Azért én nem írnám azt, hogy nincs ezzel semmilyen probléma, mert igenis van. Persze bizonyos mértékig természetes, hogy a gyerekek felnéznek a tanáraikra, főleg ebben a korban, de az, hogy a családod helyett az érzelmi támaszt másokban keresed, az már nem jó dolog, mert egy normális, egészséges helyzetben a gyerek legfőbb támasza a szülője.
2016. febr. 7. 12:57
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
Én is ilyen voltam/vagyok, csak sajnos értelemszerűen egyetemen már nehézkesen találok olyan tanárt, akivel ez működőképes lehet. Ha gondolod, írj privátban, szívesen beszélgetek erről.
2016. febr. 7. 20:36
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Én is ilyen vagyok, de nem beszélek az érzelmeimről tanároknak, csak képzeletben. Én úgymond "egészséges" családból vagyok, látod, mégis ilyen. :/
2016. febr. 10. 21:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ilyesmi van. Apát alig látom, reggeltől éjjelig dolgozik, anyát pedig csak az foglalkoztatja, hogy jó jegyeim legyenek, és elég pontom hogy bekerüljek egy egyetemre, ahová nekem semmi kedvem menni.

Igaz, veled ellentétben én a férfi tanárokhoz kötődöm jobban (amiből nekünk több van, mint nő). És ez elég kellemetlen, és kínos, és elfojtom amennyire lehet. Azt is észrevettem, hogy jobban érdekel a rólam alkotott véleményük, mint kéne, és mint ahogy más gyerekeket érdekel. Remélem korral elmúlik.

2016. márc. 28. 01:04
 8/12 anonim ***** válasza:
16%
gyűlölöm a tanárokat szóval nem tudom mit érzel
2016. ápr. 26. 01:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Hogyan változtassak ezen? Hogy ne akarjak pótszülőt vagy őszinte barátot találni bennük?
2016. ápr. 29. 20:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Kérdező ezen szerintem nem igazán tudsz változtatni. Keress veled egykorú barátokat, úgy talán jobb lesz.

Én is egészséges családból származom mégis szinte ugyanezt teszem mint te. Én is a biztos pontot keresem bennük, és ahogy előttem írták te is azt keresed és ezzel szerintem nincs baj hisz szükségünk van biztos pontokra. Amint elballagsz ez meg fog változni, de ha tényleg ennyire idegesít próbálj meg veled egykorúakban biztos pontot keresni esetleg nagyszülőkben/rokonokban.

14/l

2016. máj. 3. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!