Mi a véleményetek arról az emberről, aki csak ketteseket és hármasokat kap az egyetemi vizsgáira, ráadásul néhányszor azt is csak ismétlővizsgán?
Mindenhol azt hallottam (és én is ezt tapasztaltam amíg egyetemre jártam), hogy a lényeg, hogy görbüljön.
Csak egy olyan embert ismerek, akinek négyesei és ötösei voltak; de ő sem tanulással szerezte azokat a jó jegyeket. Nálunk a szakátlag olyan 1,8 és 2,2 körül szokott alakulni régebben, ha jól emlékszem.
Szóval semmit sem gondolok. Szar a magyar oktatás minden szinten, nem csak általános és középszinten.
Azért válasszuk el a reál és humán szakokat.
Humán szakokon az osztályátlag általában négyes fölött van.
Reál szakokon (pláne mérnökin) meg kettes környékén.
Miből fakadhat a különbség?
Az emberekből? Humánra zsenik járnak, mérnökire meg hülyék. Hát ez elég hamar kiesik, elég megnézni a rengeteg bölcsészt, művelődésszervezőt, amerakinisztologus-finnologust, stb.
Akkor marad a tananyag és annak konkrét számonkérése, ez mérnöki karokon sokkal komolyabb.
Ennek fényében érdemes megnézni a fenti kérdést, hogy az átlaghoz képest hogy teljesít.
Ugyan ez voltam. Támogatotton, egy elég tré suliban, de máshová nem vettek fel, meg nem is tudtam mit akarok. Reál szak, matek, fizika, logika, programozás stb. Bejártam minden előadásra,.figyeltem, amíg más csak melegedni járt. Állandóan buktam, nem ment. Elvette minden önbizalmam. Aztán kiléptem, nem akartam a helyet foglalni, meg rájöttem, humán beállítottságú vagyok. Max erre volt jó az a két év.
Úgy gondolom papírt az iskap, aki csak keveset teljesít, alig rak bele. Aztán meg semmit nem tud. Ezért utálom, hogy a hátvakaráshoz is azt kérnek...
hiába pontozott le, aki lepontozott.
Bukdácsolhatsz és bulikázhatsz a menő egyetemen, de ha csak bejársz és 1 héttel a vizsga előtt veszed elő a jegyzeteid, akkor csak a helyet foglalod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!