Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek? Segitseg

Mit tegyek? Segitseg

Figyelt kérdés

7. osztalyos vagyok, a 3. iskolamat jarom.

Az elso iskolamban sokan csufoltak mivel eroteljes beszedhibam volr. Nem en voltam a Kikozositett, csupan nem igazan talaltam meg a helyemet.

3.-os voltam mikor felkoltoztunk Pestre; a szuleim magan iskolaba irattak, ami egyenlo volt a hajcsar kepzovel. Nagyon szabad gyermek voltam, es szinte szenvedtem a sok tanulas es korreperalastol. Viszont az osztalykozosseg jo volt.

A harmadik iskolamba 5.-be kerultem, mikoris feladtam remenyeimet, hogy birni fogom az iramot...

Igazabol hatalmas szerencsem volt akkor; par honap alatt befogadtak es baratokra leltem.

Viszont 6. fel evekor minden megvaltozott; az osztaly Kitaszitottja elment (egyebkent aranyos fiu volt, csak nekem tul foldhoz ragadt es bizonytalan nem mindig talaltuk meg a kozos hangot, viszont sosem piszkaltam, habar nem is vedtem meg amit igy utolag banok...)

Van nehanyan az osz.ban akik eleg rosszindulatuak es unalmukat mas szekalasabsn lelik oromuket, ezert kellett nekik egy uj aldozat...ez volnek en.

Bevallom eleg zarkozott vagyok, de oszinten mondom, hogy nem szoktam bantani mast. Keveseknek mutatom meg az onbizalomhianyos, erzekeny, gatlasok nelkuli oldalamat, es elismerem a bennem lakozo bizalmatlansagombol. De kuzdok ellene.

De visszaterve a tortenethez; par het alatt en lettem az "uj Gergo", es olyan vadakat kaptam mint, hogy budos vagyok (?!) es megjatszom magam, mivel en egy kegyetlen, rossz indulatu lany vagyok. Igen, addigi "baratnom"tol is...

Nagyon sertodekeny vagyok, de probalom nem kimutatni; rengeteg ejszakan sirtam alomba magam barki tudta nelkul.

Az orakon ha rosszul feleltem mindenki letamadott, a szunetekben a fiuk folytan piszkaltak (mikor testileg, mikor lelkileg), es bar probaltam magam megvedeni nem mindig sikerult mivel 10 az 1 ellen aranyban eleg nehezen feladat...

A nyaron viszont jol osszebaratkoztam egy fiuval, aki (kivetelesen) nem piszkalt es nagyon konnyen tudtam vele beszelni, minden kenyszer nelkul.

Szeptemberben a szunet utan a torten folytatodott csupan egyre durvabban; versek szulettek a "kis kur varol" (nagyon alacsony vagyok) kopkodtek, lefotoztak mikor nem figyeltem es felraktak a netre, a szuleiknek a leggonosznak allitottak be akik leveleket irtak nekem es anyukamnak , hogy "ne bantsam a gyermeket" stb.

November elejen elegem lett. A fiu tudom, hogy probalt megvedeni (ami hihetetlenul jol esett) de megis idejenek ereztem szolni a szuleimnek az ofo.nek akik egyebnkent mar boven sejtettek de addig a szonyeg ala probaltam seperni a dolgot...tudom, hulyeseg volt.

Beszelgetes tortent; a fiuk az egeszet letagadtak (a lanyok bocsanatot kertek es befejeztek). Azota minden mas lett; megjobban utaltak csak mostmar csendben. Alnok pillantasok, kibeszelesek a hatam mogott, es senki nem hajlando velem egy csapatban dolgozni csak az a fiu,akivel bizalmasok lettunk.

Nem tudom; neha ugy erzem, hogy elakarok menekulni egy 4. Iskolaba, masszor nem merek valtoztatni es "elhagyni" Ot...tudom, hogy tartanank a kapcsolatot, de megis felek.

Mit tegyek?

2015. dec. 3. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha testileg is bántanak,azt jelezned kell a tanárnak, ilyet nem tehetnek. Sőt szerintem ezek után a rendőrségre is mehetnél. Mivel megaláznak,stb irány a rendőrség, Van tanúd is aki melletted áll ő i elmondhatja hogy miket tesznek veled.
2015. dec. 3. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is kirekesztett voltam, ennyi idősen. Én a tanulásba és a sportba menekültem. Nem kell velük foglalkozni, tudom, hogy nehéz, de megkell próbálni. Én úgy tudtam őket hárítani, hogy olyannal aláztam meg őket, ami tényleg fájt nekik lelkileg, ez nem szép dolog így vissza gondolva, de legalább leszálltak rólam. Ez a fényképezés + netre feltöltés bűncselekmény, először anyukád és te szóljatok a gyerek/ek szüleinek és ha ez sem hatásos akkor menjetek a rendőrségre, ha anyucit meg apucit előveszik (mivel kiskorúak ezért a szülőn fognak csattanni) akkor kétszer is meggondolják majd. Engem is volt, hogy megvertek, leköpködtek, ezt ötödik oszályig bírtam, utána olyan podont kapott az illető, hogy a fal adta a másikat. Nem azt mondom, hogy ez a legjobb és legokosabb megoldás, de ott és akkor ez tűnt a legjobbnak. Ne hagyd nekik, hogy ezt tegyék veled, mert ez egy életre nyomot hagyhat benned. Kitartást!

19/L

2015. dec. 3. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Na, a rendőrság pont le_arja az ilyen eseteket,nem fog semmit sem csinálni.
2015. dec. 3. 21:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

ha az én gyerekem lennél, már rég nem járnál oda.

minek szenvedni, ha nem muszáj? még évekig szeretnél áldozatszerepben maradni?

a lényeg, hogy ha az új helyen is bántanának, már az elején kell megfékezni. rögtön az első alkalommal.

ne maradj ott.

2015. dec. 4. 00:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz látatlanban tanácsot adni, de mivel segitséget kértél:

1. A fotó+engedélyed nélkül netre rakás súlyos személyiségi jog sértés, azonnal jelezni az osztályfőnöknek, v igazgatónak! Ne félj, elintézik az illetőket!

2. Amikor jogtalanul bántanak, sosem te vagy a hibás! Tehát ne irj olyasmiket, hogy sértődékeny vagy, meg egyebek. Képzeld el, minden egészséges lelkületű embert, még felnőttet is kiborit, ha gúnyolják, zaklatják, idióták céltáblájává válik.

3. gúnyolódók, kisebbségi komplexusukat mások lealacsonyitásával elfedő sz:mét gyerekek mindenhol vannak, és felnőttként sem változnak. Jól tetted, hogy szóltál szüleidnek, és az ofőnek. De már a köpkodést sem szabadott volna eltűrnöd!

Ezt a "beszélgetést" követő néma gyűlölkodést pedig az ofőnek , és neked kell kezelned. Tudod, kisiskolás koromban én is visszahúzódó gyerek voltam, és már 3-ban megtalált egy alja osztálytársam, aki mellé ültetett a "kedves" ofő. Állandóan ütött, volt, hogy már sirtam, de szégyeltem magam. Ugyanis a szüleim azt nevelték belém, hogy sose bántsak senkit, és ne üssek vissza, ne verekedjek, mert az rossz.És én jó akartam lenni.

z ment hónapokig, aztán egy téli délután hazafelé elkapott ez a gyerek, és összekente a táskámat sárral. Ekkor elege lett apámnak, és bement az iskolába. Beszélt a tanitónénivel, és végre elültettek az idióta mellől. Ekkor rájött apám, milyen hibát követtek el, és azt mondta, hogy ha még egyszer hozzám ér ez a gyerek, akkor vágjak a p(fájába, tiszta erőből. Ez nem következett be, mert a gyerek apjával elbeszélgetett a tanitó néni a saras dolog után, és otthon megkapta a magáét, ahogy évekkel később megtudtam. Ettől kezdve apám azt tanácsolta, hogy ha többen akarnak megverni, akkor fussak, ha csak egy akkor menjek neki, ne kiméljem. Nem mentem más iskolába, hanem még 5 éven keresztül kerültük egymást, elég nagy volt a tanterem...

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy légy erőszakos, csak azt, hogy kérj tanácsot az ofőtől, és a szüleidtől. Nekem arra volt szükségem, hogy kiálljak magamért. Neked lehet, hogy másra lesz.

4. a suli váltást jól gondold meg! Biztosan nem tett jót neked az eddigi két váltás, ezért is lehet hogy nehezebben találod fel magad az osztályközösségben. A 7.év általánosban leginkább a csoport szerepek újrafelosztásáról szól: akik addig menők voltak, lehet, hogy vetélytársakra találnak. Akik pedik kitaszitottak, lehet, hogy valamilyen értékeik alapján tiszteletet tudnak kivivni maguknak. 8.ban már jó esetben nagyon ciki az osztálytársak csúfolása. A hülyébbje 9-ben persze még próbálkozik, aztán vagy benő a feje lágya, vagy nem nagyon lesz barátja, legfeljebb cinkosa.

Szóval beszélj az ofővel, ha elmérgesedik a helyzet. De ha csak az egy-két "menő" cikizik tovább, akkor el lehet kerülgetni őket simán.

2015. dec. 4. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
hagyd ott az iskolát
2015. dec. 8. 00:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!