A tanároknak van kedvence?
"De azt hallottam, hogy még ha nem is mutatja, minden tanárnak van egy úgynevezett szíve csücske. Igaz ez?"
Szerintem igaz.
Amúgy meg nem is feltétlenül kell a legjobbnak lenni az adott tantárgyból, mert kedvelhet másért is. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Eltaláltad, szerintem is azért kedvel. :D
Nem valószínűsíteném, hogy csak egy van. Ennél a tanárnál mondjuk ha valaki jobban figyel erre a dologra, akkor észre lehet venni, hogy érezteti, ha valakit jobban kedvel (pld. általa kedvelt tanuló feltesz egy, a témába nem illő kérdést, arra akár még mosolyogva is válaszol a tanár, bár nem mindig. Ezzel szemben egy másik gyerek, akit nem kedvel, de nem is utál, vagyis ő csak úgy van, feltesz egy témábaillő kérdést, arra már máshogy válaszol... mármint más stílusban).
Kérdező!
Tutifix,hogy lány vagy és tetszik egy tanár neked és úgy látod kedvel téged,talán lehet több is köztetek és ezért a buta kérdéseid illetve elemzéseid,hogy a közvélemény megerősítsen ebben a hitben. Nagyon gáz...
Pfff... :D
Szia, én tanárnak készülök egyetemen és gyakorlóiskolákban már tanítottam. Az a válaszom a kérdésre, hogy igen, a tanároknak is megvannak a kedvenceik és megvannak azok is, akiket nem kedvelnek annyira. De ez még osztályszinten is megvan, nem csak egyénszinten. Egyébként több tanárt hallottam már úgy nyilatkozni, hogy "na, most bemegyek ezekhez a hülyékhez"... De amikor a "hülyéket" tanította, akkor egyáltalán nem mutatta ki...
A tanárok is emberek, és ugyanúgy szimpatikus és nem szimpatikus nekik ez vagy az a gyerek vagy osztály. Még akaratlanul is éreznek ilyeneket. De pont az a szakmának az egyik lényege, hogy a tanárnak az a feladata, hogy nevelje és fejlessze a diákjait, és szakmailag az a jó tanár, aki képes az egyéni ítéletein (amik legtöbbször sztereotípiákból származnak) felülemelkedni. Olyan ez mint az orvosoknál. Ha bemész az orvoshoz, lehet, hogy nem fog kedvelni, unszimpatikus leszel neki, mert rasztás a hajad és piercinged van vagy akármi (most csak mondtam egy példát). De ettől függetlenül ez nem befolyásolja őt abban, hogy megvizsgáljon, hogy meggyógyítson és közben normálisan kommunikáljon veled. Kb. a tanár munkáját is így kell elképzelni.
Egyébként nekem is megvannak, hogy kik a szimpik és kik nem. Sztem az is tévhit, hogy a tanár a rosszalkodós gyerekeket nem kedveli. Én ugyanis több ilyen gyereket is kedvelek, mert jófejek :) És megértem, hogy rosszalkodnak, mert én is rosszalkodtam annak idején diákként. Sőt, igazából azoknál az osztályokban, ahol csak néhány órát tartottam, csak az elevenebb gyerekek maradtak meg, akikre rá kellett szólni. A többi arca beleveszett a szürke tömegbe.
Az is tévhit, hogy a jól tanuló diákokat kedvelik a tanárok. Ez egyáltalán nem így van. Én pl. az elitista, beképzelt, elkényeztetett, egoista gyerekeket nem bírom, és ezek között sok jól tanuló is volt már az eddigi szerény "praxisom" alatt. Viszont volt egyszer egy lány, aki nagyon rossz volt abból a tantárgyból, amit tanítok, de kedves, aranyos, közvetlen volt - őt nagyon bírtam. :) Tehát nem kell jól tanulni ahhoz, hogy szimpi legyél a tanárnak, mert inkább az emberi dolgok számítanak ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!