Iskolában elég csak azoknak a tanároknak köszönni a folyosón, akik tanítanak?
Nem illetlenség.
Arcátlanság.
.
Ha az igazgató, vagy helyettese nem óraadód, mint a birka, elmehetsz mellette?
Ha a takarítóval találkozol, aki a te trágyádat is eltakarítja, neki sem köszönsz?
Dehogy is! Majd a 300-400 vagy több gyerekből, pont azzal fog foglalkozni, hogy a Kis Pista nem köszönt neki.
Nem okoz ez neki szívfájdalmat.
Elég nagy bunkóság és illetlenség nem köszönni. Főleg hogy egy iskolában van 10-20 tanár, ennyi embert azért meg lehet jegyezni.
Jöhet a lepontozás.
Természetesen igen, a takarítónőnek, titkárnőnek és a gondnoknak is.
Persze egy nap egyszer elég, max kétszer (ha épp már mész haza és összetalálkoztok).
Akik az "elég"-re teszik voksukat, mit gondolnak, mi lesz a vélemény róluk és az őket meghívókról, ha egyszer olyan társaságba kerülnek, ahol vannak nem ismertek is?
.
Ne keverjétek ide, hogy az utcán is csak ismerősnek köszöntök!
Az utca nyitott, az iskola zárt.
Az iskolában nem lődörögnek oda nem tartozók, tehát akivel ott találkoztok, azok mind azért dolgoznak, hogy egy kis illem és tudás szoruljon belétek!
Szerintem meg iskolája válogatja. Egy kisebb helyen, ahol van kb 10-20 tanár, azt mondom köszönj mindenkinek, mert szinte biztosan volt már bent nálad helyettesíteni ilyesmi, vagy reggelente összefuttok, előre enged téged az ajtóban stb.
De én például megyeszékhelyen, az ország egyik legnagyobb városában járok gimnáziumba. Kb 8-9száz ember közé, ahol van egy nagy tanári, egy fizika tanári, egy németes tanári, egy franciás tanári, egy angolos tanári. És akkor a kémiai laborról már nem is beszéltem, ami meg a kémia tanárok rezidenciája. Egy ilyen helyen, mikor hömpölyögsz a folyosón, akkor nem fogsz odaköszönni egy random spanyol tanárnak, mikor nem is tanulsz spanyolt semmilyen tanárnál nem h nála. Ráadásul az iskola 3 egymástól különálló épületegységből áll.
Aktív iskolai életet élő (szinte minden elképzelhető szakkörre, különórára járó) végzősként sem állíthatom, hogy minden tanárt ismerek. Tudom a nevüket, de ők nem is tudnak rólam, hiszen kb ezren vagyunk... Én annak köszönök, aki tanít/tanított/gyakran helyettesített ezért megismer engem. Illetve az iskola vezetőségének, és a takarítónak, gondnoknak reggel az udvaron mikor söprögeti a levelet (ja meg a rendszergazdának, mert azzal lespanoltam :D ) na de így h igen aktív vagyok az iskolámban, így sem ismerek mindenkit, és aki nem ismer föl, nem alakul ki köztünk szemkontaktus, azzal nem köszönünk egymásnak, mert ez teljesen felesleges formalitás.
Szóval szerintem abszolút helyzet- és iskola-függő a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!