Hogy reagáltak a suliban, amikor elárúltad a nemi orientációdat?
a hozzám legközelebb álló kb. 2-3 ember, barátok tudták, meg az osztályfőnököm, mert engem napi szinten zaklattak a többiek. egyszer-kétszer még fizikailag is, határeset, nem tudom. de elkerülhetetlen volt, hogy legyen egy olyan nap a héten, amikor nem kapok gyomorgörcsöt tőlük. (nem, sosem vállaltam nyilvánosan, hogy kihez vonzódom és kihez nem, még csak látványos sem volt, mert párkapcsolatom sem volt akkoriban stb. egyszerűen csak "gyanús" voltam nekik, túl visszahúzódó és szorongós.)
akiknek elmondtam, mizujs, ők teljesen jól fogadták. korrektek voltak.
igazából, életem első comingout-ja osztályfőnököm felé volt (ld. azért, amit feljebb írtam zárójelben) és hú, nagyon kedves volt és megértő. igazából piszkosul aggódott, nehogy valami bajom legyen, mittomén, bántsanak iskolán, tanításon kívül (ahová ő már nem tud elérni).
a barátaimat igazából nem érdekelte a dolog különösebben. nem azok az emberek, akik ilyenkor kérdezősködnek vagy ilyesmi. "á, értem" - és kész. és akkor onnantól kezdve nem nyaggattak olyan kérdésekkel, hogy "bejön-e X (más nemű) és jó-e a segge?".
az az érdekes, hogyha el akarjuk mondani valakinek hogy melegek vagyunk, akkor az már magánügynek számít..és hogy hangoztatjuk..
akkor a heterok akik ezt állítják gondolkodjanak el, hogy ők hányszor hangoztatják el ezt nap mint nap? csak annyira gyakran adnak neki hangot, hogy észre sem veszik..
A heterók az olyan közvetett dolgoktól kezdve, mint a kedvesük vagy gyerekeik fényképének látható kihelyezése, a párjuk iránti vonzalmuk nyilvános kifejezésén át, egészen az ellenkező nemnél elért sikerekre/kalandokra való utalásig számtalan módon "hangsúlyozzák" irányultságukat. Nincs is ezzel semmi baj. A problémát az jelenti, hogy ha egy meleg csupán ugyanennyit tesz, máris sokan megvádolják, hogy "kérkedik" a melegségével. Pedig csak ugyanazt a - számára - természetes életet éli...
utolsó kommentjéhez hozzátenném, hogy ne reklámozzam, titkoljam, csináljam négy fal között, de mondjam el van-e pasim, miért nincs, mikor volt, mikor lesz, miért vagyok szingli blablabla....
Most komolyan folyamatosan hazudnom kéne? Kamupasit kitalálnom, ezzel megalázva magamat, a páromat, meg a kapcsolatunkat? Köszi nem....:D
20/leszbikus
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!