Melyik számotokra a legirritálóbb tantárgy? és miért?
Szerintem középiskolában már majdnem minden full felesleges, mert az alapműveltséget megtanuljunk általános iskolában...
De mondjuk ha nagyon választanom kéne akkor az irodalom, mert belemagyaráznak minden hülyeséget ami kitudja hogy volt, ráadásul soha az életben nem fogsz elemezni egy verset. Szerintem annak szabad asszociációnak kéne legyen, mindenki gondolja bele azt amit szeretne, és ne azt amit a tanár akar. Ez már a beskatulyázás netovábbja.
De mondjuk én már a történelmet, mint tantárgyat is rühellem, mert egy kattant tanárunk van aki összefüggések nélkül elmondja az egészet úgy,hogy két értelmes mondat nincs benne, és csak ilyen homályos képeim vannak már róla...
Földrajz és testnevelés. Ugyanaz a tanár, és nem szimpatizálunk egymással, tesire általában nemmegyek be, na meg földrajzból sem vagyok túl jó, most viszont meglesz a 4-esem. Valamelyik válaszoló írta, hogy a tesinek semmi értelme, mert sokat gyalogol. Ugyanez van velem is. :)
December van, és egyetlen egy jegyem van, szóval nem reménykedem semmiben.
Matekot nem (annyira) szeretem, de a tanárt igen. Mármint a tanár személyét. 3. osztály óta csak 3-asom lett év végén, kivéve 5.-ben, mivel akkor egy nagyon jó tanárt kaptunk, aki azután le is adott minket, szóval hála a tanárváltásnak, most sem lesz jobb, de azért próbálkozom :D
Irodalom.
NEM azt mondom, hogy nincs rá szükség, hanem, hogy én nem szerettem.
Bár nem ebben a formában kellene oktatni azoknak, akik reál pályára lépnének.
A matek hasznos. Logikát és gondolkodást fejleszt.
Bár nem ebben a formában kellene oktatni azoknak, akik humán pályára lépnének.
A nyelvtan egyes részeit is rühelltem. A törit is, amint nem az eszmék, felfogások, uralkodók tettei kerültek hangsúlyra, hanem tételes adatok, onnantól nem bírom igazán...
Nyelvtanról még: az embereket meg kellene tanítani helyesen írni, mert ezzel védjük a nyelvet!
Nekem pontosan 5 van, amitől hülyét kapok.
1. Ezt utálom a legjobban. Ez a biológia. A tanárral nincs sok bajom, csak 1. 2 osztállyal nagyobbaknak való leckét tanít, így meg az egész tantárgy mocsok nehéz.
2. Zene. Ezt a tanár utáltatta meg. Túl szigorú, de a kedvenceiket nem szidja.
3. Rajz. Egyszerűen unalmas. Nem tudok jól rajzolni, így a médiámat is ronthatja.
4. Matek. Nagyon szar vagyok matekból és a tanár is egyfolytában ordibál mindenkivel. Ha valamit nem értünk, elmagyarázza a tanár, de úgy, hogy ordít bele és így az órát sem szeretem.
5. Történelem. Unalmas, és utálom azt a rengeteg évszámot megjegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!