Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elmondhatom a tesitanáromnak?

Elmondhatom a tesitanáromnak?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet a következő: vagyok én, a diák, hihetetlen szülőkkel, magamra utalva minden bajommal, 16 évesen. Vannak barátaim, de nem tudok sajnos mindent megbeszélni velük, illetve tudnék, de ezeket valahogy nem velük szeretném... szükségem van valakire, olyan szülő pótlóként. :( Az a bajom, hogy mostanában kezdi észrevenni rajtam, hogy elwgem van a viļágból, mellette az óráin is mindig rosszul vagyok, kérdezgeti, hogy minden rendben van-e, és hát baromira nincs. Én attól félek, hogy valami van a szívemmel, többször tapasztalok dolgokat, és az órai rosszullétek is ott vannak.... már nem tudom eldönteni, hogy csak lelkikeg vagyok-e offon, vagy ez mellette valódi betegség. Szóval elég bonyolultan sikerült fogalmaznom, de a lényeg, hogy kell valaki, akiben megbízhatok és tudna ebben segíteni, és én rá gondoltam... egyedül már nem bírom. Mondjuk nem tudom, mit tud csinálni velem, nem tudom, mit várjak, de full tanácstalan vagyok...... help

2014. okt. 9. 19:00
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan mondd el neki
2014. okt. 13. 00:23
 32/37 anonim ***** válasza:

Ami meg az egészséged illeti;

Olvastam, hogy mész dokihoz, ami rendben is van, én is így tennék a helyedben.

Ha valaki sokáig van a padlón lelkileg, az kiül az egészségére.

Nekem pl szimplán a lelkemmel kezdődött, utána már fizikailag rosszul voltam, szorított a mellkasom eleinte, remegtem, ájultam, a végére pedig mindenhez gyenge voltam és nem tudtam felkelni az ágyból.

Szerencsére, a dolgaim rendeződésével ez is rendeződött doki nélkül :)

---

Ja és még egy dolog; egy pontot kihagytam, ami az én esetemben is igaz volt és lehet a tesitanárod is így gondolná; lehet próbálna rávezetni arra, hogyan teremts mély kapcsolatot szülőkkel; nem azért mert utál csak ő is úgy látja jónak, hogy a szüleidhez kötődj és ne hozzá. És nem biztos, hogy megfogadnád, mert jó, hogy ott van és már az is elég, ha meghallgat. És egy idő után úgy érezné, fölöslegesen futja Veled a köröket, ugyanis mindig ugyanoda lukadtok ki és sosem oldódik meg a gond.

Nálam más volt a szitu, de ott is ez volt, hogy a tanár sokszor érezte, hogy gyakran már ugyanaz a forgató könyv ismétlődik és ő már ezerszer próbált segíteni és eredmények nélkül.

Persze nem emiatt lett vége az egésznek, hanem a feljebb leírtak miatt.

És mindezeket amiket írtam nem úgy írtam, hogy most csak ahogy érzem, úgy írok valamit - átérzem, min mehetsz át, megértelek és csak a saját tapasztalataimból leírtam, miért nem jó szerintem, ha nyitsz felé.

2014. okt. 13. 00:30
 33/37 A kérdező kommentje:
Na. Azóta már kétszer is beszéltünk, mindkétszer Ő jött oda hozzám, és nem fordítva. Nagyon kedves volt és jó fej, sok dologról beszéltünk, olyanokról is, amik nem kapcsolódtak a problémáimhoz, de tök jól esett csak úgy kötetlenül beszélgetni (pl. zenéről), és megnyugtat kicsit, hogy valaki tud rólam.... adott pár tanácsot is, meg szerinte is el kell mennem orvoshoz, de előtte mindenképp tudatnom kell a szüleimmel, bármennyire is nehéz lesz. Azt mondta, hogy támogat, ha szükségem van rá, és ha megbízom benne, nyugodtan mondjak el bármit.
2014. okt. 23. 17:43
 34/37 A kérdező kommentje:
mindenkinek kívánom, hogy legalább egy hasonlóan jó embert tudhasson a tanárának :)
2014. okt. 23. 17:44
 35/37 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy jól alakultak a dolgok! remélem hamar jobbra fordul minden!
2014. okt. 23. 20:11
 36/37 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm !!! :)
2014. okt. 23. 20:22
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Gratula! Mondtam, hogy a tanárok tudnak kedvesek és segítőkészek lenni. Remélem neked is segít majd annyit a tesitanárod, mint nekem a tanárom/tanáraim és jelent majd akkora támogatást. :) Bár ahogy olvasom, ez már most megvan. Sok sikert a családodhoz, meg az orvosokhoz és hogy megoldódjanak a gondjaid!
2014. okt. 24. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!