Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Túlélhetem így?

Túlélhetem így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most kerültem be 5 éves középsuliba,ahol még szinte senkit sem ismerek...Van egy volt osztálytársam aki velem jött,és osztálytársak maradtunk,de csak ő.Vele pedig nem lehet mindig...

Az elmúlt 8 évet úgy vittem végig,hogy ilyen felszínes "barátságokon" alapult.Tehát ha más nem volt jó voltam én is...Amikor elballagtam megfogadtam,hogy soha többé nem leszek pótlék,és ha nem nyitnak felém,én sem fogok.

Az a baj velem,hogy félek az új emberektől,kapcsolatoktól...Nem merek közeledni.Úgy vagyok vele,ha valakinek felkeltem az érdeklődését idejön és elkezdhetünk beszélgetni stb...Lehet,hogy ez is valamilyen védekezés a múlt 8 év miatt?

Nem érzem,hogy ilyen nagy baráti körre lenne szükségem,de néha jó lenne az,ha pl egyedül vagyok szünetbe ne az legyen hogy ott ücsörgök magamban,és csak nézem,ahogy a többiek elvannak...Detto ez van lyukasórákon.

Kicsit furcsább vagyok mint a többiek,külsőre picit,belsőre talán minimálisan érettebbnek tartom magam a korosztályomtól,de ezt ők még nem is tudják,mert az elmúlt napokban ha 10 szót váltottam velük...

Nem akarok mindig az osztályom után koslatni,de sajnos engem is megvisel a magány.

Az lenne a kérdésem,hogy a magányt letudnám e küzdeni,ill.ki lehet e bírni így az 5 évet?

2014. szept. 4. 16:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Először is szükséged van önbizalomra, ami nem hajt ki csak úgy spontán. Tehát dolgozni kell vele. Ne hárítsd a felelősséget másra. Senkinek nem kötelessége másokat szórakoztatni. Ha társaságra vágysz, ami teljesen normális akkor próbáld meg egy egy témával kapcsolatban elmondani a véleményed vagy érdeklődj más emberek iránt (őszintén). Az iskola nem egy túlélőtábor, tehát nem lehet 5 évet úgy eltölteni, hogy majd valahogy túléled. Nálad egy komlex probléma van, amin lehet segíteni. Ha továbbra is szükséged van segítségre örömmel segítek. Hidd el van tapasztalatom.

18/L

2014. szept. 5. 11:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!