Tinik! Milyen egy nagyon jó tanár? (bőv. Lent)
Sziasztok!
Elsősorban tényleg tizenévesektől kérdezem....
Ti mit gondoltok, milyen egy ideális tanár? Értem ezt tanításra, szigorra, stílusra, stb. Szóval úgy összességében minden téren milyen egy jó tanár számotokra? Vagy milyennek képzelitek el?
Előre is köszi minden választ!
Hadd reagáljak az előttem szólóakra. Többségében egyet értek velük. Szerintem is az az egyik legfontosabb, hogy vicces legyen, mert így sokkal jobban figyelnek rá a diákok.
"Nem csak a katedrán állva monológban adja elő az anyagát, hanem aktívan bevonja az osztályt egy párbeszédbe."
Ez nem feltétlenül igaz! Nem mindenki akar felszólalni az órán. Persze, így el lehet érni, hogy figyeljenek az órán, de ez megint csak külső kényszeres odafigyelés, nem pedig önszántából teszi. Nagyon lehet utálni egy órát, ha azon a tanár folyton kérdezget.
"Minden órán feleltessen szóban!"
Ezzel megint csak meg lehet utálni egy órát. Persze, így lehet, hogy készül majd a diák, de ez egyáltalán nem biztos. Én otthon sose tanultam. Ha órán felelés volt, akkor az óra előtti szünetben néztem csak át. Azon kívül meg amire emlékeztem az előző óráról. És ez elég volt 3-mastól 5-ös jegyig.
"Nem írja be igazolatlant ha hiányzol"
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Ha a tanár nem írja be a hiányzót, akkor onnantól elszabadul a pokol, és az hiányzik, és akkor amikor csak akar. Akik meg bent vannak meg azon izélnek, hogy minek jöttem be én is, nem is kellett volna, ő se kapott igazolatlant.
Olyan, mint az irodalomtanárunk.
Mindig normálisan elmondja az anyagot és időben befejezünk minden anyagot, ha valamit kérdezünk, amit nem értünk, elmagyarázza rendesen és nem ordibál le minket, hogy jajj, még ezt se tudjuk...Ráadásul rohadt nagy arc is, gyakran mond vicceset dolgokat, de eközben picit szigorúbb, viszont nagyon korrekt is egyben. És én azt is szeretem benne, hogy mindig előre bejelenti, hogy mikor fogunk írni, mert a legtöbb tanár azt hiszi, csak az ő órájára kell tanulnunk és ők vannak felháborodva, hogy nem tanulunk rendesen minden órájára, de azt már nem fogják fel, hogy képtelenség 1 délután alatt vagy 6 tantárgyra tanulni úgy, hogy ha esetleg véletlenül írnátok holnap mindegyikből, akkor mindegyik 5-ös legyen.
Mellesleg még azt szeretem az irodalomtanárban, hogy minden félév elején ad egy listát, hogy abban a félévben milyen verseket kell megtanulni és te döntöd el, melyik verset mikor mondod neki fel, csak az a lényeg, hogy mindegyik fel legyen mondva és majd ha az összeset felmondtad, akkor azokra kapsz egy jegyet. Szóval szerintem ez azért is jó, mert valamennyire önállóbbak vagyunk, ha magunknak oszthatjuk be, hogy mikor melyiket tanuljuk meg. Szóval így összességében ezek miatt tartom őt a legjobb tanárunknak.
16/L
Annak idején volt egy töritanárom, aki vicces és egyben nagy tudású is volt. Nem beszélgettünk az óráján soha, mert érdekesen adta elő a tananyagot és minden a fejében volt. Soha nem hozott magával semmit, csak leült és elkezdett beszélni. Ráadásul nem vette halálosan komolyan a tananyagot sem.
Ha valaki pedig véletlenül mégis rendetlenkedett az órán, akkor is viccesen tette helyre úgy, hogy a többiek röhögtek rajta. Nálunk ugyan nem volt legjobb tanár díj, de karácsonyra vettünk neki ajándékot és ő volt az egyetlen, aki kapott ilyent tőlünk.
Biológia tanárom.
Kedves, csinos, mindig toppon van. amikor már látni is lehet, hogy dög fáradt akkor is érdekessé teszi az órát.
Baromi szigorú, órán a légy repülését lehet hallani, nincs padon fekvés, evés, ivás, késel az óráról 10 percig villám kérdés, 10. perc után nem enged be az órára és igazolatlan.
Persze akivel egy évben kétszer előfordul mert baleset volt, az más.
De volt olyan, hogy majdnem mindennap elkésett egy-két fiú, na hát az nagyon idegesítő és zavaró a többiek számára.
Mióta ez a rendszer volt 3. hét után nem volt késés.
Órák érdekesek, színes ábrák, kis filmek, videók mellette érdekes és lényegre törő magyarázat.
Folyamatos figyelem tartás, függöny elhúz, ablakok kinyitva, kérdezgetés, megkérdez kinek mi a véleménye, van e kérdése stb.
Tisztelni csak azt a tanárt lehet, aki viszonozza is, szóval ha a diák tisztel egy tanárt a tanár is adja meg.
Fontos a humor, de ami nem sértő, és nem a felelő diákon röhögnek.
Ha valaki röhög a másikon, álljon ki a tanár a kicsúfolt diákon, és ne tegyen rá még egy lapáttal-sajnos, ilyenre is van példa.
Legyen fegyelem, csönd az órán, de azért ne félelemmel töltsön el senkit sem.
Dolgozatot jelentse be előre, igazságos, korrekt legyen, ne legyenek kedvencek és kivételezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!