Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tinik! Milyen egy nagyon jó...

Tinik! Milyen egy nagyon jó tanár? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban tényleg tizenévesektől kérdezem....

Ti mit gondoltok, milyen egy ideális tanár? Értem ezt tanításra, szigorra, stílusra, stb. Szóval úgy összességében minden téren milyen egy jó tanár számotokra? Vagy milyennek képzelitek el?

Előre is köszi minden választ!

2014. aug. 9. 15:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi, hogy nem tiniként írok, de középiskolában tanítottam pár évig. Mikor bevezették az "Év tanára" címet, a suli diákjai szavazhattak minden tanárra. Az első két évben én lettem. A harmadik évtől már a diákok csak ajánlhattak, hogy ki legyen az "Év tanára"!, majd az ajánlottak közül pár tanár a Diákönkormányzattal közösen az ajánlottak közül választotta ki a "legnépszerűbbet". Érdekes módon, mindig olyan tanár lett, aki a választók között volt.

Én meg a hátuk mögött egy jót röhögtem rajtuk, de nem irigységből, hanem szánalomból. Nem egy díj szabja meg, hogy ki jó tanár, hanem a diákok!

Erről ennyit, hogy milyen egy jó tanár!

2014. aug. 9. 15:34
 2/19 anonim válasza:
85%

Először is legyen szexi :D

Egyébként meg én nagyon szeretem azokat a tanárokat akik egy kis humorral fűszerezik meg az órát ami élvezhetőbbé teszi a tanulást. A diákok is jobban odafigyelnek a tanárra mivel egy olyan pozitív kép alakult ki bennük róla hogy akármilyen unalmas is a tananyag, érdemes ráfigyelni. :) (tapasztalatból mondom, utáltam a törit de a tanárt imádtam :D ) Ne legyen túl szigorú mert azzal megfélemlíti a gyereket. Legyen határozott a fellépése, hogy tiszteljék őt.

2014. aug. 9. 15:39
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szeretem, ha játékos feladatokat hoz órára:

Angolon dalok hallgatása, meseolvasás, relaxálás (természetesen angolul)

Kémián és fizikán kísérletek

Törin filmnézés

Stb.

Legyen határozott, de ne idegbajos.

Nagyon fontos, hogy "laza" legyen, de ne hagyja, hogy mindenki azt csináljon, amit akar, mert abból teljes káosz lesz.

Remélem, hogy tudtam segíteni:)

2014. aug. 9. 15:42
 4/19 anonim ***** válasza:
76%

- Férfi vagy valami nagyon csinos nő.

- Nem írja be igazolatlant ha hiányzol (ez általánosba még nem jó, de középiskolába jobb ha hiányzik egy rossz diák, mint ha tönkreteszi kényszerből az órát).

- Nem akarja állandóan az erejét fitogtatni, fölényeskedni.

- Képes fenyegetések nélkül fegyelmezni és rendet tartani.

- Nem bunkó, legalábbis alaptalanul nem.

- Az anyagot érdekesen elő bírja adni, ha mondjuk irodalomtanár akkor megragad olyan részeket amire felfigyelnek a fiatalok.

- Nem az a cél, hogy beseggeljünk valamit, hanem hogy értsük.

- Nem végigfutunk az anyagon, és nem is órákon át vesszük, hanem nehézségtől függően annyi időt szánunk rá amennyit kell.

Volt általánosba egy női irodalomtanárom, csak elfeküdtél a padon, de olyan jól mesélte el a dolgokat, hogy másnap kaptál egy 4-est vagy 5-öst tanulás nélkül. Év végén nem is született 4-esnél rosszabb. Fiatal volt és sokan tudtak úgy beszélni vele mint ha a barátnőjük lenne.

2014. aug. 9. 15:44
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem általános iskolában volt egy tanárom, akit imádtam, nagyon jó tanár volt.

Matematikát tanított. Ötödiktől hetedikig egy másik tanár volt, majd nyolcadiktól külön választották a csoportot, hogy a tovább tanulás és írásbeli felvételi érdekében a rosszabbak, gyengébbek is fel tudjanak zárkózni, ezt a hetedik év végi jegyből osztották be. Én eredetileg a jobb csoportba kerültem, mert 4-es lettem év végén, de megkértem a tanárt, hogy hadd menjek át a gyengébbekhez, mert féltem, hogy a jobbaknál nagyon lemaradnék, nem érteném meg. Így kerültem be gyengébbekhez, és esküszöm, hogy egy nagyon nagyon jó döntés volt!

A tanár a diákok nyelvén magyarázta el a matematikát, szóval már a legelső órán megértettem azt, amit az előző tanárnak 3 év alatt nem sikerült. Emellett vicces feladatokat adott, és sosem telt el az óra röhögőgörcs nélkül, mert hatalmas forma volt! Az anyagot úgy magyarázta el, hogy példának mondjuk Spongebob-ot, Yodát stb. hozta fel, és mindig volt valamilyen humoros, de visszafogott megjegyzése, akár a diákot, akár a tananyagot illetően. Minden új témakörnél volt egy kikapcsolódó óra, például amikor a geometriát vettük, hozott be interaktívot és olyan házakat nézegettünk, amik zongora alakúak voltak, vagy esetleg wc, stb.

Számomra azóta is ő a tanár ideál.:D Fiatal, vicces, jó képű, nagyon nagyon jó tanár. Szigorú, ha kell, ám laza. Tökéletes!

2014. aug. 9. 15:45
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Én azokat a tanárokat szeretem (sajnos nem sok van ilyen) akik valahogy valamilyen hangulatot visznek az óráikba. Pl. egy kis humor. Persze nem sok ,mert elvégre a tanulás a feladat. Ne legyen túl szigorú! Előre jelentse be a dolgozatokat pontosan! Minden tanórán vegyen velünk új anyagot és részletesen, érthetően magyarázza el! Ha pl. 7.-es vagyok, akkor ne hozzon be az órára 5.-es vagy nyolcadikos könyvet. (sajnos van egy ilyen tanárunk. A világáról se tud. Azt sem tudja melyik bolygón él.) Minden órán feleltessen szóban! Ne a "naplókinyitogatásos-módszer"-t alkalmazza, mert én utolsó előtti vagyok a névsorban és egy csomó tárgynak a tanulását elhalogattam évközben ,pont emiatt, hogy nálam úgysem nyílik ki soha a napló. A feleletet mindig igazságosan osztályozza! Ha egyesre értékeli, akkor keményen hangoztassa, ha 5-ösre akkor kedvesen dícsérje meg a diákot. Viszonylag próbáljon meg türelmes lenni ,mert ha ordítozik, meg tényleg túlságosan szigorú akkor meg fogják utálni a gyerekek
2014. aug. 9. 15:49
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom én egy kicsit mindig tartok a tanároktól és azoktól még inkább akik túl kedvesek. :D (bocs)

Nekem a volt angoltanárom volt a kedvencem. Szigorú volt (full csend az órákon, de ez tetszett mert megtanultunk szemkontaktussal dumálni), de nagyon jó fej és mindig mutatott képeket, ha volt kint Britanniában (nagyon szereti Britanniát) és lehetett vele röhögni meg voltak játékos feladatok és nagyon jól tanított. Ha valamit nem értettünk elmagyarázta újra és újra, de nem mindig ugyanúgy (mert a mostani az olyan)hanem mindig más "szemszögből" próbálta, hogyha így nem akkor úgy. Na nekem ilyen a nagyon jó tanár!

2014. aug. 9. 15:50
 8/19 anonim ***** válasza:
Aki érdekes tud tanítani, nem úgy hogy az ember az életét is megunja.
2014. aug. 9. 15:54
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

A jó tanár asszertív: a diákok számára is érdekes módon ad elő, a kérdéseiket meghallgatja és teljeskörű választ ad, érdekli a véleményük és barátságos, megközelíthető. Nem csak a katedrán állva monológban adja elő az anyagát, hanem aktívan bevonja az osztályt egy párbeszédbe. Ugyanakkor nem puhány, az ember-ember közötti tiszteletet megköveteli (és meg is adja!) és szakmailag hibátlanul, áttekinthetően adja át a tananyagot. Felboruló rendre nem kifakadással reagál, hanem nyugodtam és illedelmesen, de határozottan utasít rendre. Radnótis öregdiák vagyok, szinte minden tanárom így viselkedett, az osztályunk így sokukkal nagyon jó kapcsolatot ápolt a gimi alatt.

Röviden: 30% autoritatív, 70% partner és mentor.

2014. aug. 9. 16:04
 10/19 Firedoom ***** válasza:
100%

Nekem volt egy tanarom, sajnos csak kilencedikben, aki tenylegesen jo tanar volt.

Ev elejen bejelentte, ha az o orajan valaki enni, aludni, olvasgatni, beszelni akar csinalja. Viszont konyvunk nem volt ezert csak a fuzet maradt.

Az anyagot viccesen erdekesen adta le, pedig szintiszta elmelet volt. Siman tartotta a lepest a mi korosztalyunkkal, volt olyan ora amikor pl a Tronok harcarol beszelgetett velunk. Ev vegen nem lett 4 esnel rosszabb jegy, pedig az igeretet megtartotta, tenyleg azt csinaltunk amit akartunk.

2014. aug. 9. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!