Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a megoldás ilyen helyzetben?

Mi a megoldás ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Összevesztem év vége felé az osztálytársaimmal (nem érzem azt, hogy én lennék a hibás, akit érdekel a dolog leírom privátba, de nem is ez a lényeg) Szóval olyan szinten, hogy amit az utolsó egy hónapba kaptam azt nem kívánom senkinek, mindenki kiutált, k*rváztak, pletykákat kezdtek el terjeszteni rólam, a tanárok előtt is lehúztak, ellopták a cuccaim, csak mikor indultam az igazgatóhoz akkor adták vissza. Az utolsó héten már be se mentem, mert nem bírtam, elmondtam mindent a dokinak őszintén, hálistennek megértette és kiírt. Szóval én eddig nagyon nagyon szerettem a sulit, még ez nem történt, szívem szerint nem váltanék, meg amúgy is azt szerettem volna tanulni amilyen szakon vagyok és nincs más ilyen szakközépiskola a városba, kolis meg nem szeretnék lenni. De ez így akkor se állapot. Meg már konkrétan mindenki utál ott és amiket elterjesztettek rólam.. Egy-két tanárral tudtam beszélni akik aztán látták rajtam és elhitték, hogy nem igaz amiket mondtak, de annyira összefogott az osztály ellenem, hogy nem sokan hisznek már nekem. Most az új sulitól amúgy is félek, mi van ha nem tudok beilleszkedni egy már összeszokott osztályba? Meg akkor már nem tanulhatom azt amit szeretnék. És most írhatjátok azt, hogy ne foglalkozzak velük, maradjak ott, járjak be, ne szóljak senkihez, mert tanulni járok oda és csak azzal foglalkozzak. Hát ez azért nem megy ilyen könnyen sajnos. Még 3 év alatt teljesen tönkremegyek így.

15/L

2014. júl. 1. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a nyáron elfelejtődik.

De biztos van olyan osztálytársad, aki látja, hogy ez nem helyes, csak megy a többiek után mert befolyásolják. Akinek van igazság érzete az előbb utóbb ki fog melletted állni.

Keress az osztályon kívül barátokat, akikkel lehetsz szünetben. Hidd el, ez azért van mert még nagyon gyerekek..

2014. júl. 1. 13:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ez annyira elfelejtődik nyáron, bár sokan ezt mondják. Igen 2-3 ember van, aki húzza magával a többit.
2014. júl. 1. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia. Leírod a sztorit ? Csak mert nekem is volt már ilyen régedden de nem ennyire durva... de hátha így könnyebb lenne , el tudnám képzelni.. leírod kérlek ? :)

14|L

2014. júl. 1. 13:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Esetleg írj egy levelet az osztálynak, hogy nem kellene követniük azt a 2-3 "nagyon okos" embert.. Mondják el mi a bajuk veled, bántottad-e őket.. ha elgondolkoznak, biztos rájönnek, hogy nem is ártottál nekik.

Ilyen minden osztályban van, nálunk is kiközösítettek egy emos lányt. Nem álltam senki mellett, mert nem vagyok barom, hogy bántsak másokat, de nem is álltam ki mellette, mert nem is próbált beilleszkedni, nem volt kedves senkivel.

Ha más nem, majd kinövik.

Sok szerencsét!

2014. júl. 1. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Velem is hasonló dolog történt, bár ennyire nem fajultak el a dolgok, mint nálad...:S Nekem az volt a szerencsém, hogy csupán egy-két hónappal kezdődött az érettségi előtt, szóval nem kellett sokáig szenvednem.

Írtad, hogy szakközépbe jársz. Én úgy tudom, hogyha átmész valamelyik másik suliba, attól még elvégezheted majd azt a szakmát, amit szeretnél. Tehát elmész máshova, majd visszajössz teknikumba. És az sem biztos, hogy addig minden osztálytársad megmarad, szerintem sokan elmennek.

Másik lehetőség, hogy megkéred az ofőt, hogy beszéljen a többiekkel. Mondja el nekik, hogy még ha nem is akarnak barátkozni vagy megbocsájtani neked, legalább hagyjanak békén.

Azt is írtad, hogy nem sokan hisznek neked. De akkor valaki csak hisz neked, nem? Csak gondolom nem merik felvállalni a véleményüket a többiek előtt, mert akkor őket is kiutálnák. Szerintem próbálj meg velük úgy ahogy jóban lenni.

Hát, nem tudom, szerintem én a helyedben nem bírnám sokáig...:( Mindenesetre kitartást neked! Egyébként, ez megint olyan jellemző, hogy egy egész "csorda" támad meg egy embert. A sok birka megy a főkolompos után, nehogy őket is kitagadják. Ettől hányhatnékom van... Egy az egy ellen bezzeg már gyávák.

2014. júl. 1. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Meg kell találnod a főrib@ancot vagy a legnagyobb sörényű pávát. Az egyikkel jóba lenni, az továbbadja a többi birkának, hogy te jó vagy, félreismertek. Nálunk is volt ilyen csaj, nyalt a főpáváknak és elnyerte a kegyelmük.
2014. júl. 2. 10:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék nyalni senkinek, se bocsánatot kérni tőlük se semmi ilyet, mert nincs miért:)
2014. júl. 2. 15:33
 8/8 anonim válasza:
Velem is ez volt 3-4 évig csakhogy még általánosba járok és most már elfogadnak, írd le a sztorit lehet hogy segíthetek.
2014. júl. 13. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!