Hasmenéses problémám van. Valaki, aki volt már hasonló helyzetben, elmondaná, hogy mi lenne a megoldás, illetve mennyi idő alatt múlik el?
A helyzet az, hogy két napja folyamatosan hasmenésem van és tegnap délután, valamint tegnapelőtt délután elkezdett felmenni a lázam 38,9-ig, amit első éjszaka az Algopyrin csak megfogni tudott 38,5-ös szinten, tegnap éjjel az Algoflex pedig le tudott vinni 36,4-es hőmérsékletre (amin bevallom, én is nagyon meglepődtem).
Tegnap voltam orvosnál (aki sajnos nem a saját háziorvosom, mert nem vagyok otthon) és nem vitte túlzásba a vizsgálatot. Kérdezgetett és azt mondta, hogy szerinte rosszat ettem és 48 óra alatt el kell neki múlnia. Nem nyomkodott meg sehol, nem nézte meg a szívemet sem, semmit. Pedig belgyógyász.
Aztán írt fel nekem Reasecet, Enterolt és Normolytet. A problémám viszont az, hogy a mai napon is alig bírok felkelni az ágyból, fáj a fejem, valamint a nyakam és ugyanúgy hasmenésem van, csak nem annyira gyakran mint korábban. Gyógyszer nélkül úgy félóránként/óránként kellett wc-re mennem, így meg csak 3-4 óránként kell. De az állaga ugyanolyan. A hőmérsékletem most olyan 37,2-4 körül van, aztán estére kiderül, hogy fog-e megint felmenni, vagy sem.
Akinek volt már hasonlóban része, annak az orvos milyen gyógyszert írt fel és mit javasolt? Banánon és ropin kívül semmit nem eszek; ecetes vizet, teát és vitamin pezsgőtablettát iszok.
A Reasec egyáltalán jó erre a tünetegyüttesre (mert olvastam valahol, hogy bizonyos megbetegedéseknél többet árt, mint használ) és teljességgel kizárható például a vakbélgyulladás?
Na, akkor most kicsit megijedtem.
A vicc az, hogy mielőtt elmentem az orvoshoz, pont Smectat ittam, mert általában az szokott segíteni megfogni a székletet, de most ez annyira annak sem sikerült.
Az Enterolról mi a véleményed?
Ne ijedezz! Semmi gond!
Az Enterol hasonló a Reasechez.
Oké, akkor azt sem szedem tovább. Még jó, hogy tegnap 5k-t otthagytam a gyógyszertárban ezekre.
Köszi a választ.
# 7:
Oké. Még úgyis várnom kell vele, mert napi 2 tabletta a javasolt és reggel már bevettem az egyiket, úgyhogy még várok ezzel kapcsolatban véleményeket. Egyébként én is azt olvastam tegnap, hogy helyrerakja a bélflórát.
# 6:
Köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!