Mi a jó megoldás ebben a helyzetben? 3 gyereket nevelek egyedül.
Három gyermekemet nevelem egyedül, a férjemtől elváltam. A gyereket azóta az apuka szinte nem ill. nagyon ritkán látogatja. A nagyobbik fiam, teljesen megkeseríti az együttélést, jelenleg kibírhatatlan.
Az iskolából is kirúgták, átvittem egy másikba, azóta az itthoni problémák súlyosbodtak. Lop, csal, hazudik, nem tanul...a szavak már elfogytak. Rám nem hallgat, az apja az etalon, aki nincs. De mindig valami hazugsággal kápráztatja el, ha összefutnak, a válásunkért engem okol a gyerek, rám haragszik.
A két kisebb gyerekemnek is elege van, hogy mindig van valami balhé. Pszichológusnál már jártunk, most elviszem pszichiáterhez is. De addig is kéne valami megoldás, ami mindenkinek jó lenne.
En a gyerekkel es az apjaval megbeszelnem, hogy lakjon most egy darabig nala a gyerek. Ket verzio:
- Meglatja, hogy ott sincs kolbaszbol a kerites, jot tesz neki egy kis apai szigor.
- Az apa esze agaban se lesz befogadni a gyereket, igy a gyerek kicsit csalodik az apjaban es atgondolja a helyzetet.
Ezen már túl vagyunk, apuka elmagyarázta, hogy miért nem költözhet hozzá, messze lakik. Nekem is elmondta, hogy nem helyesli a testvérek gyerek különválasztását.
Csakhogy ez az egy gyerek uralja az egész családot, mindenkit ott szekál, ahol tud, testvéreket, nagymamát. Apuka meg valahol a távolban röhög, hogy ez volt a jóslata válásnál.
13 éves..igen valószínű, csak így tudja felhívni magára a figyelmet, mert akkor foglalkozva van vele. Ezért mondtam, hogy elfogyott a szó, nincs már eszközöm...a büntetésre nem ragál,a pozitív motiváció sem érdekli.
A lopás sorozattal meg kezd betelni a pohár és a hazugsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!