Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért kell az iskolában így...

Miért kell az iskolában így összesűríteni a dolgokat a tanároknak?

Figyelt kérdés

Egy nap alatt lesz 3 dolgozat és egy felelésre való esély. Emellett azért még másra is kell készülni.

De úgy alapból, mostanában elég sok számonkérés volt.

Miért kell így összesűríteni a dolgokat, hogy mindenből egyszerre kelljen tanulni? Miért kell ilyen közel lenni egymáshoz minden dolgozatnak?

2014. máj. 25. 07:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kétségbe vannak esve, hogy a szünetek meg ünnepek miatt tök sok nap kimaradt. Mind előre betervezi, hogy ekkor meg ekkor írunk és nagyon gyorsan akarnak mindent megtanítani és számonkérni. Így is van olyan tananyag, amire már nem jut idő. Mindenkit le akarnak zárni, feljebb vinni a jegyét ezért sokat feleltetnek. Nálunk beírják a naplóba, hogy mikor lesz dolgozat és a többi tanár akkor látja és próbálja máshova időzíteni, de van amikor nincs más választás. Próbáljatok meg szólni, hogy egy órával később írjatok, mert úgy jobban fel tudtok rá készülni. Most nálunk is elég rossz, 70-80 oldalakból meg 110-120 szóból íratnak dolgozatokat, feleltetnek, én hétvégén szoktam a témazárókra tanulni. Jól kell beosztani az időt, azzal kezd, ami a legnehezebb. Ha már tanulsz a dolgozat előtti órákra is úgy könnyebb, de még nem jöttem rá, hogyan lehet mindig készülni a napi 7-8 órára.
2014. máj. 25. 09:15
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
visszafogod még te sírni a 3 dogát egy nap, mikor egyetemista leszel...
2014. máj. 25. 10:01
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

Basszus, sok nagyokos megmondóember...

Kit érdekelnek az egyetemisták, amikor nekünk itt és most az a legnagyobb problémánk, hogy egy nagy 3 témazárót írunk? Minden korosztálynak megvannak a nehézségei, és nem kell összehasonlítani az idősebbekkel!

Ez a jelenség nem csak év végére vonatkozik, nálunk 2 havonta vannak dolgozat-és felelés dömpingek, amikor is megírjuk a témazárókat. Ennek szerintem az az oka, hogy egy-egy téma minden tárgyból kb. ugyanolyan hosszú.

Sok kitartást a következő két héthez, nincs már sok hátra! ;)

2014. máj. 25. 10:17
 14/19 anonim ***** válasza:
21%
Bárcsak nekem is ennyi bajom lenne. Én vizsgaidőszakban vagyok épp, és 80 tételt kell bemagolnom egy hónap alatt.
2014. máj. 25. 10:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha év közben rendes értékelés folyt, legalább havonta van 1 jegy, akkor nagy lerontás nem lehet.
2014. máj. 25. 13:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, vedd figyelembe, hogy itt az év vége :) Ilyenkor mindig ez van.

Az egyetemistáknak üzenem (én is az vagyok), hogy ti visszasírjátok még a zh-kat, amikor kikerültök a munkaerőpiac farkastörvények uralta világába! Úgyhogy hagyjátok már békén a középsulisokat, nekik ugyanolyan nagy gond a dolgozatok és tz-k írása, mint nektek a vizsgák és zh-k írása. Amikor ti voltatok középsulisok, akkor nektek is nagy gond volt, hogy dogákat kellett írnotok, tanulnotok kellett egyik napról a másikra, emlékezzetek már vissza! Úgyhogy elég szánalmas ez a hozzáállás a részetekről :D Ennyi erővel mehettek ki a játszótérre, és csesztethetitek az 5 éves gyereket is, hogy jajj mit sír, hogy önállóan kell bekötni a cipőjét, amikor egy zh-t megírni sokkal nehezebb...

Valójában, aki így gondolkodik, maga van az 5 éves szintjén.

2014. máj. 25. 15:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemista vagyok, és nyugi, én sem bírtam ezt anno gimiben. Szerintem a tanárok is lehetnének annyira elnézőek, hogy mondjuk előre meghatározzák a tanrendjüket, és egyes osztályok tanrendjét év elején összeellenőrzik, és egy napra nem raknak be 3 dogát. Ennyire nem lehet egyszerre lelkiismeretesen felkészülni (ha az ember minden nap bemagolja az összes aznapi tananyagot, akkor sem képes mindent megjegyezni, igenis kell rá minimum 2-3 óra ahhoz, hogy vki rendesen megtanuljon mindent). A tanárnak sem esne le az aranygyűrű az ujjáról, ha egy héttel előrébb vagy hátrébb tennék az adott dogát. Mondjuk egy-két tanárral nekünk szerencsénk volt, mert volt, aki ilyen esetben arrébb tette a dolgozatot.
2014. máj. 27. 19:47
 18/19 anonim ***** válasza:
2 éve vagyok a munkaerőpiacon és azóta sem vágyok vissza az egyetemre.
2014. máj. 27. 19:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy minek mindig okoskodni.

Ki a f...t érdekeltek most, kedves egyetemisták? A kérdés egyértelműen nem hozzátok íródott.

Kérdező, nálunk is ez megy...De úgy, ahogy az egyik válaszoló írta, kb. 2 havonta van egy ilyen nagy dolgozathullám, ami kb. 2 héten keresztül tart, és akkor folyamatosan napi szinten minimum egy dolgozat, mellette még felelések. A múlthét és a mostani is ilyen volt. De ezt a holnapi napot, meg ezt a pár hetet a suliból most már csak kibírjuk! :)

2014. máj. 29. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!