Általános iskolában hogy köszöntetek a tanároknak? Mit mondtatok nekik? Maga, vagy Ön?
Megszólításnál is érdemes a maga meg ön helyett a tanár úr, tanárnő, tanító néni, Mici néni...stb. megszólítás.
Pl. Tanár úr szerint holnap esik majd az eső?
Én sose mondtam nekik, hogy "maga", vagy "ön", még gimiben sem.
Általánosban alsóban "csókolom" volt a köszönés, mert azt tanították, felsőben eleinte megszokásból maradt a "csókolom", később meg már ismertük és szerettük a tanárokat, és már csak azért is olyan kis szemtelen módon szintén maradt a "csókolom", jó hangosan, elnyújtva, vigyorogva: "Csóóókolom Tanárnő!" :)
Gimiben ugyanígy, akiket szerettem, annak ment a "csókolom", akiket nem, azoknak "jónapot". Ha kifejezetten utáltam, akkor csak " 'napot".
A magyartanáromnak, meg a földrajztanáromnak néha mondtam, hogy "maga", ha összevesztem velük, az pedig előfordult párszor :)
21/L
Nem tudom a maga miért volna helytelen?Az ön franciás és fínomkodó!
Tatjana levele pld így szebb:Én írok levelet, magának!
Köszönés: Jó napot kívánok!
Megszólítás: alsóban: tanárnéni/tanárbácsi felsőben és középiskolában: tanárnő/tanár úr
És magáztunk mindenkit, nem önöztünk soha, így kérték és ezt szoktuk meg. Középiskolában is magáztunk, Szakképzésen volt egy tanár aki mondta hogy őt csak önözni lehet, de a többit magáztuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!