Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elegem van a tanáraimból, nem...

Elegem van a tanáraimból, nem értik meg hogy én egy magamnak való lány vagyok, ezért úgy gondolják hogy bárhogy lekezelhetnek engem, és védekezni alig tudok. mit tegyek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 17. 23:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%
Meg fogsz lepődni, nem az a dolga a tanárnak, hogy babusgassa a kis túlérzékeny kamasz lelked, hanem hogy tanítson, mert ez a munkája. Ha te ott ülsz savanyú, világfájdalmas pofával és nem lehet semmit kezdeni veled, persze hogy bepöccen és addig csesztet, amíg össze nem vakarod magad. A problémáid nem az iskolába valóak, hagyd őket otthon. Attól, hogy rinyálsz és előadod a nagy lelki beteget, sem megoldódni nem fognak a problémáid, se előrébb nem jutsz az életben. Foglalkozz a tanulással inkább, addig se nyűglődsz.
2014. máj. 18. 09:50
 12/24 A kérdező kommentje:
Mintha olyan könnyű lenne,úgy beszélsz..
2014. máj. 18. 09:58
 13/24 bumbi02 ***** válasza:
74%

Kérdező, sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal. A tanároknak nem az a dolga, hogy a te kamasz problémáiddal foglalkozzanak. Ahogy kamaszként neked se az lenne a dolgod, hogy a problémáidat túlértékeld. Mert az esetek többségében a "lelki problémáim vannak"-szöveg mögött ritkán áll igazi, nagy probléma. Amikor pedig olyan probléma áll mögötte, akkor azt a tanárok is figyelembe veszik. Például volt olyan osztálytársam, akit 16 évesen úgy hívtak fel, hogy menjen haza most, mert meghalt az apja. Na ez például kimeríti bőven a lelki problémát szerintem, és ezt a tanárok is figyelembe vették, mind tanulásban, mind segítségben.

De hálisten ez ritka eset, és inkább szerelmi bánat nyomja a kamaszok lelkét, vagy a meg nem értettség által keletkezett csalódottság, elkeseredettség. De ha ezt lelki problémának hívjuk,akkor igen komoly bajok lesznek az életben. Főleg, hogy ott még annyira se törődnek a kicsi lelkünkkel, mint a középiskolában.

2014. máj. 18. 11:35
 14/24 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem a tanárok dolga hogy jobb kedvre derítsenek de én ilyet nem is írtam hogy ezt elvárom tőlük,én csak arról beszélek hogy hagyjanak engem békén a tanárok,tanulok én ,de velem ne szórakozzanak.
2014. máj. 18. 12:10
 15/24 bumbi02 ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy veled szórakoznak?
2014. máj. 18. 12:23
 16/24 A kérdező kommentje:
Totál hülyének tartanak,és ezt annyira lehet látni hogy már szinte idegesít engem, azt gondolják ha zárkózót vagyok és szerény akkor teljesen megengedhetik maguknak hogy úgy beszélnek velem mint ha egy gyengeelméjű lennék.
2014. máj. 18. 12:34
 17/24 bumbi02 ***** válasza:
100%
Ez miben nyilvánul meg? Mármint hogy hülyének tartanak? (mert most leírtad nekem mit jelent a "lekezel" szó, de még konkrétumot nem kaptam, amiből el lehetne indulni, hogy mit is tegyél)
2014. máj. 18. 12:46
 18/24 anonim ***** válasza:

"Sajnos a tanárok nem igazán érzik át az ember fájdalmát,velem épp ez van lelki problémáim vannak ezért zártam ki mindenkit az életemből,és ezért ismerkedem nehezen"

Lelki problémái mindenkinek vannak. A világ nem csak körülötted forog. Sőt lehet hogy nagyobb problémák is vannak mint amit te el tudsz képzelni. Az én tanáraim kimondottan hűvösek voltak a gimiben de mégis nagyon jó tanárok voltak és emberségesek, de mivel ez már nem óvoda ezért a magánéleted nyűgjei nem rájuk tartoznak.

Ezek szerint egy egyetemet el sem tudnál végezni? Mert ott már tényleg nem foglalkozik senki a diák magánéletével. És ez nem azt jelenti hogy a tanárokban nincs emberség. Szerintem te csak valami külső okot keresel, hogy valakit hibáztathass.

13-as jól leírta

"Mert az esetek többségében a "lelki problémáim vannak"-szöveg mögött ritkán áll igazi, nagy probléma. Amikor pedig olyan probléma áll mögötte, akkor azt a tanárok is figyelembe veszik. Például volt olyan osztálytársam, akit 16 évesen úgy hívtak fel, hogy menjen haza most, mert meghalt az apja. Na ez például kimeríti bőven a lelki problémát szerintem, és ezt a tanárok is figyelembe vették, mind tanulásban, mind segítségben."

Ez az én osztályomban is megtörtént.

Amúgy érdekes ahogy fogalmazol.. "szinte már idegesítenek a tanárok". Biztos vagyok abban hogy nem hisznek hülyének. és abban is biztos vagyok hogy másokkal még keményebben bánnak néha de te ezt a személyed elleni hadjáratnak veszed min valami elkényeztetett fruska.

2014. máj. 19. 02:26
 19/24 A kérdező kommentje:

Látom nem érted,én arról beszéltem hogy nem is kell velem foglalkozniuk,ki kéri ezt? én biztos nem..

csak azt mondtam hogy nem kell engem hülyére venni

2014. máj. 19. 09:42
 20/24 anonim ***** válasza:
Nyögd már ki, mi bajod van mégis, hogy ennyit picsogsz miatta? A tanár meg nem fog békén hagyni, mert nem az a munkája, hogy minden rinyálós hülyegyerek valagát fényesre nyalja.
2014. máj. 19. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!