Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nektek hogyan teltek a középis...

Kismutyesz_ kérdése:

Nektek hogyan teltek a középiskolás éveitek?

Figyelt kérdés
Én azt hittem, hogy az általánostól már rosszabb nem lehet, de most, hogy középsuliba járok (vendéglátóipar), sokkal durvább a helyzet. A diákok nagy része ostoba, és durva megnyilvánulásokkal rendelkezik. Nagyon nehezen vészelem át a napokat, mert én értelmesebb vagyok a többitől, és ezért kilógok a sorból. Most vagyok elsős.
2014. ápr. 6. 17:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Egyébként elárulom, hogy nekem is erősködött anyám, hogy menjek a kereskedelmibe. 4-es feletti átlaggal.

Brrr.

Mert hogy ő oda járt, és abban dolgozott, és a kereskedelemben mindig lesz munkám.

Aha... nettó 60 ezerért, éhbérért, 3 műszakban, hétvégén, megaláztatások közepette. Hát nem.

Akinek ennél jobb agya van, azt nem lenne szabad hagyni elkallódni, egy közepes középiskolai teljesítménnyel is be lehet jutni egyetemekre, és még akármi lehet belőled, de tegyél érte, ne legyél bolti eladó!

Ha nem lépsz, egész életedben bánni fogod!

2014. ápr. 6. 17:26
 12/22 anonim ***** válasza:

Mi baj azzal, hogy debreceni vagyok? le is írtam, hova jártam.

Szerintem nem vágok fel úgy, mint a pestiek.

Amúgy nem Debrecenben lakom, csak oda jártam suliba.

És azért írtam le a sulineveket, mert innen tudok csa konkrét példát mondani. De kereskedelmi suli szerintem minden városban van, és biztos, hogy erősebb és közepes gimnáziumok is vannak bőven minden megyeszékhelyen.

2014. ápr. 6. 17:28
 13/22 A kérdező kommentje:
Szeptemberben leszek 17 éves, szóval most 16 évesen szüleim beleegyezése nélkül nem tudom, hogy mihez kezdjek. Mármint, hogy hogyan oldjam ezt meg. De még 17 évesen sem tudok mit tenni ez ügyben szerintem. Tőlünk 21km-re van egy elektrotechnikai szakközépiskola. Ezzel milyen jövőm lehetne ha elvégezném? Mert így is félek, hogy egy nulla csöves leszek. :( Amúgy Szlovákiában élek.
2014. ápr. 6. 17:29
 14/22 anonim ***** válasza:

nem tudsz leüli velük és megbeszélni, hogy jobb esélyekkel indulhatnál az életben, ha nem vendéglátós végzettséged lenne?

A szakmunkákra nagyon nagy az igény és meg is fizetik őket rendesen, pl. elektrotechnikai műszerész nem sok van ma, amikor boldog-boldogtalan diplomát szerzett az utóbbi 10-20 évben.

Szóval leszel műszerész, nagy gyárakban is el tudnál helyezkedni, én legalábbis ezt izgalmasnak látom.

Ha továbbmennél egyetemre, egy gyengeáramú villamosmérnöki lehetne a következő lépés. Akkor már kitárul előtted a világ.

A főnököm fia ezt végezte el, Pesten kapott munkát, pályakezdőként több volt az első fizetése, mint a most kb. 60 éves FŐNÖKöm fizetése. A gyerek talán a Siemensnél van, és nem viccelek, 400 ezer körül volt az első fizetése.

2014. ápr. 6. 17:34
 15/22 anonim ***** válasza:
Én is vendéglátósnak tanulok, de szakközépben! A sulinkban nagyon sok szakmát lehet tanulni, van szakmunkás és szakképző. Nálunk a szakmunkások a suli alja. És keményen kell tanulni, hogy ne bukjunk meg. Az meg más kérdés, hogy páran nem tudják hol a határ. Tanárok nagyon rendesek, korrektek. Mindig vendéglátós akartam lenni. Pl. Szállodában dolgozni. Kevés barátom van, de nem bánom.
2014. ápr. 6. 17:35
 16/22 A kérdező kommentje:
Már hatalmas viták voltak ez miatt, de bele fáradtam egy idő után. Szakácsnak kell tanulnom. :/
2014. ápr. 6. 17:37
 17/22 anonim ***** válasza:

Igazad van, itt is van szakközepes vendéglátós suli is, az Irinyi.

Itt sport tagozat is van, ha jól tudom.

És tényleg a szakmunkásokra gondoltam, mint legalja.

Szállodában sokan akarnak dolgozni, de inkább a recepción, vagy vmilyen menedzserként, nem mint pl. szobalány, hiszen az egy sima takarító, minimálbérért.

2014. ápr. 6. 17:38
 18/22 anonim ***** válasza:

A szakács annyira nem rossz!

Ha jó vagy, és egy nívós étterembe sikerül bejutnod, vagy egy szálloda főszakácsa leszel, nagy hírneved lehet!

A Michelin -csillagos éttermeknek a szakácsaik nyerik a csillagokat! Utána fél évvel hamarabb kell asztalt foglalnia, aki egy ilyen helyen akar enni. És egy vagyont kifizet 2 szál répáért!

elég sok sztárséf van, akik sokra vitték, én rosszabbra gondoltam, mikor a vendéglátózást írtad.

2014. ápr. 6. 17:40
 19/22 A kérdező kommentje:
De engem a főzés nem érdekel, és az is nagyban elveszi a kedvemet, hogy olyan a közösség, amilyen...
2014. ápr. 6. 17:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Sajnos egyéb tanácsot nem tudok neked adni.

Ha megpróbáltad megbeszélni velük, és hajthatatlanok, akkor nem tehetsz semmit.

Szülők nélkül nem jelentkezhetsz át.

Talán csak annyit tehetsz, hogy ezt elvégzed, itt leérettségizel, az mindenhol ugyanaz, aztán ha betöltöd a 18-at, átjelentkezel egyedül. Ebben viszont az a gáz, hogy a szakmai ismereteket már elsőtől v másodiktól tanítják, és nem fognak úgy átvenni érettségi után egy informatikus szakmacsoportba, hogy előtte 4 évig főzni tanultál. Iskola után felnőttképzés keretében szerezhetsz majd másik szakmát, de az nem lesz olcsó.

Vagy vannak OKJ-s tanfolyamok, ezek között van ingyenes is, pl. a munkanélküli hivatal ilyenekre küldi az embereket, de ezek pár hónapos, 1 éves tanfolyamok, ha kapsz a végén egy papírt, az akkor sem egyezik meg azzal, mintha középiskolában 5-6 évig tanultad volna. :(

2014. ápr. 6. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!