Nektek hogyan teltek a középiskolás éveitek?
Tanulni kellett volna, hogy elit gimnáziumba járhass.
Én is azt hittem, hogy az általános iskolánál rosszabb nem lehet. De ettől függetlenül baromi jó felvételit csináltam és most elit helyre járok, és láss csodát, itt alig van egy két h.ülye.
Ha úgy érzed, hogy értelmesebb vagy, miért a vendéglátóipariban kötöttél ki?
Ez melyik város?
Debrecenben van a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, hát azok járnak oda, akik általánosban is bukdácsoltak.
Pincérnek, péknek, fodrásznak nem a jó tanulók mennek!
Ezek később olyan munkák lesznek, amiket nem fizetnek meg, ahol műszakolni kell, éjszaka is dolgozni, ahol nincs ünnepnap, nincs hétvége. A vendéglátóipar erről szól.
Kiszolgálni másokat, pl. ha majd egy hotelben dolgozol ,akár szenteste, amikor ő csettint neked egy újabb üveg borért, te meg nem lehetsz a családoddal.
Én jó tanuló voltam. Nem kitűnő, de jó. Eszembe sem jutott ezt választani.
Én 14 évesen is tudtam, hogy nem akarok majd eladó vagy pincérnő lenni. Én is értelmesnek tartottam magam, fel is vettek Debrecen legjobb szakközépjébe.
Ha te is így indítottál, csak épp nem jutottál be, akkor nyáron fel lehet keresni pár jobb sulit, hogy szeretnél átjelentkezni. Nem hiszem, hogy van akadálya, év közben is vannak vándorlások, nyáron még inkább. Simán kezdheted a 2. osztályt máshol, talán csak egy osztlyozó vizsgát kell tenned, de ha értelmesebb vagy, akkor ez nem okozhat gondot, sőt van 4 hónapod felkészülni.
Nem feltétlenül elit iskolában kell gondolkozni, egy közepes szakközép vagy egy közepes gimnázium is jobb a vendéglátóiparinál.
Ne haragudjon meg, aki esetleg oda jár, lehetnek kivételek, de tapasztalatból mondom, hogy az tényleg a legalja.
Sok ismerősöm járt oda, egyik sem lett atomfizikus.
Az oda járók egy része is úgy hívja a saját iskoláját, hogy k***a-képző.
Ha tőlem kérdezed (második vagyok), szerencsésnek mondhattam magam, nagyon jó kis osztályom volt általánosban, Debrecenben a Vénkertibe jártam. Jó tanáraim is voltak, nálunk nem voltak nagy balhék, de ez még a 90-es években volt. Akkor még minden más volt. Nem szeretnék most diák lenni.
Minden rosszabb lett azóta.
Hát ez gáz, de a matek az egy olyan dolog amit meg lehet tanulni, és talán év végén még válthatsz, hátha meg tudod győzni szüleidet, hogy ez tényleg borzalmas, és időpocsékolás.
De ha ennyire sz.ar mindenképp próbálj meg váltani.
Informatikát végeztem. :)
Általánosban még nem volt gondom a matekkal, de középsuliban olyan szemét tanárom volt, h majdnem megbuktam. Érdekes módon harmadiktól egy nagyon jó fej tanárom lett, onnantól 4-es voltam.
Infót kettes matekkal is el lehet végezni.
Tanultunk programozni, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, internet, ma már nevetségesnek látom ezeket, persze a programozáson kívül. Az nekem nem ment.
De hidd el, nem kellettek hozzá a logaritmusok meg az egyenletek.
Intézkedj nyáron, hogy vegyenek át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!