Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nektek milyenek voltak a...

Nektek milyenek voltak a középiskolás éveitek? Hogyan jellemeznétek őket?

Figyelt kérdés

1. Milyen tanulók voltatok? Milyen tanulási szokásaitok voltak?

2. Puskáztatok valaha? Ha igen, hogyan?

3. Társasági életetek milyen volt? Jó emléknek számít, vagy sem?

4. Valami emlékezetes élményt írnátok?

5. Volt kapcsolatotok egy emberrel, aki ugyanabban a suliba jár, mint ti? Esetleg osztálytárssal?

6. A középiskolában veszítettétek el a szüzességeteket? Ha igen, mikor?

7. Buliztatok sokat, vagy semmit? Hogyan teltek a hétvégéitek?

Ne kérdezzétek miért, csak kíváncsi vagyok. Köszönöm előre is!

2013. nov. 8. 20:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

1. Kitűnő tanuló voltam végig, és törtem is magam érte, naponta 3-4 órát tanultam átlagosan.

2. Volt, hogy puskáztam, ha nagyon muszáj volt. Pici papírfecnire írtam fel apró betűkkel, amit nem tudtam. sokszor elkészítettem, de legtöbbször nem kellett használnom.

3. A közösség nagyon jó volt, olyan 2-3 emberrel volt nagyon szoros a kapcsolatom, a többiekkel jó, de nem túl mély.

4. Ilyen sok van, nem tudok kiemelni egyet sem. Baráti beszélgetések, közös programok, események...

5. Nem volt kapcsolatom, tetszett egy fiú úgy egy évig, de aztán rájöttem, hogy nem illünk össze. Illetve egy másikkal nagyon jó barátok vagyunk még ma is, valahogy mindig csak kerülgetjük egymást, de egyikünk se tér a lényegre.

6. Még nem vesztettem el.

7. Bulizni nem sokszor voltam, az én baráti köröm inkább beszélgetős-üldögélős. Kávé, tea mellett sok délutánt átbeszélgettünk. Az többnyire hétköznap volt, hétvégén nem nagyon találkoztunk.

Összességében nagyon szerettem gimnazista lenni, most még frissek az élmények, elsős egyetemista vagyok. Visszamennék kicsit nosztalgiázni... Bár most se rossz, de sok ember hiányzik.

19/L

2013. nov. 8. 21:11
 2/13 anonim ***** válasza:

Még csak tizedikes vagyok, de leírom.

1. Kitűnő. Tanulási szokás az, hogy mindenen minél előbb túl lenni, ahogy hazaérek, mindig megírom a házit, hogy utána már ne kelljen vele foglalkozni. Ha tanulok, akkor arra figyelek csak, a többit kizárom. Óráról órára nem sokat készülök, max egyszer átolvasom, meg óra előtt a szünetben átnézem, ha feleltetős a tanár. Dogára viszont mindig tanulok (kivétel a reál tárgyak, azok mennek nagyon, mivel versenyre készülve sokkal keményebb feladatokat nézünk, így a doga nagyon könnyű azok után). A hosszabb felkészüléseket inkább hétvégére hagyom, hogy hét közben több időm maradjon.

2. Puskáztam, persze. Volt, hogy fogalmazást kellett írni, és otthon megírtam a két harmadát a lap egyik oldalára, aztán mikor órán írtuk, akkor elkezdtem irkálni a másik oldalra, aztán, amikor a tanár nem figyelt, megfordítottam. Volt t tipikus lapra felírás, meg a füzetből másolás is. Meg persze a sugdolózás. Egyébként a többiekhez képest elég keveset puskázok.

3. Közepesnek értékelem. Osztályban sokaknak jobb, sokaknak hasonló, pár embernek meg rosszabb.

4. Hát a gólyatábor, az nagyon nagy volt. Történetet kellett előadni, most nem írom le az egészet, nehogy vki felismerjen, de a vége az lett a szerepemnek (mikor elvállaltam, még nem tudtam), hogy előbb Hóke félkével volt viszonyom, akit szintén fiú játszott, a színpadon b@ szást imitálva, aztán le kellett vágnom egyik osztálytársam f@ szát, majd azzal fejbe vágva megölt a boszorkány. Az egész évfolyam rajtunk és rajtam röhögött, de nem baj :D

5. Nem, de nem bánnám, ha lenne :D tetszik egy csaj, bár nem osztálytárs

6. Még nem vesztettem el (bár már volt csajom)

7. Nagy ritkán. Hétvégén haverokkal találkoztam, esetleg csajokkal, de az már nem mindig jön össze xD aztán gépezek, TV-zek, néha meglátogatom mamámékat, tanulok, kutyát sétáltatok. Szóval szerintem átlagos.

2013. nov. 8. 21:13
 3/13 anonim ***** válasza:

1. 4-5, sosem tanultam, csak figyeltem órán. BME-n ez már nem jött be.

2. Maximum szomszédról, de sosem vettem a fáradtságot hogy készítsek.

3. Szűk baráti kör, többiekkel normális beszélőviszony. Elég unalmas volt ez a sok év stimuláció nélkül, de az akkori 2-3 barátommal most is heti szinten összejárunk, bár már mindenkinek van barátnő, kutatás, külföldi projektek, stb. szóval nehéz.

4. Első berúgások osztálykiránduláson...?

5. Ha kapcsolat alatt intim kapcsolatot értesz, akkor igen, 1 osztálytárssal 1 évig, egy alsóbb és egy felsőbb éves lánnyal néhány hétig jártam. Házinyúl elég kínossá válik miután vége.

6. Nem, később. Lúzer vagyok :)

7. Koncertekre jártunk baráti körrel, rock tribute-ok, és hasonlók. Én sosem bírtam elviselni a klasszikus bulizást, disco-t, bár néha a szociális nyomás alatt megrogyva elmentem azért. A keménymag sokat járt bulizni, de a többségük még a mai napig ugyanezen a színvonalon tart, mintha megállt volna náluk az idő, elképesztő. Többnyire az akkori 'unalmas' emberek azóta kutatásoknak és hobbijukból lett munkájuknak köszönhetően bejárták a fél világot. Ha egyszer unatkozok, akkor utánanézek a jelenség szociológiai hátterének :)

2013. nov. 8. 21:20
 4/13 anonim ***** válasza:

1. 4-s, 5-ös tanuló voltam. Utolsó év végére egyetlen egy négyesem lett.

2. Igen, puskáztam, de nagyon ritkán, olyan esetekben ha valamit nem tudtam megjegyezni. Vagy a kezemre vagy a padra írtam fel egy-egy szót.

3. A társasági életem egész jónak mondható volt. Volt néhány jó barátom, a többiekkel jóban voltam. Sose tapasztaltam rosszat.

4. Talán az osztálykirándulások, amik emlékezetesek maradtak. :) Meg egyszer, amikor néhányan a suliból és az osztályból egy 3 napos utazást nyertünk Csattogóvölgybe. :)

5. Nem, sose. Házi nyúlra nem lövünk. ;)

6. Igen, középiskolás éveim alatt, 17 voltam.

7. Nem buliztam, nem vagyok az a típus. A hétvégeimet a barátaimmal töltöttem.

2013. nov. 8. 21:22
 5/13 anonim ***** válasza:

1) Gimnáziumban matematikából, fizikából, angolból, informatikából négyesnél rosszabb jegyem sose volt, irodalomból volt, hogy bukásra álltam, az osztályfőnököm könyörgött mindig a tanárnak, hogy engedjen át. Szinte sose tanultam, elég jól megéltem abból, ami az órán rám ragadt (két mérnöki diplomám van, gyártásmérnök vagyok egy multinál).

2) Természetesen puskáztam, főleg a történelem évszámokat. Amikor én gimnazista voltam, még csak hagyományos módszerek léteztek: padra írás vagy kis papírfecni.

3) A gimi falain belül pocsék, én voltam az egyik fekete bárány. Így utólag semleges érzéssel gondolok vissza azokra az évekre, már szívesen megyek az osztálytalálkozókra.

4) Osztálykirándulás: Visegrádon voltunk, elmentünk bobozni is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy bádog vályúban gurulsz egy kis műanyag akármin, amin csak fék van. Másnaposak voltunk és ez miatt vagányabbak is, nem fékeztünk sehol ahol erre tábla figyelmeztetett. Az egyik srác az egyik kanyarban felborult és leesett a kiskocsiról. Persze csúszott tovább, de már csak a nadrágján amíg az bírta. Mire megállt már a fenekén se volt mindenhol bőr. Utána jó néhány hétig ülni is alig bírt. Mi persze akkor majdnem belehaltunk a röhögésbe.

5) Nem

6) Nem a gimnázium falai között, de gimnazista koromban. 18 évesen. ez után még volt néhány rövid kapcsolatom, de a sors egy egyetemre sodort minket és újra egymásra találtunk. Ő a feleségem, a gyerekeim anyja.

7) Igen, sokat buliztam, de nem az osztálytársaimmal. Ők fekete báránynak tartottak, ezért többnyire kerülték a társaságomat (kölcsönösen). A többségük igazi sznob volt, én pedig nem akartam senkinek se megfelelni, csak magamnak. Néhányuk csodabogárnak is tartott, mert én nulla tanulással jobb eredményt értem el azokból a tárgyakból amik érdekeltek, mint ők rengeteg tanulással. Továbbá azért is kerültek, mert akkoriban nem volt divat lógni az órákról, én pedig elég sok testnevelésórát elsumákoltam (utolsó óra volt mindig, a tanár pedig szenilis volt, kb. két ember nevét tudta az osztályból).

32/F

2013. nov. 8. 21:24
 6/13 anonim ***** válasza:

1. Átlag 4,5-4,7 körül volt. Kilencedik körül volt hogy tanultam, később elfogyott a lelkesedés.

2. Egyszer sem, sőt egyetemen se. Lúzer vagyok, na.

3. Főleg a kollégiumban volt jó a társaság.

4. Amikor nevelőtestületi figyelmeztetésben részesültünk kilencedikben pár cimborával részegség miatt. :D És a tizenkettedikes utolsó este örök emlék.

5. Nem.

6. Igen, bár inkább a középiskolai évei alatt jobb megfogalmazás lenne, mert nem a suli falai között. :D

7. Nem sokat, csak kocsmázni jártunk.

22f

2013. nov. 8. 21:57
 7/13 anonim ***** válasza:

1. Közepes tanuló voltam, egyetlen egy félévben kitűnő. Nem voltak tanulási szokásaim

2. Állandóan puskáztam, ritka volt amikor nem. Kis harmónikára hajtottam a papírt és úgy írtam rá amit kellett. Nem azért puskáztam, mert nem bírtam volna megtanulni, mert egyébként okos vagyok meg minden, csak lusta voltam.

3. Az osztályomat nagyon szerettem. Nem azt mondom, hogy mindenkivel puszipajtások voltunk, megvolt, hogy ki kikkel van, de ettől függetlenül mindenki beszélt mindenkivel.

4. Emlékezetesek az osztálykirándulások, akkor pláne nagyon összetartó volt az osztály és nagyon jól szórakoztunk. A diáknapok is nagyon jók voltak, de pl az olyan órák, amikor nem bírt minket megnevelni a tanár...nagyon sok apró dolog van, de inkább nem írok belőle, mert ezt úgyis csak az érti, aki ott volt.

5. Nem volt kapcsolatom, de volt egy fiú, akivel több mint egy évig félreérthető viszonyban voltam, mert mindenki azt hitte, hogy járunk, de csak kavartunk.

6. Még szűz vagyok.

7. 17 éves koromtól járhattam el bulizni, havonta egyszer. Nagyon nagyon jók voltak ezek a bulik, sok élményem van ezekről is.

Még azt hozzá tenném, hogy nem tartoztam a menők közé, volt 1 vagy 2 ember, akit nem kedveltem az osztályban, voltak néha beszólások, de vagy visszaszóltam, vagy elengedtm a fülem mellett.

2013. nov. 8. 23:45
 8/13 anonim ***** válasza:

1: Nos, én általánosban kitűnő tanuló voltam, de most csak 3-4-s vagyok... Kivéve matekból, az-az egy tantárgy, amiből örülök, hogy átengednek.

2: Igen, kémiánál. Ez igazából nem volt rég, szeptemberben a tanárunk azt mondta hétfőn, hogy pénteken írunk a tavai éves anyagból. Úgy puskáztam, hogy a szoknyám közé beraktam egy kis cetlit, de a szemüveg törlő kendő is egy megoldás.

3: Különösebben nem értem társasági életet. Mindenkivel jóban vagyok, és szeretnek is, de ami általános iskolámban történt, az miatt nem fogok SOHA többé igazi barátokat.

4:

Pozitív: Nem tudok most hirtelen.

Negatív: Az egyik tanár mikor megkaptam életem első töri 1-m, (csak 5-m volt) nyilvánosan megalázott az osztályom előtt...

5: Sose volt "olyan" barátom, csak elveszik a figyelmemet.

6: Az 5-l adódóan nem.

7: Nem, én az osztályommal általában amikor véget érnek a tanítások, elmentünk kávézni, fagyizni, és közben beszélgettünk.

19/l

2013. nov. 9. 09:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat! :)
2013. nov. 9. 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Sosem tanultam jól, örülök hogy 2 lett az erettsegim...egyszerűen lusta voltam. Sokat puskaztam. Jelenlegi paromat is ott ismertem meg,. azóta is együtt vagyunk.
2013. nov. 9. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!