Volt mar valakinek olyan, hogy az osztalytarsa ongyilkos lett?
Nekem kettő osztálytársam is öngyilkos lett.
Az egyik az általános iskolai osztálytársam, bár az ő esete fura. Amikor iskolások voltunk őt és az akkor 18 éves nővérét a szülők nagyon keményen fogták. Az osztálytársam is úgy járt iskolába, hogy az apja hozta be, és érte is jött. Senkivel nem beszélgethetett, nem jöhetett le játszani, beszélgetni, senkihez nem mehetett át vagy hozzá nem mehetett senki. (lakótelepen éltünk)
A nővére egy nap kiugrott az 5-dik emeletről. Betonra esett, belehalt. Mi akkor voltunk 6-dik osztályosok. A tragédia után a szülők az osztálytársamat kivették a suliból, hogy magántanuló lesz. Hiába lakott a lakótelepen, hiába tudtuk melyik ablak az övé, többé nem láttuk őt. 19 éves voltam, amikor szóba került ez a lány, és valaki mondta, hogy amikor ballagtunk 8.osztályban ő is öngyilkos lett. Végül is évekkel később tudtuk meg, hogy bár ott élt a közelünkben egy ideig, de azt se tudtuk él vagy sem. A szülei a halálát is teljes titokban tudták tartani. Nagyon senkit nem rázott meg, csak annyira mint amikor bemondják valaki halálhírét. Sajnálod, mert ismerted, fiatal volt, nem rendít meg..
A másik osztálytársam szakközépből volt. Őt Kittinek hívták, és csontrákos volt. Nagyon kedves, optimista, vidám volt, időnként hónapokat hiányzott, mert hol az egyik lábát majd a másik lábát amputálták. Másodikosok voltunk amikor a másik lábát kellett amputálni, és az osztályfőnökünk elmondta nekünk, hogy túl sokat hiányzik, így nem lesz meg a kötelező óraszáma, ismételnie kell. Az egyik osztálytársam akinek az anyja orvos volt, mondta, hogy aki olyan stádiumú csontrákos mint Kitti, az nem fog még a 20 éves osztálytalálkozóra sem eljönni, így nincs értelme akadályozni az életét. Aláírást gyűjtött,hogy ne buktassák meg, engedjék át ha a vizsgái a kevés óraszámmal is sikerül. Mindenki aláírta, még az igazgató is, így nem buktatták meg. Végig járta velünk a 4 évet.. Érettségi előtt pár hónappal kiderült a rák teljesen elhatalmasodott rajta. Annyira erős fájdalmai voltak a végén, hogy feladta. Mindenki meggyászolta (na most is megsiratom, pedig már 20 éve volt) de legjobban az osztályfőnökünk gyászolta. Ő elkérte a szüleitől a vizsgafüzeteit, és ennek alapján a bizottság kiállított neki is egy érettségi bizonyítványt. Ezért küzdött 4 éven át, így járt neki, még akkor is ha feladta..
Az egyik osztálytársam és egyben barátom tavaly lett öngyilkos.
Leugrott a kollégium tetejéről a szemem láttára.
Azért ölte meg magát mert nem bírta a szülei állandó veszekedését, az apja alkoholista volt, meg a sulival járó stresszt.
Arra emlékszem hogy zuhan és placcs.
Hánytam is annyira undorító volt.
Nem szívesen írnám le hogy nézett ki de ha érdekel valakit leírom.
Az a legrosszabb az egészben hogy mi a barátai is felelősnek érezzük magunkat miatta, mert nem nagyon halgattuk meg a gondjait.
De nagyon lelkiismeret furdalásom van azóta.
Főleg hogy végig kellett néznem az egészet.
És a legrosszabb az egészben hogy nem halt meg azonnal...
Most akkor már leírom hátha elveszi pár ember kedvét ettől.
Szóval leugrott és hallani lehetett ahogy leérkezéskor törnek a
csontjai. Vér is volt rendesen meg a feje szétnyílt elég durván kint volt az agya egy része.
És még mozgatta kezét meg pislogott.
Szóval remélem ezzel elvettem pár ember kedvét az öngyilkosságtól.
Nekem nem öngyilkos lett az osztálytársam és a legjobb barátnőm, hanem baleset áldozata lett.
13 évesek voltunk 10 emeletes panellakásban éltünk Budapesten. Jó barátok, osztálytársak,és szomszédok voltunk. A panellakások úgy voltak építve, hogy ha én kinéztem az ablakon (10-dik emeleten laktunk mindketten) akkor a barátnőm ablaka baloldalt volt tőlem. Sokszor beszélgettünk nyitott ablaknál is. Nyáron éppen a szokásos megvagyok sértődve rád, és most Erzsóval lógok helyzet volt, így én és Erzsó (ős is osztálytárs, ma már lelki barát) az ablakban könyököltünk, röhögcséltünk, néztük a forgalmat stb. Bea szintén otthon volt, és takarított, de úgy hogy közben mindig lesett minket, hallgatózott stb.. A szokásos gyerekek közötti kis viszály.. Erzsó kicsit cukkolta a takarítás miatt, és mert ablakot pucolt, így poénkodott, hogy "ott is foltos.. és ott is" .. Ekkor történt a baj. Az ablakok nem bukóablakok hanem oldalt nyíló ablakok voltak. Ha nem volt a két ablakzárral bezárva, könnyen nyílott. Bea nem vette észre, hogy az ablak nincs bezárva, és amikor felállt, hogy fent is megpucolja az ablak kinyílt, és kizuhant. Erzsó próbált utána kapni,de 13 évesen ha el is kapta volna, nem tudta volna megtartani. A szemünk láttára zuhant ki a 10-dik emeletről. Azt hiszem a mi sikolyunkat előbb meghallották a lent mászkálóemberek mint Bea zuhanását. Időnként ha rémálmaim vannak még ma is hallom a becsapódás hangját, még ma is látom a rengeteg vért. 3 évig jártunk orvoshoz, idegösszeomlás miatt. Sosem tudtam feldolgozni, hogy a gyerekkori sértődés miatt, nem tudtam elmondani Beának, hogy mindennél jobban szerettem, ő volt a legjobb barátnőm..
A szüleim végül úgy döntöttek, hogy el kell költöznünk, mert képtelen voltam a baleset után a szobába is bemenni, nemhogy ablakot nyitni vagy csukni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!