Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehet csinálni azokkal az...

Mit lehet csinálni azokkal az osztálytársakkal, akik tőlem kunyerálnak cigit, és mindennek elmondanak, ha nem adok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 9. 11:10
1 2 3
 21/24 Thomas A. Anderson válasza:
75%

Ez a kereslet-kínálat törvénye. Ha adsz, kérni fognak. Mindaddik kérni fognak amíg adsz nekik és tartasz az érzelmi terrortól.

A legegyszerűbb az, hogy ha nem adsz. Ha kérnek, mondd azt, hogy "bocs skacok, mától paraszt bunkó állat vagyok, de nem adok. Nekem sem ingyen adják.". Ezzel ki is fogtad a szelet a vitorlájukból, mert felesleges elhordani mindennek, mivel már magad megtetted. Így nem ütős a "morgásuk". Ha valakinek ezzel baja van, az az ő problémája.

Ezen kívül pedig tudom, hogy ez nem volt része a kérdésnek, de mivel én már jártam ezen az úton, majd sikeresen letértem róla és látom az óriási különbséget, megosztom veled, hiszen tapasztalatot megosztani ingyen van. Nálam is úgy kezdődött, hogy néha-néha egy cigi, aztán néha-néha egyel több, majd kettővel, a végén meg nem tudsz szabadulni. Ez így van kitalálva.

Szokj le a cigiről. Tudom, hogy könnyebb mondani, mint megtenni, de egy a lényeg, hogy nincs rá szükséged, de még nem is jó. Olyannyira tele van kemikáliákkal, hogy nem érzed mennyire rossz, pedig ha tudnád, méterekről elkerülnéd. Én tavaly tettem le végleg és leírhatatlan a különbség azóta. Elég sokat szívtam és elég sokáig, hogy érzékelni tudjam a különbséget. Baromi nagy.

A legjobban úgy lehetne érzékeltetni, hogy egy tábortűznél beleszippantasz a füstbe. Mivel az nincs tele érzéktompítókkal és egyéb kémiai vegyületekkel, a tüdőd azonnal lereagálja (úgy ahogy a cigi esetében nem tudja) és köhögni kezdesz, ahogy próbál megszabadulni a füsttől. A ciginél ugyanez, csak nagyon drága laborokban, nagyon sok pénzt kereső kutatók egész nap azon dolgoznak, hogy minél jobban elrejtsék előled a rossz hatást (nem megszűntessék! Elrejtsék!) és mindent megtesznek, hogy mielőbb addiktív legyen és életed végéig "előfizetőjük" legyél…

Én elgondolkodnék azon komolyan, hogy hagyom-e magam birkaként átverni és tönkretetetni egy életen át…

Szerintem válaszd a szabadságot.

2013. jún. 17. 09:52
 22/24 anonim ***** válasza:
75%

A 12-es, 13-as valaszado miatt meg ne aggodj, baromsag az egesz es ellentmond a film nem csak az adatoknak, de a jozan esznek is (Ha tisztaban vagyunk az adatokkal)

(Az oslakos amerikai indianok miert nem ismertek semmi rakhoz hasonlo betegseget? Miert dohanyoztak megis evezredekig?

Valamint ha vesszuk az USA-t pl. akkor a dohanyzok szama evrol evre csokken, a daganatos megbetegedesek (mint nagyon sok mas betegseg) evrol evre novekszik! Akkor hogy is van ez?

En ezert szivok 100% dohanyt, semmi mast.

2013. jún. 17. 18:19
 23/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, te töltöd, vagy készen veszed?
2013. jún. 17. 20:37
 24/24 Thomas A. Anderson válasza:
100%

Nukek: Legalább ne terjeszd a marhaságot. Az indiánok nem adalékoktól hemzsegő dohányt szívtak és nem másfél dobozzal naponta.

A ráknak meg ezer más oka van, ami szintén elszaporodott világunkban.

Nem azt mondom, hogy azért ne dohányozz, mert majd nem leszel rákos, mert erre semmi garancia, hanem azért mert:

1. nincs szükséged rá,

2. eltart egy egész nyomorult iparágat aki rajtad élősködik és kihasznál,

3. szétadóztatja a kormány és zsebrevágja az adót

4. olyan smárolni egy dohányossal mintha kinyalnál egy hamutálat…

5. miért csesznél ki magaddal és növelnéd a halálozási esélyeidet?

És még rengeteg okot tudnék felsorolni.

Ha az égiek úgy teremtették volna az embert, hogy dohányozni természetes, kémény lenne a fejünkön :)

2013. jún. 18. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!