Mit lehet tenni, ha tanárt zaklatnak diákok?
Egy ismerősöm mesélte, hogy az ország egyik legrosszabb iskolájában tanít, ahol sok az agresszív, problémás diák.
Többször volt, hogy az utcán, buszállomáson oda kiabáltak neki ilyen 16-17 évesek eléggé megalázó dolgokat.
Ha szól az igazgatónak, akkor meg kitudja mit reagálnak erre.

#5 Ez nem a "liberális" nevelés miatt van. Ez a putrisék stílusa. Megvéded magad, jön a family a macsétával.
Régen annyi volt a más, hogy a testi fenyítés belefért az iskolai keretek közé. A megfélemlítéssel lentebb lehetett nyesni az ilyenek egóját.

Szerintem ennek semmi köze a liberális dolgokhoz, sokkal inkább a szülői elhanyagolás és pszichológus szakember hiánya.
Nem is értem ilyen iskolákban miért nincs pszichológus, aki elmagyarázza az ilyen problémás gyerekeknek, hogy mi számít diszkriminációnak és mi nem.
Illetve azt, hogy felelősséget kell vállalni a tetteinkért, nem pedig a rasszista kártya, vagy más egyéb mögé bújni.
Én nagyon liberális vagyok, a liberalizmus addig terjed, amivel másnak nem ártunk.
Tehát, a diákoknak pl semmi köze hozzá, hogy a tanár úrnak van- barátnője vagy nincs, vagy meleg-e vagy sem.
Az utcán való csoportos beszólogatás viszont mások verbális bántalmazása, megalázása.
Sajnos az ilyen gyerekek szülei általában buták, mint a föld, ők ezeket nem értik, ezért kellene szakember az iskolákba.
Egy tanár nem pszichológus, nem az ő feladata az ilyen szituációk kezelése, és kompentenciája sincs hozzá.
Persze vannak elvileg iskolaőrök, de azok az utcára nem követik a diákokat!
Amúgy, nyilván képzelhetitek mennyi ideig maradnak átlagban ilyen helyen a tanárok.
Olyan is volt, hogy azt mondták tanárnak, hogy beperelik őt, ha nem tudnak leérettségizni.
Ezekben a gyerekekben semmi önkritika nincs.
Mindenért más a hibás!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!