Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehet tenni, ha tanárt...

Mit lehet tenni, ha tanárt zaklatnak diákok?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm mesélte, hogy az ország egyik legrosszabb iskolájában tanít, ahol sok az agresszív, problémás diák.

Többször volt, hogy az utcán, buszállomáson oda kiabáltak neki ilyen 16-17 évesek eléggé megalázó dolgokat.

Ha szól az igazgatónak, akkor meg kitudja mit reagálnak erre.

jan. 27. 20:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként ha nincs másik iskola vagy épkézláb munkahely a közelben, akkor el kéne gondolkoznia a költözésen is akár. Ha nem a szakmájában, diplomásként rengeteg normális helyre el tudna menni, de ilyen retkedékek közt maradni öngyilkosság.
jan. 27. 22:36
 12/24 anonim ***** válasza:
Javító..
jan. 27. 22:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Voltam tanár! Egy hónapig sajnos! Egy olyan iskolába kerültem ami kiemelten hátrányos helyzetű és szinte teljes egészében roma kisebbségi diákok voltak. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni velük! Jelzem 192 cm, 120 kilós kidobó alkatú férfi vagyok! A probléma gyökere az ő családjukból származik amit te mint tanár sok esetben nem tudsz megoldani. Ha talán vevő a gyerek, hogy közreműködjön akkor is ott van a többi aki elviszi a rossz irányba. Nagyon sokért kár de hát nem tudsz ellene mit tenni. Mindennap vittem a napközit is de 20 perc ordibálás után voltak hajnalndók csak csendben maradni és minden alkalommal volt minimum egy akit igazgatóhoz kellett vinni. Az igazán mélyszegénységből származó gyerekkel is volt dolgom akik egyszerűen felfoghatatlan körülmények között nőttek/nőnek fel. Nem tudtál nekik újat mondani se bármivel megrémíteni. Az iskolából hazamenet a szemem előtt kente el az egyik gyereknek a száját az apja csatag részegen mert nem indult be a láncfűrész... Akik ilyen körülmények között nőnek fel, hogy mindennapos az agresszió azokkal sajnos nem lehet mit kezdeni. Nem tudsz és nem is lehet velük csatázni! Nekik kell rájönni, hogy mit is akarnak mert máshogy nem megy! És minden ilyen gyerek egy sors és az összeset úgy sem tudod megérteni. Én ezért buktam el, nehéz dolog ez. Nincs erre recept! Aki volt benne megérti... Voltam egy évet a "gyeremkvárosban" is ahol a lelkem egy darabját hagytam ott. Csúnya világ ez a mai!
jan. 27. 23:03
 14/24 anonim ***** válasza:
53%
Ilyenekből lesznek a börtöntöltelékek, bűnözők. Na az ilyeneket kasztrálnám, ne szaporodhassanak tovább. A nyomort nem kell tenyészteni.
jan. 27. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

14.:Még szerencse, hogy nem indult be az a fránya láncfűrész, én ilyeneknek soha nem adnék olyasmit a kezébe...

A fekete humort félretéve ez valóban nagyon komoly probléma. Nekem is tanári végzettségem van, de csak az éhhalál elől menekülve vállalnék ilyen helyen munkát. Nem véletlen, hogy az ilyen településekre nagyon nehéz tanárt, orvost, stb. találni. Sok ilyen helyen már rendes bolt sincs, alig van tömegközlekedés, nincs posta, szörnyű a közbiztonság, egy értelmes ember sincs, talán a pap, ha még van templom. Én városiként nem mennék ilyen helyre, a páromat se hagynám itt, de nem azért tanultam, hogy egy zsákfaluban kössek ki, ahol a testi épségem is veszélyben forogna. Rövid úton bediliznék. Szerintem csak egy nagyobb városból kijárva lehet elviselhető pár évig, nem tovább.

Amiről írsz, az egész Magyarország hatalmas problémája. A romák nagy része ilyen és nagy ütemben szaporodnak. Eszköz ez ellen nincs. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok rasszista, csak realista.

jan. 27. 23:11
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
Addig nem is lesz változás, amíg a cigánynak több joga van, mint neked.
jan. 27. 23:13
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

15#

Én voltam akinek válaszoltál! A pár évig erős túlzás volt! Ahol én voltam természettudományos tanár, ott az azt megelőző évben 7 tanár mondott csődöt! Amikor felmondtam az egyik nap és rá két hétre mentem aláírni a maradék elszámoló papírjaimat az engem leváltó tanárnőn már rajta volt a 24 órás szívműködést megfigyelő táskás berendezés! Nem viccelek! Nagyon akartam tanár lenni de nem ott.... Sajnos emiatt lemondtam az egészről mert csak mérnöki végzettségem volt, átképeztek volna de én nem tudtam volna vizsgákra készülni azok mellett a a gyerekek mellett... Még a hideg is kiráz amikor amellett a suli melett el kell autózzak!

jan. 27. 23:16
 18/24 anonim ***** válasza:
Tanórán jól megszivatja őket, aztán majd befogják a pofájukat.
jan. 28. 07:51
 19/24 anonim ***** válasza:
Nagyjából semmit, mert ha a tanár csak rosszul nézne rájuk, 1 nap alatt pedofillá teszik az ilyen jogvédő szervezetek.
jan. 28. 08:23
 20/24 anonim ***** válasza:
19.: Igen, nekem is eszembe jutott, hogy már ez is a tanári pálya új kockázata. Hamis váddal is ki lehet csinálni azt a tanárt, aki nem szimpatikus a kölköknek. Ráadásul azzal az egész életét is tönkretehetik. Elítélni nem fogják, mert ahhoz bizonyíték kell, de a gyanú is elég lehet ahhoz, hogy mindenki elforduljon tőle, a karrierje is tönkremenjen.
jan. 28. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!