Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A nők védelmében miért mindig...

A nők védelmében miért mindig a nőket korlátozzák?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arab kultúrákra mondjuk, hogy a nőt eltakarjak, nehogy zaklatás erje,megeroszakoljak. Miért olyan a tarsadalmunk, hogy a nők elleni erőszak ellen nem a férfiakat szólitjuk fel önuralomra, empátiára a nőkkel szemben,hanem a nőket korlatozzuk,szabalyozzuk be?
ma 08:41
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
64%
Mert a férfiakat nehezebb korlátozni.
ma 08:51
 2/23 anonim ***** válasza:
72%
Azért, mert ez nem a nők védelme. Ez csak a mese, a kábító szöveg a hülye intézkedések mellé "magyarázatnak". Ez a férfiak vágya, hogy uralkodjanak a nők felett. Sajnos még sok ilyen ország van.
ma 08:52
 3/23 anonim válasza:
59%

A nyugati társadalom pedig pont ilyen. Az arabok nem a "mi társadalmunk".

Nem arabellenes vagyok. Úgy élik az életük ahogy akarják, nem zavarnak. De ők ott vannak, mi itt. Nekik olyan a kultúrájuk, nekünk teljesen más. Az a pár migráns és túrista aki betéved többé-kevésbé tiszteletben tartja, és mi is tiszteletben tartjuk ha kimegyünk hozzájuk. Persze beszéljünk róla, és igazságtalan amit leírtál. De ne beszélj már úgy mintha nálunk is ez lenne a jellemző.

ma 08:59
 4/23 A kérdező kommentje:
3# pedig nálunk is jellemző. Nézd meg mi van,ha megeroszakolnak valakit. Az első kérdés hogy hogy volt feloltozve,a második a minek ment oda? Mintha a nő venné ra erre szegény ferfit... Azt miért nem halljuk soha hogy a férfi uralkodjon magán és ne dugjon meg mindent amire feláll?
ma 09:03
 5/23 anonim ***** válasza:
36%
Mert ezeket a védelmi intézkedéseket férfiak hozták.
ma 09:03
 6/23 anonim ***** válasza:
13%

Ez nem mindig, ez az iszlám kultúra. És náluk pont az a lényeg, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak, uralkodni akarnak felettük, ez pedig csak egy ürügy.

Nyugati vagy keleti kultúrákban ilyennel nem igazán találkozol.

ma 09:07
 7/23 A kérdező kommentje:
Néha olyan érzésem van,mintha a férfiakba nem szorult volna empátia
ma 09:07
 8/23 anonim ***** válasza:
28%
Az egy másik ország inkább adj hálát hogy nem ez vonatkozik rád. Nálunk meg már teljesen elvannak szabadulva a nők le sem lehet őket korlátozni
ma 09:22
 9/23 anonim válasza:
100%

Én értem mire gondolsz, kérdező. Ősszel esküvőn voltam, pont a menyasszonnyal beszélgettem, amikor úriemberünk odajött számon kérni bunkó stílusban,hogy miért ilyen ruhában vagyok. (Megjegyzem semmi gond nem volt a ruhával, nem volt kivágás se meg semmi, max annyi hogy rövid volt. Harisnyával volt rajtam.)

A menyasszony állította le a fickót. Hozzá teszem más kellemetlenség is volt emberünkkel az este folyamán.

ma 09:48
 10/23 Elérem a kilincset válasza:
30%

"Az első kérdés hogy hogy volt feloltozve,a második a minek ment oda?"

Nem ezek az első kérdések, de ettől még sajnos objektíven felmerülhet az áldozat felelőssége is. Mert ahogy minden eset úgy adott esetben az erőszak helyzete is más és más.

ma 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!