A nők védelmében miért mindig a nőket korlátozzák?
A nyugati társadalom pedig pont ilyen. Az arabok nem a "mi társadalmunk".
Nem arabellenes vagyok. Úgy élik az életük ahogy akarják, nem zavarnak. De ők ott vannak, mi itt. Nekik olyan a kultúrájuk, nekünk teljesen más. Az a pár migráns és túrista aki betéved többé-kevésbé tiszteletben tartja, és mi is tiszteletben tartjuk ha kimegyünk hozzájuk. Persze beszéljünk róla, és igazságtalan amit leírtál. De ne beszélj már úgy mintha nálunk is ez lenne a jellemző.
Ez nem mindig, ez az iszlám kultúra. És náluk pont az a lényeg, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak, uralkodni akarnak felettük, ez pedig csak egy ürügy.
Nyugati vagy keleti kultúrákban ilyennel nem igazán találkozol.
Én értem mire gondolsz, kérdező. Ősszel esküvőn voltam, pont a menyasszonnyal beszélgettem, amikor úriemberünk odajött számon kérni bunkó stílusban,hogy miért ilyen ruhában vagyok. (Megjegyzem semmi gond nem volt a ruhával, nem volt kivágás se meg semmi, max annyi hogy rövid volt. Harisnyával volt rajtam.)
A menyasszony állította le a fickót. Hozzá teszem más kellemetlenség is volt emberünkkel az este folyamán.
"Az első kérdés hogy hogy volt feloltozve,a második a minek ment oda?"
Nem ezek az első kérdések, de ettől még sajnos objektíven felmerülhet az áldozat felelőssége is. Mert ahogy minden eset úgy adott esetben az erőszak helyzete is más és más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!