Miert nem tehetjük azt amit akarunk, akkor amikor akarjuk? Miert hagyjuk es egyaltalan hogy alakulhatott ki, hogy egyik ember korlátozza a masikat?
Neha elgondolkozom rajta, mennyire nem nekem valo ebben az orszagban az elet. Ne essen senki a nyakamnak , nem vagyok haza gyűlölő, csak éppenséggel Imadom a nyarat, a forróságot, az a par honap a kedvencem az egesz evben, miert nem élhetek olyan orszagban ahol egesz evben nyar van es tengerpart? Miert kell hozza vízum, engedely es egy rakás penz ami megakadályozhat ebben?
Illetve miert nem mehetek ki egyes országokba? Egyaltalan miert vannak határok??? Ez a Föld nem mindannyiunké? En nem gondolom, hogy csak Magyarország az “enyem” en ugy gondolom Afrika is epp ugy az enyem.
Olyan rovid az elet, es ugy “kell” meghalnom, hogy nem lathattam minden országot es kultúrát amire kivancsi vagyok. Miert? Mert nem tehetem meg hogy negyedévente elmenjek nyaralni, es ha el is megyek nyaralni, nem mindegy hogy hova, mert ezt befolyasolja a penz, meg a törvények is…. Rohadtul igazságtalannak tartom. Illetve azt is, hogy mar számtalanszor kikuldtek embereket az űrbe, de en pl nem mehetek ki es nézhetem meg, de meg csak el sem mondjak mi van ott, mit lattak, hanem hazudnak vagy titkoloznak pedig ugyan annyi jogom van hozza mint nekik.
De pl a melegek… miert nem házasodhatnak? Miert nem vállalhatnak gyereket? Nem vagyok lmbtq tag vagy rajongó vagy barmi, igazabol nem is erdekel az egesz, csak belegondoltam ha en meleg lennek mi az hogy nekem barki megszabhatja, hogy emiatt nem tehetek meg ezt vagy azt? Ha egy tok nirmalis meleg ember vagyok, miert ne fogadhatnek örökbe? Felháborító
Igy általánosságban felháborít, hogy nem alakíthatja barki ugy az eletet ahogyan szeretne, nem csinalhat azt amit akar, nem mehet oda, ahova akar. Eletunk jelentős reszet azzal töltjük hogy dolgozunk, helyette lehetnenk a családunkkal, szeretteink el, háziállatunkkal. Es altalaban olyan munkában helyezkedunk el amit nem is szeretünk. Csak azert hogy legyen egy kis penzunk, amibol a maradek kis szabadidobkben csinalhatunk valamit ,amit valoban szeretünk es boldogga tesz.
Nyilvan annyi “szabályozás” kell hogy ne oljuk egymast halomra, de a tobbi baromsag minek van, es minek tartjuk be? Többségben vagyunk azok akik korlátozva vannak mint maguk a korlátozásokat meghozó emberek Szoval ha nem engedelmeskednenk nem is biztos hogy tudnanak mit tenni.
Mind azert vagyunk, hogy egy bizonyos réteget kiszolgáljunk?
Es ha ehhez nincs kedved, lehetsz hajléktalan munkanélküli, de akkor sem fogsz tudni azt tenni amit csak akarsz… Szoval ez egy ördögi kor utalom, jobb nem belegondolni es csak csinalni amit elvárnak tolunk, de ez olyan szomoru
Igen igazad van. Sajnos így van felépítva az élet. Pár száz év és sokkal másabb lesz.
Az a legjobb amit tehetsz hogy megpróbálsz minnél több pénzt keresni. Vállalkozást indítani és akkor tudsz utazni. Tudom így könnyű mondani de csak így lehetséges...
Szerintem igaza van a kérdezőnek is és a 3-asnak is.
A kettő között lenne jó lavírozni valahol. Mondjuk pl. fele ennyi munkával jóval több pénzt keresni, ezzel együtt jóval nagyobb szabad teret kapni.
Viszont ha mindenki pl. jönne-menne országokon át, ahogy akarna, abból születnének bonyodalmak. Hiszen ha úgy érzem, hogy enyém az egész világ, akkor azt más, esetleg elvetemült ember is úgy érezné.
Ha nagyon belegondolunk, nem egyszerű a kérdés.
De te ezt amúgy tényleg nem bírod tovább gondolni? Csak annyi, hogy brühühü nem mehetek oda ahova akarok brühühü?
Nem kell messzire menni, itt Európában szigorú szabályozás és átvilágítás mellett is számos terrorista jutott be és robbantotta fel magát vallási meggyőződésből, ezzel több ezer ember és család életét megnyomorítva. Milyen szuper volna, ha tényleg kedvükre jönnének - mennének! Bámulatos felfogás.
5-ös, szerintem ez nem ennyire bonyolult.
Egyszerűen kell egy ház, ahol lakjak, kell egy fizetés amiből megéljek.
Ha nincs hozzá pénzem, hogy házat vegyek/béreljek, ha nincs munkám, amiből megéljek, ha nincs nyelvtudásom és olyan szakmám, amivel külföldön is elboldogulok, akkor max. kiállhatok külföldön álmaim országában az utcasarokra és kéregethetek.
Ezért van az ember röghöz kötve.
Szerintem ti nem tudtok eltérően gondolkozni.
Minek egyaltalan olyan példát felhozni hogy valaki ölébe szarok? Ki mondta hogy ezt nem teheted meg, sztem erre nincs törvény. Megteheted, mas kerdes hogy mi lesz ra az illeto reakciója. De tokre nem errol volt szo.
Na akkor kezdjük az elején:
"miert nem élhetek olyan orszagban ahol egesz evben nyar van es tengerpart? Miert kell hozza vízum, engedely es egy rakás penz ami megakadályozhat ebben?"
Szép és jó lenne egy ideális világban élni, de nem abban élünk. Nem mindenki üldögélne békésen a tengerparton, nem mindenki utazna békésen a repülőgépen. A világ tele van tömeggyilkosokkal, terroristákkal, ezért lehet, hogy te speciel nem tartozol közéjük, de napi pár százezer vagy millió emberben nem fognak ennyire megbízni. Azért fontosak ezek a szabályok, mint a vízum, mert minden országra más és más törvények vonatkoznak, ha pl. valami bajod esne, vagy te okoznál bajt, akkor fontos a könnyű beazonosítás.
"Illetve miert nem mehetek ki egyes országokba? Egyaltalan miert vannak határok???"
Ha most eltekintünk a covid helyzettől, akkor nagyon jó, hogy vannak határok. Talán éjszaka nyitva hagyod a házad? Mert hát miért ne jöhetnének be hozzád mások aludni, ha úgy érzik. Ez a különböző nemzetekkel is így van. Szívesen befogadunk bárkit, de az történjen legális úton. Minden kultúra más és más, egyesek nem férnek meg egymás mellett jól, és nem fogja őket érdekelni a te békéd. Ez azóta van, amióta az ember ember, hiszen állatok vagyunk, egyesek közülünk könyörtelen predátorok.
"mar számtalanszor kikuldtek embereket az űrbe, de en pl nem mehetek ki es nézhetem meg."
Kimehetsz, ha annyira akarsz, Magyarországon is válogatnak civileket az űrbe, de nyilván szükséges hozzá előképzettség. Hogy miért? Mert ha nincs, akkor mindenkinek a nyakán lennél, és senkinek sem kell egy sírógép. Az űrbe menni nem ugyanaz, mint felszaladni három emelettel Marika nénihez liszttel és porcukorral, mert épp kifogyott belőle.
"pl a melegek… miert nem házasodhatnak? Miert nem vállalhatnak gyereket?"
Ez a te kis idealizált világodnál egy picit komplexebb. Azzal én sem értek egyet, hogy nem vállalhatnak gyereket, de ez már csúnya politika, és más országokban megengedett. Az lmbtq-propaganda, progresszív balliberalizmus kulcsszavakból kell kiindulni.
"Eletunk jelentős reszet azzal töltjük hogy dolgozunk, helyette lehetnenk a családunkkal, szeretteink el, háziállatunkkal."
Édes bogárka, senki sem szeretne dolgozni, de munka nélkül meghalnánk. Hidd el, a jólétbe bele lehet őrülni, a munka viszont nemesít! Szeretgetheted egész nap a háziállatot, de előbb utóbb megunod, és érezni fogod, hogy szükséged van egy kis munkára, a teljesítmény által fejlődünk. Másrészt ha senki sem dolgozna pontos időbeosztás és szabályok szerint az életveszélyes lenne.
"Nyilvan annyi “szabályozás” kell hogy ne oljuk egymast halomra, de a tobbi baromsag minek van, es minek tartjuk be?"
Azért, mert ezek az apróságok akadályozzák meg azt, hogy megöljük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!