Mi az, hogy elveszik lámpaoltáskor a mobiltelefont?
Most vagyok 9-es, és koliban vagyok. Ez lesz az első éjszakám itt. A nevelő tanár nem rég bejelentette, hogy 21.30-kor létszámellenőrzés és mindenkitől elveszi a telefont amit majd reggel kapunk meg.
Nagyon fel vagyok háborodva, mert egyrészt lefekvés előtt mindig néztem vagy a kedvenc youtube videósomat vagy pedig online néztem foci meccset. Ma is Real Madrid meccset meg akartam nézni. Senkit nem zavartam volna vele, mert van fülesem.
Fel vagyok háborodva mert nem erről volt szó. Arról volt szó, hogy itt mindenki jól fogja magát érezni. Van olyan jogszabály amire hivatkozva megtagadhatom, hogy elvegye? Nincs nálam pót telefon, de ezt tudva jövő héten hozok egyet.
"Arról volt szó, hogy itt mindenki jól fogja magát érezni."
Félre ne értsd, teljesen megértelek, és egyetértek veled, viszont ilyenről sehol nem volt szó. Egy középiskolás kollégium nem a felhőtlen szórakozásról szól. Ez inkább csak egy kényszermegoldás arra az esetre, ha túl távol van az iskolád ahhoz, hogy be tudj járni, és ugye 14 évesen még nem költözhetsz albérletbe. Egy középiskolai kollégiumban nagyon merev szabályok vannak. Megvan, hogy mikor kell tanulnod, és senkit nem érdekel, hogy te mikor szeretnél, vagy hogy egyáltalán mikor tudsz hatékonyan tanulni. És az is meg van szabva, hogy meddig maradhatsz fenn.
Sok midnent nem tehetsz, átmehetsz másik koleszba, hátha ott kicsit lazábbak, de azért olyan koleszt, ami olyan lenne, vagy akár még jobb is, mint ha otthon lennél, nem fogsz találni. (Kivéve persze, ha pocsékak a körülmények otthon...)
#11 Nyilván azért a házirendet elolvastam különböző koliknak, hogy tudjam mire számítsak, és azzal nincs is problémám, hogy leoltják a villanyt x időpontban, meg meg van szabva egy kötelező tanulási idő.
Viszont ezt sehol nem olvastam, hogy a 22.00-ás villanyoltás (vagy takarodó, kinek hogyan tetszik) megegyezik azzal, hogy aludni kell. Én úgy értelmeztem, hogy csendben kell maradni és nem zavarhatom másnak a pihenését.
Az a baj, hogy kis zsákfaluban lakom és itt ahol van az iskola csak egy koli van, a következő város ahol van koli, az 30 km. Nyilván ez közelebb van, mint a lakhelyem ami 50 km, de ha már 30-at ingázok akkor ugyan mindegy lenne ha otthonról járnék be.
Mindegy, ezt a hetet kibírom aztán lesz pót telefonom jövő héttől és meg van oldva.
Nem fogod magad jól érezni a középiskolai kollégiumban, egyáltalán nem. Sajnálom. Engem konkrétan traumatizált, amit ott leműveltek. És igen, konkrétan ahogy hazaérsz, kezdődik a szilencium, aztán van max 1-2 óra szabadidőd, de abba belelóg az, hogy sorba állsz a menzán a vacsoráért, és megeszed a vacsorád. Mikor csak egy órám volt, ez ki is töltötte. Semmi szabadidőm nem volt mellette. Olyan volt, mint egy kicseszett börtön. 30 éves leszek, mai napig vannak rémálmaim azzal, hogy újra be kell oda költöznöm.
Gondolom, az új rendelet miatt van. Én se értem, sokszor annyira fáradt voltam, hogy lefeküdtem aludni 9-kor vagy 10-kor, de állítottam magamnak egy rezgő ébresztőt hajnal négyre, hogy még akkor tudjak tanulni mondjuk az aznapi témazáróra.
Én is fel lennék háborodva! Alapból 22-23 óra fele szoktam elaludni,esténként még telefonról szoktam olvasni vagy fülessel megnézni 1 részt sorozatból. Plussz ha anyum du dolgozik este szoktunk messengeren írni egymásnak.
Nálunk ma már le kellett adni a telot reggel,ha mondjuk anyu du dolgozik azért mert este is elveszik nem is tudok vele beszélni egész héten. Nála munka közbe nem lehet telefon
Tőlünk suliba nem vették még el, de a koliba tényleg beszedték este. Holnaptól suliba is.
Annyira a sulis dolog nem is érdekel, de a koliban este ne vegyék már el azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!