Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárként hogy telt/telik a...

Tanárként hogy telt/telik a nyári szabadságod?

Figyelt kérdés
Mivel töltötted ezt a pár hetet?

aug. 11. 11:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%

Amikor tanár voltam, meglátogattuk a feleségem nagymamáját, volt pár nap nyaralás, és ennyi. Más program nagyon nem volt.

Utáltam, hogy ez a semmi van heteken át, aztán hónapokon át folyamatos, intenzív pörgés. Nehéz pihenni, amikor ennyire szélsőséges az egész.

aug. 11. 11:48
 2/17 anonim ***** válasza:
17%
Angoltanárként építem az online nyelvi felkészítő kurzusomat, veszem fel a videókat. Ezzel meg is leszek nemsokára, az első órán meg az összes diákom szüleivel megvetetem, mondván a gyerekükre fér a gyakorlás otthon is. 3 osztályom lesz, ez minimum 60 gyerek, 50e/tanfolyam. ez 3 millió bevétel pár hét munkáért. És minden évben el tudom ezt játszani az úja diákokkal.
aug. 11. 11:56
 3/17 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 2!

Elég szomorú...

aug. 11. 12:05
 4/17 anonim ***** válasza:
36%

2-es!

Aztán csodálkoztok, hogy senki nem áll mellétek mikor panaszkodtok meg tüntikéztek!

aug. 11. 12:07
 5/17 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudom mit vagytok oda a kettes válaszon.

Az egyetemen is az összes tanárom könyvet írt és megkellett venni mert abból tanultunk. Ez már jó pár éve volt.

Ha jók a kettes videói, hasznosak, tanulnak belőle a gyerekek akkor miért rossz?

Miért adná ingyen? Senki nem dolgozik ingyen.

Amúgy meg dönthet a szülő úgy is hogy nem veszi meg. Ennyi.

aug. 11. 12:16
 6/17 anonim ***** válasza:
64%
5, látom, nem érted, nem kezdem el magyarázni a morális oldalát!
aug. 11. 12:26
 7/17 anonim ***** válasza:
89%

#5: az egyetemi oktatók ezen gyakorlata is aggályos. Ez nem óvoda, hogy "X is csinálja, tehát jó".

Másrészt nyelvet tanítani videókon keresztül egy vicc, kb. a sarlatánság tanári megfelelője.

Ja, dönthet a szülő másként, de itt a tanár pressziót gyakorol, a szülő meg jogosan aggódik amiatt, hogy az ő gyereke hátrányba kerül, esetleg kifejezetten hátrányosan különbözteti majd meg őt a tanár.

Amikor tanár voltam, nekem is voltak magántanítványaim, de sosem kevertem a másik munkával. Etikailag aggályos, és nekem ott az órán kell tanítanom azokat a diákokat. Ez kb. ugyanaz, mint amikor egy fogorvos mímel valamit az SZTK-ban, majd azt mondja a páciensnek, hogy magánpraxisban befejezi, ha akarja.

Semmi gond azzal, ha külön csinálja, esetleg felhívja a diákok figyelmét erre a lehetőségre, de ez a gyakorlat így erkölcstelen.

aug. 11. 12:27
 8/17 anonim ***** válasza:
89%
Angolból tényleg durván sok anyag fent van az interneten ingyenesen, megírt tankönyvek is léteznek néhány ezer forintért és azt a világot éljük, hogy lassan már minden szülőnek van közép vagy felsőfokú nyelvvizsgája angolból. Nem az, mint az '50-es, '60-as születésű szülőknél, hogy 10-ből 1 tud segíteni az angol leckében. 50 ezer forintért meg senki nem fogja megvenni. Ha ez kitudódik az iskolában az igazgatóság felé, ki is rúghatnak, mondván neked az iskolában kéne megtanítani normálisan a dolgokat. Abból a 60 diákból az egyik szülő tuti felnyom. És hagyjuk már, rengeteg szülő osztálypénzt sem fizet, gyárban dolgozik minimálbérért, nem fog beleférni a keretbe ez az 50 ezer tanfolyam szeptember elején, főleg hogy mindenki kiköltekezte magát nyaralásokkal meg iskolakezdésre való bevásárlással. Nem a szar kis tanfolyamodra lesz pénz.
aug. 11. 12:57
 9/17 A kérdező kommentje:

#1-es: "Utáltam, hogy ez a semmi van heteken át, aztán hónapokon át folyamatos, intenzív pörgés. Nehéz pihenni, amikor ennyire szélsőséges az egész." - Ugyanígy érzem.

#2-es: Akkor tevékenyen telt a nyarad. Egyébként azt hittem, hogy a mai fiatalokra már annyira ömlik az angol, hogy már az angolórákon is unatkoznak és nincs szükségük ennyire tömegesen a korrepetálásra. Milyen területen érzed, hogy felzárkóztatásra szorulnak a diákjaid? Inkább nyelvtani hiányosságaik vannak?

#3-7: valóban érdekes lehet a morális szempont meg hogy engedélyezi-e majd a vezetőség ezt, de érdemes lenne erről külön kérdést kiírni, mert lehet, hogy sokakat érdekel ez a téma, de az eredeti kérdés miatt nem fogják tudni megtalálni.

aug. 11. 12:59
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

Anyukám tanár, kb egész nyáron a Balatonon van. Mondjuk ő már nyugdíjas, de dolgozik még (óraadó). Élvezi, hogy nem otthon van a panelban, hanem a kis zsebkendőnyi udvart gondozza, úszik, olvas a parton, találkozik a barátnőivel.

Én ugyan nem voltam tanár, de dolgoztam iskolában sokáig. Kicsik voltak akkor még a gyerekeim, jó volt, hogy a szünetek nagy része így meg van oldva, jártunk sokat strandra, kirándulni, nagyjából ezzel telt a nyár.

aug. 11. 13:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!