Tanárként hogy telt/telik a nyári szabadságod?
Amikor tanár voltam, meglátogattuk a feleségem nagymamáját, volt pár nap nyaralás, és ennyi. Más program nagyon nem volt.
Utáltam, hogy ez a semmi van heteken át, aztán hónapokon át folyamatos, intenzív pörgés. Nehéz pihenni, amikor ennyire szélsőséges az egész.
2-es!
Aztán csodálkoztok, hogy senki nem áll mellétek mikor panaszkodtok meg tüntikéztek!
Nem tudom mit vagytok oda a kettes válaszon.
Az egyetemen is az összes tanárom könyvet írt és megkellett venni mert abból tanultunk. Ez már jó pár éve volt.
Ha jók a kettes videói, hasznosak, tanulnak belőle a gyerekek akkor miért rossz?
Miért adná ingyen? Senki nem dolgozik ingyen.
Amúgy meg dönthet a szülő úgy is hogy nem veszi meg. Ennyi.
#5: az egyetemi oktatók ezen gyakorlata is aggályos. Ez nem óvoda, hogy "X is csinálja, tehát jó".
Másrészt nyelvet tanítani videókon keresztül egy vicc, kb. a sarlatánság tanári megfelelője.
Ja, dönthet a szülő másként, de itt a tanár pressziót gyakorol, a szülő meg jogosan aggódik amiatt, hogy az ő gyereke hátrányba kerül, esetleg kifejezetten hátrányosan különbözteti majd meg őt a tanár.
Amikor tanár voltam, nekem is voltak magántanítványaim, de sosem kevertem a másik munkával. Etikailag aggályos, és nekem ott az órán kell tanítanom azokat a diákokat. Ez kb. ugyanaz, mint amikor egy fogorvos mímel valamit az SZTK-ban, majd azt mondja a páciensnek, hogy magánpraxisban befejezi, ha akarja.
Semmi gond azzal, ha külön csinálja, esetleg felhívja a diákok figyelmét erre a lehetőségre, de ez a gyakorlat így erkölcstelen.
#1-es: "Utáltam, hogy ez a semmi van heteken át, aztán hónapokon át folyamatos, intenzív pörgés. Nehéz pihenni, amikor ennyire szélsőséges az egész." - Ugyanígy érzem.
#2-es: Akkor tevékenyen telt a nyarad. Egyébként azt hittem, hogy a mai fiatalokra már annyira ömlik az angol, hogy már az angolórákon is unatkoznak és nincs szükségük ennyire tömegesen a korrepetálásra. Milyen területen érzed, hogy felzárkóztatásra szorulnak a diákjaid? Inkább nyelvtani hiányosságaik vannak?
#3-7: valóban érdekes lehet a morális szempont meg hogy engedélyezi-e majd a vezetőség ezt, de érdemes lenne erről külön kérdést kiírni, mert lehet, hogy sokakat érdekel ez a téma, de az eredeti kérdés miatt nem fogják tudni megtalálni.
Anyukám tanár, kb egész nyáron a Balatonon van. Mondjuk ő már nyugdíjas, de dolgozik még (óraadó). Élvezi, hogy nem otthon van a panelban, hanem a kis zsebkendőnyi udvart gondozza, úszik, olvas a parton, találkozik a barátnőivel.
Én ugyan nem voltam tanár, de dolgoztam iskolában sokáig. Kicsik voltak akkor még a gyerekeim, jó volt, hogy a szünetek nagy része így meg van oldva, jártunk sokat strandra, kirándulni, nagyjából ezzel telt a nyár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!