Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csinálhatnék hogy ne...

Mit csinálhatnék hogy ne viseljem ilyen rosszul ahogy viselkedik?

Figyelt kérdés
Az 50 órámat töltöm. Nyári napköziben önkénteskedem. Egy 7.-es srácot próbálok felkészíteni töri pótvizsgára, de borzalmas amit leművel. Nem figyel rám, telefonozik, 5 percenként feláll, haza próbál kéreszkedni, hülyének nevez, bunkó velem. Nem csinál semmit, én olvasok, írok helyette. Próbáltam nem csinálni de akkor tényleg nem haladunk sehova mert ő aztán tényleg sz*rik bele. Az se lehet hogy jó, akkor bukjon meg, végig ülöm aztán jól van mert ha nem csinálunk semmit odajönnek a felügyelő "tanárok". Ő csak átakar menni a vizsgán, de tanulni nem akar semmit. 4 hete ez megy. Nagyon belefáradtam. Ma annyira bunkó volt velem hogy megsiratott konkrétan. Mivel otthon is hasonlóan viselkednek velem nagyon leterhel, nem érzem jól magam. Aludni nem tudok, félek mi lesz holnap mindig. Félek mit vág a fejemhez. Szép beszéd, sem ordibálás nem segít. Elcserélni nem tudom más diák melóssal mert én vagyok egyedül jó töris a 6 emberből. Már ott tartok hogy be sem járok lassan, pedig jó lenne még ezen a nyáron letudni. 17l

aug. 6. 10:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%

Egyszerüen ráordítasz, hogy tegye már el a telefont! Nem sírni kell, hanem dominánsnak lenni.

Másrészt ha megbukik, amiatt téged nem hibáztathatnak, senki nem tud más helyett tanulni.

aug. 6. 11:12
 2/17 anonim ***** válasza:
86%

Vedd el a telefont, órát, stb. Mi az, hogy te olvasol meg írsz helyette??? Igenis ő olvasson!

Amúgy sajnos hiába jövünk neked azzal, hogy legyél kemény, ha te ilyen mimóza vagy, akkor bizony ez nem a te műfajod. Nézz más helyet, ahol dolgozhatsz.

aug. 6. 11:19
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem használ az a baj :(( Próbáltam. Én lettem lecseszve a felügyelő tanár által hogy-hogy képzelem. Szegény gyerek csak nem érti az anyagot. Ha ilyen vagyok ide se kellett volna jönnöm stb.
aug. 6. 11:19
 4/17 A kérdező kommentje:
Jó lenne új helyet keresni de nincs túl sok lehetőség mert kis településen élek. Egyedül itt fogadták el a jelentkezésem.
aug. 6. 11:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg ne foglalkozz vele, megbukni akkor is tud, ha te közben a telefonoddal játszol, ahogy ö.
aug. 6. 11:32
 6/17 A kérdező kommentje:
Jó lenne csak állandóan oda jönnek a tanárok ellenőrízni hogy tanítom e, és ha nem jön hogy akkor nem írjuk be az órákat stb. ha nem csinálsz semmit. Ezt egyáltalán megtehetik egyébként?
aug. 6. 11:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha te olvasol helyette, hogy fog ő teljesíteni a vizsgán?

Ezek után felmerül bennem a kérdés: tud egyáltalán olvasni?

aug. 6. 14:25
 8/17 A kérdező kommentje:
Hát... Tud csak. Mindig kifogásokat használ mint hogy szemüveges és nem hozta, nem lát. Írásra meg hogy diszgráfiás. De egyik sem igaz egyébként, megkérdeztem a tanárnőt aki tanítja.
aug. 6. 18:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egész abból áll, hogy maguk a tanárok is tudják, hogy milyen nehéz a dolgod, pont ezért örülbek, hogy nem nekik kell vele szenvedniük és pont ezért téged cseszegetnek, hogy ne is nekik kelljen vele szenvedniük. Mar megbocsáss, de elég érzékenynek is tűnsz, amit ki is használnak. Pont ezt a fajtát szeretik, hogy csak csúnyán néznek rá, ha visszavalaszol és meg is van oldva minden. Én nem félnék tőlük. Ha megfenyegetnek, hogy nem írják be, akkor csak annyit reagálj, hogy mutassák meg ezt efy hivatalis dokumentumban, hogy a törveny alapjan ezt megtehetik. Ha erre örjöngenek, akkor csak nyugodtan mondd nekik, hogy ez mind széo és jó, de a dokumentumot várod.

A gyerekkel meg nem szaroznék. Óra elejen tegye ki a mobilt az asztalra.

Ha nem figyel, akkor mondd meg neki, hogy hát igen, már érted miért kell pótvizsgáznia, mert buta. Ha csodálkozik, hogy lebutázod, akkor te is csodálkozz, hogy önerőből egy kettest nem tud összeszedni és a vizsga sem megy neki majd.

Ne örjöngj, inkabb mutasd neki, hogy jót röhögsz rajta.

Minél jobban érezteted a diákkal, hogy butanak tartod, úgy gondolod, hogy a szülei egy szégyennek gondolják, annál jobban benne lesz egy vágy, hogy beintsen neked, hogy nincs így.

Nezd meg, a Gyakorin hány olyan embert olvasol, akiknek a legnagyobb vágyuk, hogy a kepebe tolják hogy mire jutottak annak a tanárnak, aki azt mondta nekik, hogy majd semmire sem viszik.

Szerinted miért ge.ci nehany tanar? :)

aug. 7. 03:33
 10/17 anonim ***** válasza:
24%
"4 hete ez megy" Hány órát dolgozol egy nap, csak azért, mert napi öt órával már két hete megvolt az 50 órád. Napi 3 órával meg pár napja. Szóval nem értem. Írasd be az eddigi órákat, aztán hagyd a fenébe, hiszen teljesítetted. Nem tehetik meg, hogy nem írják be a teljesített órákat, ha ezzel fenyegetőznek, vannak felettes szervek, ahová fordulhatsz. De 4 hetes időtartam miatt úgy gondolom, kamu az egész.
aug. 9. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!