Miért zavar egy tanárt ha egy jó tanuló (4,36 átlagú) alszik az óráján?
17 éves 10.et most befejező viszonylag jó tanuló (legtöbbször hármas négyes ötös tanuló) vagyok.
Sokszor alszok az órákon ilyesmi. Bennem nincs tisztelet a tanárok meg úgy “ánblokk” (nemtom, hogy kell helyesen írni) a felnőttek felé. Egyik tanárom mindig “noszogat” hogy tegyek bele többet az iskolába mert látja hogy így is hogy kb az órák egyik felében figyelek és otthon max tz-kre tanulok is simán 4,36 vagyok a tárgyából, akkor képzeljem el mit érhetnék el ha érdekelne stb… Én erre annyit reagáltam hogy “hát most erre mit mondjak?” Nekem nincs kedvem illetve nem vagy az anyám, nem mondhatod meg, hogy mit tegyek”. Mielőtt valaki bunkónak titulálna, nekem van ez a beszédstílusom, hogy én így kommunikálok az emberekkel, szókimondó vagyok. Bocsesz…
Meg, mondta nekem, hogy ne aludjak az órákon. Ez őt miért zavarja? Ha jó tanuló vagyok és nem zavarom az órát “rosszalkodással” akkor ő se zavarjon engem, hogy figyeljek ez így fair. Mert ha tegyük fel kettes tanuló lennék és folyton beszélgetnék akkor megérteném h miért csesz le. De így…
Nem értem🥲😅
Azért zavarja a tanárt, mert aludni az óráján tiszteletlenség, és ha egynek mégis meg találná engedni, vagy csak rá sem szólna, akkor a többi úgy venné, hogy neki is szabad ugyanezt meglépnie. Abból meg káosz is lenne, a tanárt vennék elő, mondván, "XY-nak szabad volt, nekem miért nem?", ebből meg jönne a kivételezés okozta helyzet.
A másik pedig, már elnézést, de ez nem beszédstílus, hanem kimondott bunkózás. A saját érdekedben is mondom, hogy ebből jobb lenne minél hamarabb visszább venni, mert könnyen visszaüthet a dolog.
De mások meg telefonoznak és rájuk nincs rájuk szólva. 🤷♂️
Ennyi erővel ha ők telózhatnak az órán akkor én aludhatok. Mert ez nem fair, hogy ők telózhatnak de ha egyszer én veszem elő akkor rögtön “ne telózz”
Nekem azért szólt be a tanár felnőttoktatásban, mert hetente volt 1-2 óra amikor kimentem a wc-re.
Más lehiányzott 3-4 alkalmat, az nem zavarta a tanárt, de nekem beszólt, hogy minek lell folyton kijárnom.
Egyrészt mert fontos vagy neki, számítasz neki. (Mint diák, mint ember, a figyelmed, a jelenléted.) A mai világban ez nagy dolog, ha valakinek még számítunk. Ha nem lennél fontos neki, akkor lesz..ná, mit csinálsz.
Másrészt a tanár dolga nemcsak a tanítás, hanem a nevelés is. Azzal, hogy rádszól, azt akarja jelezni, hogy "nem úgy van ám kisöreg, hogy azt csinálsz, amit akarsz, és majd mindig elnézik neked", hanem hogy majd később is be fognak szólni, ha nem tartasz be egy szabályt, pl. a munkahelyen. Elmondja, próbál nevelni, te meg vagy megfogadod vagy nem, az már nem az ő felelőssége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!