Másnak is arról szólt az általanos iskolai 1. osztály, hogy azt sem tudta mi történik?
A tanulással nem volt gond, a táskát is magamnak pakoltam, viszont nem értettem, mi történik.
Például megtanultam a verseket meg a dalokat, amiket napokon át gyakoroltunk, majd kivittek minket egy színpadra és nem értettem milyen ünnepségen vagyunk.
Hazavittem az üzenőfüzetet, amibe a tanár írkált (ez olyan volt, mint később az ellenörző), hazavittem és anyukám vagy megdicsért vagy leszidott és sosem tudtam miért.
A tanár mérges lett és mindenkinek adott egy feketekorongot és nem értettem hogy miért.
Otthon elmeséltem valamit, hogy az egyik gyerek ezt csinálta a szünetben, másnapra botrány lett belőle és nem értettem miért.
Évzárónál kihívtak, hogy jutalomkönyvet adjanak és nem értettem miért kaptam, mert azt hittem, azt a tanítónéni kedvencei kapják.
Ugyanúgy évzárónal, miután a kitűnő tanulmányi eredményemért könyvjutalmat kaptam, teljesen megrémültem, mert a tanítónéni azt mondta, hogy 2 gyerek évet fog ismételni és azt hittem én leszek az egyik.
Nekem az első osztályból más emlekem sincs, csak hogy csomó dolgot nem értettem, úgyhogy csak haladtam az árral.
Másodikra viszont már megértettem mindent, tudtam mi történik, talpraesettebb voltam.
Másnak is ilyen emlékei vannak elsőből?
Én nem emlékszem az első osztályra.
23 vagyok pedig
Nekem nagyjából csak emlékfoszlányok maradtak meg, de nem nálam nem igazán volt ilyen hogy össze lettem volna zavarodva vagy nem értettem volna mi miért történik. Pedig egy speciális, nagyon kicsi létszámú osztályba voltam két gyógypedagógussal, minden gyereknek volt valamilyen enyhe vagy középsúlyos szellemi/fizikai fogyatékossága, vagy egyéb problémája ami miatt indokolt volt hogy ott legyen. Nekünk elmagyaráztak mindig mindent, egy számunkra leegyszerüsített és érthető módon. Az a pár emlékem is ami onnan van az az hogy délutánonként "piknikeztünk" a teremben, mindenki kirakta egy asztalra a nasit amit hozott, aztán ettünk meg beszélgettünk 😊 Ez kellemes emlék maradt.
Mondjuk középiskolában àtéltem hasonlót mint te, kénytelen voltam egy normál osztályba menni. Sokként hatott az osztálylétszám, meg az ahogyan tanultunk, mert mindkettő szokatlan volt. Hozzászoktam persze, de több hónapba telt az átállás, addig világomat sem tudtam.
4 és 8 elentve.
9-nek piros.
A többieknek ment a zöld.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!