Általánosban vagy gimiben volt összetartóbb az osztályközösség nálatok?
Általános iskolából elballagva még 20 éves korunkig összejártunk az általános iskolás osztálytársakkal.
Általában havi 1× összeültünk beszélgetni, nyaranta pedig egy hétre közösen elmentünk nyaralni mind a tizenakárhányan. :)
Nekem az altalanos maga volt a pokol. Mindennap verbalisan bantalmaztak.
Kozepsuliban nagyon jo osztalyom volt. Nem tudom, hogy jott ez ossze, vagy volt ekkora szerencsem odakerulni, mert a szomszed osztalyban oda-vissza ment a gyulolkodes, klikken belul is.
Én úgy érzem, hogy mindkettő jó közösség volt két különböző módon. De a gimiben nem igazán illeszkedtem be, szóval nincsen olyan erős érzésem senki iránt.
Hozzám az általános iskolai csapat sokkal közelebb állt. Jobban egyezett a személyiségem, meg a humorom velük. Meg úgy általánosságban is családiasabb volt a hangulat.
Gimiben összetartóbb volt az osztály. Voltak ugyan veszekedések, fel is borult pár baráti társaság, de amikor gáz volt, össze tudtunk fogni és megoldottuk a gondot. Arra is volt példa, hogy a tanár rászállt diákokra (ok nélkül) és az osztály kiállt értük.
Ellenben általánosban mégis családiasabb volt a hangulat felsőben, voltak széthúzók, de itt is jó volt az osztályközösség. Bár itt nem volt akkora összetartás.
Én nagyon jó általánosba jártam. Az osztálytársaimmal vagy tartom a kapcsolatot azóta is, vagy tudom, hogy kivel mi van, meg néha-néha dumálok valamit velük.
Középiskolára ez nem mondható el, ahová jártam.
Egyik haverom ahová járt középsuliba és ismerek így onnan emberkéket, onnan több emberrel tartom a kapcsolatot, mint a saját középsulis osztályomból....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!