Nektek mi a véleményetek a szegedi Karolina Gimnáziumról?
Tanulás szempontjából nem volt vészes (legalábbis nekem nem).
Viszont a tanárok olyan hihetetlenül szűklátókörűek és bigottak, hogy azt nehéz elképzelni. Tagadják az evolúciót. Igaznak tanítják az özönvizet. Amiatt a bigott, valláskárosult népség miatt döntöttem úgy, hogy tetmészettudományt fogok tanulni az egyetemen.
Én odajártam 5.-től 8.-ig, az A osztályba, tehát 8 osztályos gimis voltam. Erős tanuló voltam, 1-2 négyessel, annyira nem volt megterhelő, de tény, hogy sokkal több óránk volt, mint egy más iskolába járó korunkbelinek. 8. végén az összes jobb képességű osztálytársam velem együtt, átmentünk egy normális gimibe, mert nem akartunk még 4 évet egy börtönben tölteni. Ezalatt azt értem, amit a #3as leírt, nem akarom őt ismételni, teljesen így van.
A tanárok onnantól kezdve elkezdtek minket kiutálni, más osztalytarsainkat is uszitották ellenünk. Ahhoz képest, hogy hívő, keresztény emberek, annyi álszentet én még életemben nem láttam egy helyen.
Persze az élet minket igazolt, mert mi akik még időben eljottunk, ma már neves egyetemekre járunk, akik ott maradtak azokból pedig 90%ban nem lett semmi. Persze a hit majd biztos megsegíti őket 😂
A diakkozosseg alapvetően jó volt, a tanarokkal volt a fő probléma. Rengeteg közösségi program volt, sokszor hétvégén is, amikre ha nem értél rá vagy nem volt kedved menni persze kaptad a beszolasokat tőlük.
Összességében egy rendes, állami iskolával mindenki jobban jár szerintem
egyetértek teljesen, a közösség egészen jó, talán az elején kicsit nehezen indul, de pár hónap alatt mindenki belejön, a fő probléma a tanárokkal és a hozzáállásukkal van. nagyon nagyon szigorúak és kivételezőek,az összesnek a saját tárgya a legfontosabb, nagyon nehéz számonkérések vannak, minden héten minimum egy, ami azt jelenti, hogy általában egy nap 2-3 dolgozatot is megírsz, persze, ritkán jelentik be előre, melyik napokon lesznek, csak meglepődsz, hogy ja, megint dolgozat.
Próbálkoznak jó programokkal, mint a sulis majális, de ez azt jelenti hoyg reggel 8től délután 5ig ott kell lenned, semmilyen igazolással nem hiányozhatsz, ami azért baj, mert sok embernek is simán lehet akár szombaton is programja, de nem, ez kötelező, szervezd át a programot. Kedvencem, hogy amíg más iskolák a ballagást lezavarják 2 óra alatt, a Karolina úgy szervezi meg, hogy bemész korán reggel díszíteni, aztán ballagnak, beszédek, aztán átgyalogoltok a Dómba, ott mise, aztán menjetek vissza megint az iskolába, mert el kell pakolni meg már nem is emlékszem, miket kellett még csinálni, de hopp, megint elment majdnem egy egész nap a semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!