Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért olyan rossz mostanában...

Miért olyan rossz mostanában középiskolaba járni?

Figyelt kérdés

A lányom gimis, kilencedikes. De annyira utál már iskolába járni, tökre fáj a szívem érte.

Van egy két kavaros, rosszindulatú lány az osztályban, akiknek az a szórakozásuk, h kibeszelik (csúnyan) a többieket.

Mivel kis kettes klikkek vannak, így nincs egy erős közösség, hogy összefogva beolvassanak ennek a két - három lánynak.

Ráadásul sokszor van több napos osztályprogam, a lányomnak már hetekkel előtte gyomorgorcse van ezektől az alkalmaktol.

Már egy csomószor kikertem, többet már nem akarom, mert feltűnő...

Szülőkent mit kéne tennem? Vagy semmit? Elég nagyok oldják meg? Csak olyan rossz látni, hogy rosszkedvűen jön haza sokszor.

máj. 21. 21:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az ofőt én sem vonnám be, mert annak nemcsak, hogy nem lesz jó vége, onnantól fogva a többi diák ezt fogja felhozni ellene, és még annyira sem akar majd felé közeledni. Nagyobb lesz köztük a szakadék.

Megértem, hogy bánt a helyzete, segíteni szeretnél, amit tényleg jó érzés olvasni, de vannak olyan dolgok, amit a gyereknek önmagának kell tudnia megoldani. És ez is ilyen. Idővel szerintem rendben is lesz majd ez, de addig türelemmel is kell lenni, illetve próbálni a többiek felé nyitni, aki pedig erre kapó, vele időt tölteni.

Azt is megértem, hogy ennyire rástresszel ezekre az alkalmakra, mert egy mérgezett, rossz osztályközösség tényleg felér egy átokkal (tapasztalat). De azzal, hogy minden csoportos program alól "kihúzza magát" (elnézést a kifejezésért), csak rosszabb lesz hosszabb távon. Lesznek olyanok, akik majd emiatt fognak belé kötni, őt kinézni.

Lassan 5 éve, hogy végeztem a gimiben, akkor is voltak jócskán dolgok, de pl. legjobb barátnőm húga most végez, és amit ő is mesélni tud az osztályáról.. hát, én tényleg örülök, hogy nem most járok gimibe.

máj. 28. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!