Egyetemen akinek csak ötösei vannak azt miért nézik le a csoporttársai?
Valakinek csak ötösei vannak, még körbe is megy midnen szemeszter végén, másnak vannak négyesei, hármasai, kettesei is és ő meg mindenkinek elmondja hogy ő pedig csak ötösöket kapott ebben a szemeszterben is. A tanároknak is elmondja.
De lenézik. Ha beszélget két csoporttárs és ő odamegy, elzavarják, hogy most épp beszéégettünk.
Ha ír a Fb csoportba akkor írják hogy ne feltünőskdjön.
A tanárokhoz ha odamegy, van akit mosolygósabban, kedvesebben fogadnak.
Ez miért lehet?
Nem lenézik, hanem elítélik a nagy arca miatt.
Ismertem valakit tanárszakon, aki nem volt színötös, de kiharcolta, hogy előbb végezzen el tárgyakat, párhuzamosan csinálta a szakmódszertant és a gyakorlatot (miközben előző utóbbira készített volna fel), bukott volna szemináriumon, mert sokat hiányzott, de aztán "elbeszélgetett" a tanárral stb... aztán végén, ahelyett, hogy csendben bezsebelte volna a diplomáját, a közös Facebook-csoportba felrakta a screenshotot Neptunból arról, hogy megvan az abszolutóriuma ezzel a szöveggel: "Bibibi." Hát, nem ő lett a legnépszerűbb ember.
Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy utoljára akkor volt ilyen szituhoz "szerencsém", amikor felsőbe jártam, és már akkor is ultra gáz volt így viselkedni. Itt pedig egy, kort tekintve, felnőtt emberről van szó, aki arrogáns és gyerekes egyszerre, közben meg lenézi a többi diáktársát.
Nem a jegyei miatt viselkednek vele úgy a többiek, ahogy, hanem a viselkedése miatt.
Nekem is voltak színötös féléveim (egyetemen is), mégsem jutott volna még csak eszembe sem, hogy körbeparádézzak ezzel...
Nekem főiskolán volt ilyen csoporttársam. A legszánalmasabb az volt, hogy mindig azt hazudta, hogy nem készült a vizsgákra, vagy a zh-ra, de mindig ötöst kapott. :D Majd ha mi kettest, hármast vagy épp egyest kaptunk, akkor jött hencegve, hogy de jóó neki ötös lett.
Sosem segített senkinek semmivel kapcsolatban. Egyébként jó volt a társaság, de sajnos a viselkedése miatt mi is kihagytuk őt mindenből, majd szépen lassan egyedül maradt az ötöseivel.
Lehet mi kaptunk rosszabb jegyeket is,de legalább nem voltunk görények egymással.
És egyáltalán nem lenézés volt részünkről, mert pont leszrtam ki hanyast kapott.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!