Egyetemen szakdolgozatot nem harmadévesen kell írni? Vannak csoporttársaim akik másodévesen arról beszélnek, hogy milyen témákat választottak szakdolgozathoz, de én nem tudok erről semmit.
Nálunk másodévben voltak olyan tárgyak, amik esetleg felkészítenek a szakdolgozatírásra (témákat érint, de hivatalosan tantervi tárgyak voltak csak), azonban a hivatalos szakdolgozat előkészítő az csak harmadik év első szemeszterében kezdődött, abban a félévben kellett leadni a szakdolgozat címét is.
Én is gondolkoztam már másodévesen azon, hogy miről is írjak, mi lenne a legjobb téma, előre ki is választottam a témavezetőmet, aki segített is kiválasztani a témát, nem árt előre gondolkozni.
Szerintem is érdemes már korábban gondolkozni a témán, így nem ér váratlanul, amikor eléd tolják a papírt, hogy leszel szíves beadni a tervezett címet, esetleg vázlatos tartalmat.
Én 3 szakot végeztem el, mindenhol az utolsó félévben kellett diplomamunkát leadni, azonban azok bajban voltak, akik az utolsó pillanatban álmodták meg miből is írjanak. Én utolsó félév elejére már mindig tudtam, akkor le is kellett adni minden esetben a témát, de így is elúsztam kétszer és határidő utáni határidőre sikerült leadnom december végén, január elején a diplomamunkámat.
Műszaki végzettségeim vannak, nálunk azért ritka volt, ha valaki már 2-3 félévvel korábban tudta, hogy miből fog írni. Ha tudta, akkor valami iránt nagyon elkötelezett volt, a gyakorlati helyén kapott ötletet, TDK-zott, stb. Általánosságban viszont mindenki az adott félévet próbálta leküzdeni és örült, ha eljutott a szakdolgozati félévig. :D
Szakfuggo..nalunk kísérletes kellett, arra kell idő. Főleg ha be akarod dolgozni magad későbbre.
Irodalmazásnál vagy kérdőíves dolgoknál el tudom képzelni hogy elég később belekezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!